Inlägg från: Corn |Visa alla inlägg
  • Corn

    Måste man göra RUL?

    Jag har gjort KUB, känner att det kanske räcker så.. Måste man gå på RUL också? Samma med MVC, inte "måste" man väl gå på kontrollerna?

  • Svar på tråden Måste man göra RUL?
  • Corn
    Fia 28 skrev 2017-01-18 14:29:16 följande:

    Nej man måste inte. Men varför vägra rul?


    Därför att jag inte gillar tanken på ljudvågor in till mitt barn. Två UL känns lite överkurs... har ju redan gjort ett där allt var bra.
    Ensamstående. Vita -15, gravid BF Juni -17.
  • Corn
    milli79 skrev 2017-01-18 14:34:10 följande:

    Nä det behöver du ju inte om du inte vill. Ultraljud är höga ljudvågor för bebisen/fostret. Min BM sa t.om att flera bebisar fötts med händerna för öronen som ett försök att skydda dem. Även höga ljud när man lyssnar på hjärtat. Min BMW fick använda tratt ????


    Ja människor använder ultraljud alldeles för mycket.
    Ensamstående. Vita -15, gravid BF Juni -17.
  • Corn

    Nu har Jag inte sagt att man inte ska göra UL osv, att det är farligt osv. Jag sa att det känns onödigt när KUB visade på friskt barn. Det är efter det jag funderat kring RUL.. om det är så nödvändigt. Men jag antar att det kan vara bra att veta hur moderkakan sitter.. tänkte inte så långt.


    Ensamstående. Vita -15, gravid BF Juni -17.
  • Corn
    Dumbledore skrev 2017-01-18 23:27:57 följande:

    Moderkakan, navelsträngens fäste och flöde, bebisens inre organ, mätning av kroppen för att utesluta vissa syndrom eller missbildningar... Jag tror att man missar mycket om man struntar i rul faktiskt.


    Ja då får jag nog gå när tiden kommer när som helst.
    Ensamstående. Vita -15, gravid BF Juni -17.
  • Corn
    Leeandra skrev 2017-01-19 08:05:43 följande:

    Vad folk än säger, så måste man ingenting. Jag har kört medelvägen med mina barn, jag har gått på RUL bland annat för att jag har fött hemma och vill se att moderkakan sitter bra, hjärtat är friskt etc. Jag har gått på MVC med sen inskrivning i v. 16-18 och sedan själv bestämt när jag vill gå, ungefär var 6-7:e vecka och var 4:e de sista två månaderna. Barnmorskan har fått lyssna på barnets hjärtljud med tratt. Har haft två MA i v. 12 & 15 så de två graviditeter då jag fick blödningar kollade jag upp dessa med UL, mest för att lugna mig själv.


    Har du blivit ifrågasatt från mvc?
    Ensamstående. Vita -15, gravid BF Juni -17.
  • Corn
    Almina skrev 2017-01-18 18:06:11 följande:

    Som andra har skrivit så ser man ju mycket mer på RUL och kan bedöma organen på ett annat sätt. Om det är något ultraljud som är "mer onödigt" så är det i så fall KUB-ultraljudet. Hade väl varit bättre att avstå det i så fall?


    Ja det hade det. Men jag hade inte tankarna innan KUB.
    Ensamstående. Vita -15, gravid BF Juni -17.
  • Corn
    Poppy75 skrev 2017-01-20 11:37:26 följande:

    Jag funderar lite på varför du inte ville göra RUL. Om det är så att du tycker det är jobbigt av någon orsak så kan du ringa innan och säga det. Min erfarenhet av vården är att det lönar sig att vara tydlig med sina behov och önskningar. De allra flesta är tillmötesgående och omhändertagande men det är naturligtvis svårt att veta vad olika människor behöver. 
    Lycka till och grattis till bebisen!


    Jag tycker det är obehagligt bara... just ultraljud. Påverkas barnet osv.
    Ensamstående. Vita -15, gravid BF Juni -17.
Svar på tråden Måste man göra RUL?