Inlägg från: Sthlmsthlm |Visa alla inlägg
  • Sthlmsthlm

    43 år, vill ha ett kärleksbarn

    TantLinda skrev 2017-01-15 14:51:43 följande:

    Tack ni som svarade mig. Ja jag förstår och vet själv mina odds. Nej ska inte åka utomlands eller gå till sjukvården, vill bara försöka på egen hand. Ska testa Clomid. Ska läsa vidare i forumet , Tack iaf


    Varför vill du inte ha kontakt med vården? Det kan vara bra att kolla blodvärden, amh, dhea, sköldkörteln etc, för att se att allt ser bra ut. Också göra ultraljud och de att du inte har myom, cystor, polyper.

    En stor andel ägg har kromosomfel när man är äldre (uppåt 80-90% .www.advancedfertility.com/pgs-ivf-genetic-testing.htm). De avstannar oftast i utvecklingen tidigt. Eftersom man bara släpper ett ägg vid ägglossning, så ska man ha lite tur att det släpps en bra och man prickar in det. Gör man ivf och får fram 12 ägg vid en omgång är det ju en hel årsförbrukning direkt s a s.

    Om du känner att blir det då blir det, fortsätt satsa själv. Kvinnor 40+ har ju blivit gravida i alla tider så chansen finns. Om du _verkligen_ vill skulle jag direkt gå vidare med ivf eller äggdonation utomlands.

    Själv 41 år och äntligen gravid efter ÄD.
  • Sthlmsthlm
    mia5678 skrev 2017-01-15 11:36:45 följande:

    En stor risk är ju att barnet kan få Mb Down, och risken är ganska hög när man blir äldre och äggen inte är som bäst. Sedan är det ju detta med att en 20-åring har en mamma som snart går i pension.....En vän till mig fick barn när hon var 40 och på träffar med föräldrarna trodde alla att hon var mormor/farmor till barnet. Plötsligt vägrade han att föräldrarna följde med in på skolgården - han skämdes för sina gamla föräldrar.


    Tråkigt att det är så många trångsynta människor i din landsända, men det gäller verkligen inte överallt. Att kvinnor får barn runt 40 är väldigt vanligt, och har alltid varit.
Svar på tråden 43 år, vill ha ett kärleksbarn