Inlägg från: gbgumman |Visa alla inlägg
  • gbgumman

    Lån på över 4 miljoner?

    Är inte klara än men bygger i Stockholm. Lånet kommer hamna på 3,5 miljoner. Vi har bruttolöner ihop på 84500kr.

  • gbgumman
    Anonym (Lm) skrev 2017-01-18 14:13:59 följande:

    Tillsammans 115 000 brutto vid tillfälle för låneansökan, fick då låna iallafall upp till 5,5 miljoner vet jag genom vanligt lånelöfte från en ny bank. Men via vår bank där vi båda vart kunder sen längre tid tillbaka, samt att min sambos pappa har extremt goda relationer med vår "branch" så kunde vi få större lån med bättre villkor. Så kan nog bero lite på. 


    Självklart påverkar annat också än lön. Vi har tex kunnat stoppa in ca 4 miljoner i vårt bygge och huset värderas idag till 8 miljoner. Då blir bankerna lite mer positiva.
  • gbgumman
    TiltOnMe skrev 2017-01-18 14:23:36 följande:

    Det är bara att ansöka om lånelöfte hos någon bank. Beror på driftskostnader, övriga lån, hur stark bostadsmarknaden är på orten osv osv. 

    www.nordea.se/privat/lan/boende/ansokan-lanelofte.html

    Fast det är klart. Nu får alla som tjänar bra sitta och skryta lite igen. Såna trådar är rätt populära här har jag märkt. 


    Jag uppfattade att ts redan hade lån och ville känna hur vanligt eller ovanligt det är samt tankar kring det. Behöver varken vara skryt eller oro. Helt naturligt att vilja känna sammanhang.
  • gbgumman
    Anonym (Anna) skrev 2017-01-18 14:26:52 följande:

    Jag var nyfiken eftersom vi redan tagit ett rätt stort lån (4,4 milj) med rätt modesta löner (80000 totalt brutto) och jag är lite orolig att vi tagit för stort lån. Det var därför jag frågade! (Och nu kan vän av ordning säga att det borde ni tänkt på innan ni tog lånet men vi är supernöjda med lånet och huset).


    Helt ok förstår tankar och känslor. Jag är en människa som är bra på att slösa även om det sker medvetet och planerat. Men jag är också en person som kan trixa och knixa med mycket lite pengar. Boendet har blivit mer och mer viktigt och jag älskar Stockholm och skärgården.
  • gbgumman
    Anonym (Undrande) skrev 2017-01-18 15:50:38 följande:

    Jag förstår inte hur bankerna kan låna ut dessa summor till er som har lån? 4milj i lån, ränta 5%, 16500 i ränta VARJE månad, hur många "svenssons" klarar det?


    Många klarar nog det oavsett efternamn. Idag lever vi mycket bra och har en hyra på 11000kr (hyr i andra hand) Vi spar 7000-15000kr i månaden. Så det är bara att fortsätta lyxa eller fortsätta spara.
  • gbgumman
    Tobbeee skrev 2017-01-18 16:02:34 följande:

    Alltid denna rädsla för att ta lån!!!

    Efter 30% avdrag blir ett lån på 4Mkr på 5% runt 11k i månaden, vilket motsvarar en större hyresrätt i en vanlig stad i landet. Finns inget som motiverar varför inte man ska köpa bostadsrätt eller villa idag - kör på!!


    Tycker inte man ska räkna med avdragen något man får se som en bonus.
  • gbgumman
    Anonym (Hemlig) skrev 2017-01-18 20:19:37 följande:

    Det är ju inte bara lån och ränta nan ska ha koll på. Utan även månadskostnaden. Vad har ni tex för elförbrukning? Vi gör av med ca 13.000 kWh på hus drygt 200 kvm samt garageuppvärmning t 10 grader vintertid.

    Amorterar ni?

    Vi har lån över 5 miljoner.....men dött månatlig av motassande 6% antingen betalar vi det i ränta eller så jan vi resa/köoa ny bil etc för de pengar som inte går åt i ränta.


    Just det vi tänkte på när vi valde att bygga nytt. Ingen renovering på länge. ( nä vi skjuter inte problem framför oss. Planerar för en renoveringsfond och har en buffert). Låg energiförbrukning.
  • gbgumman
    Anonym (Ekonom) skrev 2017-01-19 10:48:48 följande:
    Jo tyvärr. Vi har Nordea och 2.7 miljoner i lån på ett hus värt 7.5 mille.
    Det kräver amortering på alla äldre lån oavsett storlek.
    Nu hade vi tänkt amortera men detta var inget vår bankkvinna sa något om när vi prata med henne. Troligen kommer vi byta oavsett.
  • gbgumman
    TiltOnMe skrev 2017-01-20 08:30:45 följande:
    Vi är Svenssons. Gifta, två barn, bor i villa, har en Volvo... 

    Det roliga är att i princip INGEN vill erkänna det. Alla ska vara så jävla speciella. 
    Också vanliga "Svensson". Kulturarbetare och IT-konsult. Försiktiga med våra pengar. Bra löner men inga fantasilöner. Haft tur. Stort förskottsarv + stor vinst gav mellan 4-4,5 miljoner i netto förra året.
  • gbgumman
    TiltOnMe skrev 2017-01-20 08:30:45 följande:
    Vi är Svenssons. Gifta, två barn, bor i villa, har en Volvo... 

    Det roliga är att i princip INGEN vill erkänna det. Alla ska vara så jävla speciella. 
    Det sista jag vill vara är speciell.
  • gbgumman

    Håller med det flera skriver om att förköpa sig. Men många har också bra backup planer. Själv har jag flera. Inte minst den att kunna slänga in mitt stora sparkonto som amortering sedan har vi några försäkringar som täcker saker och en akut plan till som jag inte vill berätta om.

Svar på tråden Lån på över 4 miljoner?