Inlägg från: Anonym (kalle) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kalle)

    Regler psyk

    Varför måste man följa dom fasta regler som finns inom psykiatrin? Då syftar jag på tex förrmåner , vistelse utomhus, perrmission osv. Vad händer om man inte följer dom?
     
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2017-01-16 16:34
    Tråden syftar på rätts psykiatri
  • Svar på tråden Regler psyk
  • Anonym (kalle)
    Anonym (moja) skrev 2017-01-15 19:40:37 följande:
    Den enkla förklaringen är för att psykiatrin är en förlegad institution med behandlinganor från medeltiden.
    Utveckla gärna
  • Anonym (kalle)

    Tråden syftar på rätts psykiatri

  • Anonym (kalle)
    Anonym (Liinda) skrev 2017-01-16 16:30:20 följande:
    Ja, fast ts fråga var ju om man var inlagd och inte skötte det. Ponera att du är inlagd för en depression enl HSL, går ut och köper en snara på din frigång. Extremfall men utgör du en fara för dig själv eller andra samt uppfyller de andra kraven för LPT, så kan du bli konvererad.
    Har du en så pass "enkel" psykiatrisk problematik som du beskriver är det stor sannolikhet att primärvården är ansvariga och inte psykiatrin.
    Jag jobbar sedan 7,5 år tillbaka inom psykiatrin och har så gjort på flera olika avdelningar samt två olika kliniker, och absolut är HSL vanligast men LPT är INTE sällsynt.
    Bra att du jobbar inom psyk. Du borde ha svar på mina frågor. Kan du svara? Tråden handlar om hur de fungerar inom rätts psyk
  • Anonym (kalle)
    Anonym (Liinda) skrev 2017-01-17 17:27:29 följande:
    Men seriöst!! Jag jobbar inom detta så kom inte och tillrättavisa mig snälla du! Du har visat dig totalt okunnig inom området. Vi är två i tråden som säger exakt samma saker och du inser ändå inte att du har fel?

    Du vet om att primärvården har ansvar för majoriteten av behandlingen för depressioner va? När det gäller mer komplicerade fall går man till psykiatrin! Vi har också patienter som våra läkare bedömer vid utskrivning ska följas av primärvården, inte psykiatrin. I första hand går man alltså till sin vårdcentral. Men det vet väl du som expert.

    En fråga till experten; min avdelning har 16 patienter, hur många vårdas enligt LPT? (Inte LTP, experten). Jag vill att du ger en kvalificerad gissning! 0?
    Det är inte alls svårt att bli inlagd som du påstår, enligt vad jag har läst
  • Anonym (kalle)
    Anonym (Stina) skrev 2017-01-18 06:16:33 följande:
    Nej, du har inga siffror, isåfall hade du sagt dem för länge sedan. Du hade ingen som helst aning förrän jag bifogade källor. Men huvudsaken är ju att du vet nu, kommer du ihåg det här sedan har du dessutom lärt dig något nytt.

    Du påstår att tvångsvård är jättevanligt och att det är precis lika troligt att en person blir tvångsvårdad som att han/hon inte blir det, så är det inte. Tyvärr får man tjata eftersom du inte lyssnar. I ett rent hypotetiskt fall (i det här fallet troligast en skoluppgift) där man inte vet ett skit om patienten så finns det inget annat att gå på än statistik. Men jag gillar hur du försöker förklara bort att du har fel, du gör det på ett ganska snyggt sätt.
    Det räcker med att säga att man vill ta livet av sig så blir man inlagd
  • Anonym (kalle)

    Det är himla mycket of topic snack i tråden. Kan ni vänligen fokusera på frågeställningen? 

  • Anonym (kalle)
    Anonym (Pssk) skrev 2017-01-18 10:00:53 följande:
    Läs mitt svar längre upp. Något specifikt du tänker på?
    Tack jag har läst. 
  • Anonym (kalle)
    Anonym (Pssk) skrev 2017-01-18 10:00:53 följande:
    Läs mitt svar längre upp. Något specifikt du tänker på?
    Varför måste psykiatrin ha fasta rutiner? Vad händer annars?
  • Anonym (kalle)
    Anonym (Pssk) skrev 2017-01-18 16:35:39 följande:
    Vilken typ av psykiatri tänker du på då? Rättspsykiatrin är ju för personer som är dömda till vård. Där finns restriktionerna för att skydda allmänheten bl.a.
    du får gärna förklara båda
  • Anonym (kalle)
    Anonym (oy) skrev 2017-01-18 17:45:47 följande:
    Ser att det varit diskussioner i tråden om huruvida LPT är sällsynt eller ej och enligt min erfarenhet som patient så är LPT absolut inte sällsynt. Det är vanligare med HSL såklart, men det är ju inte sällsynt med LPT..

    Hursomhelst. Frågan var varför man måste följa reglerna som är uppsatta om man vårdas under LRV och det korta svaret är väl att de regler och restriktioner som bestäms när en person döms till LRV är uppsatta för att personen anses lida av en allvarlig psykiskt störning och är uppenbarligen dömd till vård och måste därmed hålla under uppsyn. I takt med att personen blir bättre så ändrar man restriktionerna.

    Det som händer om du avviker från tex promenad med personal när du är inlagd under LRV är att du plockas tillbaka till avdelningen med polis och efter det kommer det dröja innan man får gå ut igen. Allt man får och inte får göra bedöms av läkare utefter hur patienten mår och upprträder
    intressant, tack
  • Anonym (kalle)
    Anonym (Stina) skrev 2017-01-19 15:54:44 följande:
    Nej, det räcker absolut inte. I så fall skulle tvångsvård vara betydligt vanligare. De jag känner som faktisk har gjort ett sjäkvmordsförsök har varit inlagda 1-2 dagar efteråt. Jag har själv planerat att ta livet av mig för några år sedan och berättade väldigt detaljerat om hur jag skulle göra det och det var aldrig tal om att jag skulle bli inlagd.
    detta stämmer ju inte. Psyk är alltid väldigt noga med att kolla om man är självmordsbenägen? jag vet folk som nästan blivit inspärrade för att dom hotade med självmord
  • Anonym (kalle)

    Sluta att tjafsa i denna tråd!!!!!!!!!!!! 

  • Anonym (kalle)
    Anonym (Stina) skrev 2017-01-19 16:09:40 följande:
    Det beror lite på vilka omständigheter som är runt omkring, de tittar på saker som kontaktnät, om man har det tryggt runt omkring som t.ex boende, ekonomi, jobb etc och ens tidigare historik och sjukdomar. Så tar de såklart hänsyn till hur man verkar då man pratar om det. Sjäkvmordshot ska förstås alltid tas på allvar, men två personer kan ha helt olika risk att faktisk ta livet av sig fast de pratar om det båda två.
    Tror du på allvar att tvångsvård är en klassfråga??
  • Anonym (kalle)
    ajnas skrev 2017-01-20 11:44:05 följande:
    Det står ju i ts om permissioner, utomhusvistelse mm, var inom psykiatrin är det relevant förutom slutenvården?
    Människan verkar inte läskunnig och kommer bara med en massa of topic snack
  • Anonym (kalle)
    Anonym (Stina) skrev 2017-01-20 12:34:30 följande:
    Där har man för att man försöker vara trevlig och hjälpa dig. Gör du alltid såhär med folk för försöker hjälpa dig? Du kommer inte ha många vänner kvar snart isåfall.
    Men du har ju förstört tråden med ditt of topic snack. Läs vad frågeställningarna är.
  • Anonym (kalle)
    Glinda från Oz skrev 2017-01-20 15:43:53 följande:
    Det beror på vilka förmåner man bryter mot, avviker en person från en permission från rättspsyk så blir den person efterlyst och fångas av polisen. Framtida permissioner ställs in under en tid, personen blir mer bevakad och behövs det kan personen tvångsmedicineras och sättas i isolering. Medicinen och isoleringen är inte straff utan något som sätts in om det behövs. Det måste alltså inte bli så. En rymning påverkar också möjligheten att bli frigiven. En person som är dömd till rättspsyk kommer ju ut med särskild utskriftsprövning och då vägs bland annat en rymning in.

    Rättspsyk är ju något man blir dömd till istället för fängelse, rutinerna måste följas dels för allmänhetens säkerhet (det är trots allt dömda brottslingar) dels för att det skulle bli total anarki annars, överallt i samhället finns det regler.
    Tack. Vilka restriktioner finns det inom psy vs kriminalvård? och vad skiljer?
  • Anonym (kalle)
    Anonym (Lilly) skrev 2017-01-20 13:21:41 följande:
    Har inte läst alla svar för det var så mycket svammel, men du skriver i ett tillägg i din TS att det gäller Rättspsykiatrisk vård? Om man talar om vilken vårdform de vårdas under så heter ju den LRV, kan vara både med och utan SUP (särskild utskrivningsprövning). Ingen som vårdas på en rättspsykiatrisk avdelning är där frivilligt, de är alla dömda. 
    jo jag menar rätts psyk.

    vilka restriktioner finns inom rätts psyk vs kriminalvård? vilka skillnader finns?
Svar på tråden Regler psyk