Inlägg från: Anonym (Tjena') |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tjena')

    Långt hår

    Anonym (Anonym) skrev 2017-01-18 10:24:29 följande:

    Kommer aldrig få långt fint hår. Konstigt att det bara växer till en viss längd. Varför har det blivit så att just tjejer har långt hår, och inte tvärtom, tjejer med kort hår och killar med långt. Trender kommer och går förstås men genom historien är väl ändå långt hår som är det "fina".


    Det har ju funnits flera perioder i historien när män haft långt hår. Under barocken hade männen längre och maffigare hår än kvinnorna (detta med hjälp av peruker visserligen).
  • Anonym (Tjena')
    Anonym (Anonym) skrev 2017-01-18 10:46:55 följande:
    Varför det blev så att tjejer har långt hår. Det är ju synonymt med feminint.
    Det är synonymt med feminitet NU ja. Det är inget som är hugget i sten.
  • Anonym (Tjena')

    Jag har många men väldigt tunna hårstrån och de bryts av jättelätt. Förra året hade jag massivt med kluvna hårtoppar. Efter att jag klippt av topparna testade jag en behandling med Olarplex. Jag vet inte om det var det, men sedan dess har jag inga kluvna toppar. Håret är lika skört dock (hur gör man håret starkare så att det inte bryts av?).

  • Anonym (Tjena')
    Anonym (Långt) skrev 2017-01-18 18:59:01 följande:

    Jag har väl vad man skulle klassa som rätt långt hår. Det är runt 95-100 cm (rätt svårt att mäta så långt hår korrekt). Jag har ljusblont hår med väldigt tunna hårstrån, men väldigt många. När jag hade page och kort hår blev det slitet snabbt, och det var ett helvete att få det växa utan att bli skadat när det var i axellängd. När det väl blivit 5-10 cm längre än axellängd flöt det på bra och slets inte lika lätt. Nu har jag säkerligen en hel del tur med generna angående mitt hår, då jag är rätt vårdslös ibland med mitt hår (borstar det när det är blött jämt, färgar hårtopparna i olika färger såsom blått och rosa m.m.). Men jag tror även att en hel del "ritualer" med mitt hår har gjort att det inte slitits av. Exempelvis sover jag alltid (även när jag är hemma) med tofs på huvudet, typ som en ballerina knut. Jag borstar det varje dag, använder hårinpackning, tvättar rätt sällan håret (mest för att det är så jädra jobbigt att tvätta och tar mig runt 1-1,5 h), masserar hårbotten och använder oljor etc. Dessutom har jag det nästan aldrig utsläppt, utan alltid uppsatt i inbackad fläta eller tofs (fast tofs får jag lätt huvudvärk av pga hårets tyngd). Folk får ofta en chock när jag har det utsläppt eftersom jag så sällan har det, men det är så himla jobbigt att ha utsläppt. Fastnar överallt som i dörrar som stängs, handväska eller mina kläder. Har flera gånger dratt av hårtufsar genom att det fastnat och jag inte märkt och rört på mig, även sattit mig på det flera gånger vilket inte är skönt direkt när man rör på huvudet.

    Långt hår är jobbigt, mer nackdelar än fördelar. Min make och hans familj (speciellt systrar) skulle bli så ledsna om jag klippte av det, så får därför stå ut med det. Men oj vad jag ibland får lust att bara klippa av det när man fått en rejäl tova :/


    Vad använder du för oljor? Mina naglar var i uselt skick efter min första vinter i Norrland där jag bor nu. Efter att ha börjat med nagelolja blev de lika starka som innan. Mitt hår är i uselt skick så jag tänkte att det kanske också behöver något liknande.
  • Anonym (Tjena')
    Anonym (Långt) skrev 2017-01-19 13:27:09 följande:
    Ja du, jag har provat en hel del olika oljor till håret. Vilken hårolja som funkar bäst för dig beror på din hårkvalite. Jag har blonda tunna hårstrån, men många, och det gör att tunga oljeprodukter inte alltid funkar så bra med mitt hår. Har man däremot tjocka kraftiga strån såsom det indiska håret kan tunga oljor funka jättebra.

    Om det gäller "rena" oljor som hårinpackning gillar jag kokosolja bäst. Olivolja, mandelolja etc kan lukta härsket rätt snabbt och ricinolja (tjockare oljor) fick jag utslag av och var helt hopplösa att få ur håret. Jag använder inte oljeinpackning så ofta då det är som sagt rätt besvärligt att få ur håret, och dessutom blir håret av någon anledning rätt känsligt under tiden man har oljan i det. Så ett tips om du gör oljeinpackning är att inte kamma eller borsta håret medans du har oljan i, för dels gör det ont och blir mer tovigt, men även så bryts det lättare av. Gnugga försiktigt in oljan in hår och hårbotten, låt verka minst 2 h och tvätta sedan håret. Var beredd på att det är rätt meckigt och kan vara svårt att få ut oljan utan att behöva shampoonera 2-3 gånger. En annan sak med oljeinpackning är att håret ofta kan upplevas längre när man gjort sådan. Hårstråna rakas ut lite mer och blir tyngre, vilket gör att det känns längre. I vissa fall om man har tunna hårstrån som mig kan hårets elastitet dras ut lite av oljan, och då ska man vara försiktig med borstning och sånt eftersom hårstråna lättare bryts av. Lite som att man har ett blött hår som aldrig torkar, men det händer inte alla :)

    Angående olja som man har i efter tvätt, eller vid behov beror det också mycket på vad för hårkvalite man har. Jag har provat oerhört många olika, men gillar mest lanza keratin healing oil. Maria Nilas true soft argan oil är bra för tunna hårstrån då håret inte blir tungt av det, men av någon anledning gillar jag verkligen inte doften, så använder det rätt sällan. Om mitt hår är väldigt torrt eller flygigt morrocanoil. Den är lite fetare än andra, och jag använder den endast i topparna. De billiga oljorna för hår från matbutiker har jag inte fått bra resultat från. Håret blir klibbigt, eller sprött dagen efter osv. Men de dyrare oljorna varar faktiskt väldigt länge, och många butiker låter dig testa oljan (om du vill) för att se om den funkar för dig.

    Hoppas jag svarade på din fråga :)
    Tack! jag har precis som du blont hår men många men supertunna hårstrån som numera mycket lätt bryts.
Svar på tråden Långt hår