• Regnbågsdröm

    Ålderskrav på 25 år vid IVF

    fritil9 skrev 2017-01-15 16:02:26 följande:

    Hej!

    Jag och min sambo (två tjejer) började vår utredning via landstinget oktober- 15 men blev i september- 16 nekade att fortsätta pga nya ålderskraven. Vi fick under äggledarundersökningen, i gynstolen, veta att vi inte skulle få fortsätta...

    Efter mycket om och men håller vi nu på att överklaga beslutet, men det ser väldigt mörkt ut. Landstinget sköter allt under all kritik.

    Vi har nu kontaktat en privat klinik och ska göra vår behandling där, då vi inte vill vänta 3 år och då börja om från början.

    Är så fruktansvärt dåligt att de har nekar par som är under utredning/ behandling. Är så ledsen över detta beslut.

    Vi är 22 och 23 år gamla!


    Fast gör ni IVF kan ni ju inte gå privat. Men ni kanske kör insemination eller?
  • Regnbågsdröm
    fritil9 skrev 2017-01-16 19:31:18 följande:
    Jo det kan vi om vi vill, men vi börjar med insemination! :)
    Fast har ni inte spermadonator? Då kan ni inte alls göra IVF på privat klinik. De genomför bara inseminationer med donatorsperma, inte IVF. Då måste man gå via landstinget.
  • Regnbågsdröm
    fritil9 skrev 2017-01-16 23:45:17 följande:
    Va? Det låter konstigt! De frågade oss om vi ville göra insemination eller IVF.
    Fast vilken klinik går ni på? Det kan finnas EN i Sverige som gör det, haha. Men är bara universitetssjukhusen (alltså via landstinget) annars. Så ska ni göra IVF, får ni ju byta klinik. Jag har gjort fem IVF. Fick stanna kvar på samma klinik efter de tre gratisförsöken, då det inte fanns några alternativ. Riktigt illa, eftersom det blir dyrare för oss än andra par.
  • Regnbågsdröm
    fritil9 skrev 2017-01-17 11:56:53 följande:
    Fertilitetscentrum i Stockholm! Ja, vi tillhörde ett universitetssjukhus innan. (Gör ju fortfarande men får ju ingen hjälp med bebisverkstad där). Vad kostar en IVF via landstinget? Och vet du vad man får betala för insemination via landstinget?
    Då tycker jag att ni ska fråga igen. För då säger de fel till er. Ni kommer inte kunna göra IVF-behandling på den kliniken. Behöver ni gå till IVF får ni göra det på universitetssjukhuset. Det är så det funkar. För oss kostade ett försök drygt 43500. Kan ju vara lite olika mellan sjukhusen. Insemination har jag ingen aning om vad det kostar, men ska ju vara billigare.
  • Regnbågsdröm
    fritil9 skrev 2017-01-17 13:42:40 följande:
    Lustigt!! Vi har bara gjort ett misslyckat inseminationsförsök, så håller alla tummar att det tar sig innan vi behöver testa IVF. Är det som du säger får vi vänta några år med.
    Ni kommer säkert lyckas via insemination. Håller tummarna för er!
    Men ja, det är tyvärr som jag säger. Har kollat upp möjligheterna många gånger då vi egentligen hellre hade gjort våra betalade behandlingar någon annanstans.
  • Regnbågsdröm
    fritil9 skrev 2017-01-17 15:36:52 följande:
    Vad konstigt att de frågade oss! Tack så hemskt mycket! Vet inte varför, men trots alla förutsättningar tror jag inte jag kommer kunna bli gravid! Dumma tankar! Önskar er lycka till!
    Tänk inte så. Det är ytterst ovanligt. Förmodligen bara jag som passar in i den gruppen. Hm. Nej, men såhär är det faktiskt - de allra flesta kan bli gravida med lite hjälp. Sen finns det de som jag som inte hjälpen hjälper på heller. Men det är ovanligt. Så ska man gå på sannolikhet och skit så kommer ni definitivt lyckas.
    Men tycker ni ska fråga läkarna varför de frågade er om IVF när ni inte kan göra det på deras klinik. Vore intressant att höra vad de säger. Förmodligen menar de väl att de skulle remitterat er eller så. Eller så tänkte de inte på att ni har donator.
  • Regnbågsdröm
    fritil9 skrev 2017-01-17 23:48:17 följande:
    Har man konstatetat vad som är knas? :( tack för stöttnande ord! Ja vi ska fråga de nästa gång! Hoppas på glad gubbe i morgon, men tyckte stickan (från testlagret) var så svag kl. 16 idag så vet inte.
    Ja alltså. Jag producerar väldigt få ägg själv. Därför fick vi göra IVF direkt, då insemination inte är någon mening alls. Men IVF funkade inte heller, då äggen är av för dålig kvalitet. Så efter fem hela försök så får vi inte mer hjälp. Så kommer behöva gå över till min sambo. Det kommer ta tid att komma över sorgen att aldrig få bära ett barn. Men samtidigt är det ju barn vi vill ha. Så när/om vi väl får det, så kommer det ju inte spela någon roll. Men det får ta sin tid. Kämpat för detta i nästan två år.

    Kan inget om stickor och sånt eftersom jag bara gjort IVF, så kan inte ge några tips. Men hoppas det går bra
  • Regnbågsdröm
    fritil9 skrev 2017-01-18 11:24:19 följande:
    Då förstår jag! Lider med dig.. :( men ni får inte göra donation mellan varandra? Att du bär din sambos ägg? Om det är äggkvaliten som är låg?
    Nej det är inte lagligt att göra det. Man får inte göra äggdonation samtidigt som man gör spermadonation. Det blir embryoadoption, vilket inte är lagligt i Sverige. Inte så många andra länder heller för den delen. Finns något enstaka land som gör det, men de allra flesta bara för heterosexuella. Men vi tänker att vi tar oss ur sorgen på något vis. Sedan försöker vi insemination med sambon. Vore ju sjukt om inte hon heller kan bli gravid liksom.
  • Regnbågsdröm
    fritil9 skrev 2017-01-18 14:10:55 följande:
    Gud vad vi har blivit felinformerade?! De sa till oss (både privata och landstinget) att skulle det vara så att ena av oss inte har dugliga ägg, så kan den andra föräldern bära andras ägg.. Att man inte får använda både ägg och spermier vet vi, men eftersom att man donerar inom paret funkar det? Vad mer har de sagt som inte stämmer känner jag nu.. :(

    Ja det vore ju sjukt! Hur gamla är ni? Skulle vilja följa er resa!
    Men va? Är de helt bakom flötet på er klinik? Det är ju olagligt i Sverige att göra så. Herregud. Du borde höra av dig till er klinik omgående och fråga vad de pysslar med.

    Vi är 30 båda två. Men min kropp är inte som en 30-årings enligt läkarna, utan snarare som 40
    Jag hade tänkt ta bort min familjeliv-app egentligen. Varit väldigt aktiv här under försöken, men nu påminns jag mest om det vi inte har. Men har stannat nu för att det var trevligt att prata med dig
  • Regnbågsdröm

    Läste på er kliniks hemsida nu att behöver man IVF med donerade spermier så hänvisar de till sina systerkliniker i Oslo eller Umeå. Jag mailade dem nu och frågade om det där med äggdonationen. Är övertygad om att du missuppfattat dem, men vill fan höra vad de säger ändå. Haha.

Svar på tråden Ålderskrav på 25 år vid IVF