Inlägg från: Fia 28 |Visa alla inlägg
  • Fia 28
    Corn skrev 2017-01-18 14:35:50 följande:

    Därför att jag inte gillar tanken på ljudvågor in till mitt barn. Två UL känns lite överkurs... har ju redan gjort ett där allt var bra.


    Jag har dock en vän där allt såg perfekt ut vid kub och sen visade sej att barnet hade ryggmärgsbrock på rul. Det hade ju inte blivit upptäckt utan rul.

    Om det är så farligt med ultraljud så undrar man ju varför vissa måste gå på många fler på läkarnas rekommendation. Jag ska på mitt åttonde ultraljud nästa vecka.
  • Fia 28
    matben skrev 2017-01-18 18:50:03 följande:

    Det är ett frivilligt erbjudande, men det finns ju såklart en bra motivering till att vi som samhälle spenderar en ansenlig del skattepengar för stt erbjuda det till alla gravida - viktiga sjukdomar/problem kan upptäckas både på foster och livmoder, som t ex lågt sittande moderkaka. Flera av dessa saker ses inte så tidigt som när KUB görs.

    Blir för övrigt nyfiken på hur ett barn skulle kunna födas med händerna för öronen, som någon skrev ovan? Kommer barnet ut med händerna först då? Och trodde barnmorskan då att barnet fortfarande hade ont i öronen åtskilliga veckor efter undersökningen? Låter väldigt märkligt.


    Dessutom är det ju jättevanligt att bebisar ligger med händerna bredvid huvudet.
Svar på tråden Måste man göra RUL?