Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    För helvete hämta era barn i tid!

    Monchichier skrev 2017-01-17 17:39:30 följande:

    Fast vaddå visar att man tycker om barnen genom att låta barnen missa roliga aktiviteter.

    Schemalägg de roliga aktiviteterna på förmiddagen, tidiga eftermiddagen istället så slipper ni detta "problem" som ni faktiskt skapat helt och hållet själva. Skyll inte er tafflighet på föräldrarna


    På förmiddagen är barnen i regel i skolan.

    Det kan vara väldigt svårt att ha planerade aktiviteter tidigare på eftermiddagarna på många fritidshem eftersom barnen ofta kommer från skolan vid så olika tider och inte sällan även personalen (många som jobbar på fritis jobbar även i skolan).
  • Jennie med ie
    Duckan skrev 2017-01-18 09:00:49 följande:

    Jag trodde samma sak gällde som på fsk, de tider du har lämnat in för omsorg måste du hålla även på fritids?


    Så är det ofta också. Därav att man ö h t lämnar in schema. Sen finns det alltid de som lever i parallella universum där varken fritids eller förskola bryr sig om barnens angivna vistelsetider... de kommer man inte ifrån.

    Samma med personalens schema. Det vanliga är att barnantalet och barnens tider i den nån det går påverkar personalens schema. Inte från vecka till vecka, och är det ungefär lika mycket barn olika tider varje dag så rättar man sig ju efter den omständigheten. Men om det t ex brukar vara extra många barn på torsdageftermiddagarna och i gengäld många barn som går hem vid mellanmål på måndagarna är det vanligt att man lägger större vikt vid att ha en högre bemanning på torsdagarna än klockan fyra på måndagarna om övriga omständigheter gör det möjligt. T ex. Inte alls konstigt.
  • Jennie med ie
    Bibbidi skrev 2017-01-18 12:43:21 följande:

    Det är ju många i tråden som tycker att det är helt okej att barnen stannar kvar även efter de egentligen skulle gått hem? 

    En del skrivit att det är helt okej för sina fritids, det säger jag ingenting om, men som i ts fall så vill de ju helst att barnen går hem när de ska enligt schemat men enligt ts hämtar ju inte alla sina barn i alla fall utan låter de vara kvar. Du får ju ts och hennes kollegor mer barn att passa än de egentligen ska ha.


    Det är ju inte att jobba gratis. Jobba gratis vore t ex att nan fått stanna över sin arbetstid utan lön... Att ens arbetsbörda ökar är en annan sak.
Svar på tråden För helvete hämta era barn i tid!