Inlägg från: Anonym (Akutsnittad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Akutsnittad)

    Igångsättning ett alternativ till snitt?

    Saken med igångsättning är att du inte på förhand vet hur din kropp kommer att svara på den. Förlossningsläkaren som förlöste mig berättade att igångsättning ökar risken till 45-50% att förlossningen måste avslutas med kejsarsnitt. 

    Igångsättning kan också göra att förloppet påskyndas så mycket att kroppen inte hinner med i att hantera smärtan vilket gör att värkarna gör mycket ondare (det finns en anledning till att värkförstärkande dropp brukar kombineras med epiduralbedövning).

    Efter att själv ha blivit igångsatt under min fl så kan jag säga att om jag kunde göra om det så skulle jag antingen välja att låta förlossningen starta av sig själv och ha sin gång (oavsett om den slutar vaginalt eller med akut ks) eller välja planerat ks. Aldrig mera igångsättning för min del.

    Och ts, jag lider med dig i din förlossningsrädsla! Jag kände ren skräck inför min förlossning så jag vet hur det är. Skickar massa styrkekramar och hoppas att du snart kommer fram till hur du vill ha det och att du kan känna dig lugnare när du tagit ett beslut.

Svar på tråden Igångsättning ett alternativ till snitt?