Inlägg från: Agaton |Visa alla inlägg
  • Agaton

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Märkligt att det går bra att åka till Iran och hålla överläggningar med en av världens värsta diktaturer, men det går inte att samtala med Sverigedemokraterna.... Dessutom tar man med sig kvinnliga ministrar till Iran som klär sig som pingviner och därefter påstår man sig föra en feministisk politik..... Fantastiskt och jämför gärna med Sveriges politik mot judarna under andra världskriget.... Usch! Dagens "flyktingar" från Palestina är tillsammans med vänsterkrafter ledande i utvecklingen som får dagens judar att fly från Malmö. Trump har fel i timingen vad avser Malmö, men samtidigt har han dessvärre rätt i sak... Det lär nog vända upp för Moderaterna när även de mest infantila i vårt avlånga land blivit konfronterade med verkligheten tillräckligt många gånger.

  • Agaton
    Världsmedborgare skrev 2017-02-24 20:46:15 följande:
    Inte alls märkligt, SD är ett parti vars avsikt är att riva ner allt bra som Sverige står för, och det tillsammans med övriga högerextremister.
    SD finns i Sverige så dom är det bara att visa kalla handen, speciellt nu, när dom visat att dom inte ens längre drar sig för att ljuga om Sverige och kränka oss svenskar.

    Vad gäller Iran så har dom ingen sån agenda. och med dom har vi nu tecknat ett avtal tillsammans med många andra länder.
    Det avtalet betyder att Iran lovat att inte skaffa kärnvapen, och i valet mellan ett Iran med kärnvapen och ett Iran utan kärnvapen, så är valet lätt.
    D.v.s, vi handlar med dom på ungefär samma sätt som vi idkar handel med andra länder, trots Iran:s vidriga diktatur.
    Nåt vi kan kalla, att välja det minst dåliga alternativet, ett val vi alla ibland tvingas göra, även om det strider mot våra principer. 
    Rättelse: Det är trots allt så att SD - åtminstone officiellt - står för att behålla allt svenskt, även om det sker på bekostnad av andra influenser och intressen. Vidare var det senaste mötet med Iran bilateralt, d.v.s. ingenting som involverade andra länder eller sedan tidigare ingångna avtal. Historiskt sett borde Sverige ha lärt sig, bl.a. av permittenttrafiken, att undvika bilaterala avtal med diktaturer. Varför ingår vi inte bilaterala avtal med Nordkorea, som är minst lika trovärdiga som Iran? Är inte det också att "välja det minst dåliga alternativet"? Slutligen förlöjligar jag gärna även svenska nunnor och andra nationella eller internationella företrädare för religiösa vanföreställningar, vars irrläror historiskt sett svarat för ca 90 % av allt elände som drabbat mänskligheten.
  • Agaton
    Världsmedborgare skrev 2017-02-25 20:04:27 följande:

    Nu är inte vad Sverige står för, samma sak att nåt är svenskt.

    Vad Sverige står för är t.ex de mänskliga rättigheterna, nåt som SD:s Kristina Winberg vid en intervju nere i Bryssel sa sig vilja avskaffa, detta för att kunna bekämpa brottsligheten.

    F.ö är det inte mycket av det SD menar som är genuint svenskt.
    Det mesta är senkomna påhitt, i sällsynta fall 150 år gamla, men ofta långt nyare påfund och mestadels "importerat".
    Och vad t.ex gäller käbblet om skolavslutningar i kyrkan och kristendom i skolorna, så är det inget vi bör införa igen.
    Eftersom svenskarna inte är aktivt religiösa av sig idag, så är det rent hyckleri att säga att är nåt svenskarna vill ha/värna.
    Låt ungarna och lärarna avsluta sin skolgång som dom vill, det är då fan inget som politikerna ska lägga sig i.
    ------------------------------

    Sverige hade aldrig kunnat ingå några avtal om inte Iran gått med på att inte skaffa kärnvapen, ett avtal som Sverige tillsammans med många andra länder förhandlat fram.
    Och i det avtalet ingår att uppta handelsförbinelserna, och då är det helt rätta att leva upp till vår del av avtalet. D.v.s att behandla Iran någorlunda lika som vi behandlar andra länder.

    Varför blanda inte in Nordkorea, vi inte har några liknande avtal med dom, men skulle det bli så, ja då ska vi givetvis göra vår del av avtalet som förhandlats fram.
    Klart andra länder är inblandade, för det är ju precis för att vi tillsammans med dom andra länderna vi ingått ett avtal som vi nu kan göra affärer.

    Att vi nu ingår ett avtal som passar oss/Sverige, och inte gör det tillsammans med dom andra ländrna är inte minsta konstigt eller fel.
    Vi/Sverige har t.ex Scania, och Frankrike sitt Airbus, och det finns knappast nån anledning varför vi/dom skulle delta i affärer som gäller resp lands produkter.

    Det är inget allmänt handelsavtal som EU förhandlat fram, den typen av avtal som skulle kunna liknas med det redan ingågna avtal, det som ingicks när länderna kom överens om kärnvapnen.

    Jag tror inte det finns nån risk för permittentrafik igen, Alliansen har under sina 8 år vid styret helt kört järnvägen i botten.
    Så det är nog mindre farligt för ett land att skicka soldater sina till fronten, istället för att låta dom riskera livet på våra järnvägar.

    Sen var det knappast nån god idé av Trump att ensamt bryta avtalet med Iran, iaf inte av det vi hittills sett, om det nu blir nåt avtalsbrott, tveksamt även det, precis som med allt Trump påstår.

    Vad du avser med att förlöjliga nunnor..... o.s.v, förstår jag inte hur det hänger ihop med nåt jag skrev, så det kan jag inte kommentera.

    Men eftersom jag är humanist så är religion ingen stor sak för mig.
    Folk får gärna ha sin tro och utöva den som dom vill här i Sverige, om det sker inom ramarna för vår svenska lag.
    Däremot har jag inget till övers för de kriminella grupper som använder tron för sina syften, som islamisterna gör.
    Detsamma gäller förstås de diktaurer och totalitära stater som missbrukar/tolkar en religionen för egna syften, som att förtrycka sina medborgare

    Tyvärr ser Trump ut att vilja gå en liknande väg, d.v.s att använda religionen som argument vid beslutsfattandet.


    Nu har du lyckats att förlika dig med allt och alla, alla extremister, diktaturer, förtryckare, fundamentalister, satanister, ja allt och alla, men SD ger du "kalla handen" och dom kan man inte samtala med. Blir det inte lite obalanserat.... 
  • Agaton
    Världsmedborgare skrev 2017-03-01 12:21:17 följande:
    Ja det kan ingen säga emot, det rullar utför för M, det har vi sett i flera mätningar nu, men annars är det stilltje.
    Och de enda som kan glädjas åt det, är C, för nån annan vinnare finns inte.

    Och jag delar C glädje, för det är alltid glädjande att se partier och politiker som är mer intresserade av politik än makt.
    Ta en enkel till Hässleholm och ta hjälptelefonen med dig så att andra vilsekomna kan pejla in din position. I Hässleholm har Moderaterna pejlat in positioner som M i andra kommuner bara kan drömma om. Vägen från botten går uppenbarligen utan "öppna hjärtan" eller en avsutten statsminister som kräver ut dubbla ersättningar av skattebetalarna. Tala om "moraliskt haveri och vägen mot botten".
  • Agaton
    nihka skrev 2017-03-03 00:03:30 följande:
    Nolltolerans mot SD!
    Ännu en sann demokrat som skapar sig utrymme.... Var det inte nolltolerans som började praktiseras i Tyskland i slutet 1930-talet...
  • Agaton
    nihka skrev 2017-03-04 11:36:22 följande:
    Eftersom jag har nolltolerans mot rasism så innebär det automatiskt nolltolerans mot SD.

    Jag har även nolltolerans mot nazism vilket förstås också innebär nolltolerans mot SD.
    När ska du börja med nolltolerans mot judarna? eller mot snickarna?
  • Agaton
    FDFMGA skrev 2017-03-05 18:42:05 följande:
    Ja, jag såg det. Lyckades inte hitta hela undersökningen. Det vore intressant att se alla partiers placering inom respektive område.

    Nu kunde jag bara konstatera hur körda KD är, sex procent angav dem som bäst för äldreomsorg, i andra frågor lär de vara försvinnande små.
    Ovanstående citat och referenser till olika undersökningar är uteslutande missvisade, eftersom i princip samtliga s.k. mätningar är ovetenskapliga med dåligt statistisk underlag, bristfälligt urval och närmast obefintliga viktningar. Dessutom är benägenheten att medverka i sådana undersökningar lägre än någonsin, varför man tvingas att kompensera - läs gissa - i relation till det undermåliga underlaget. Däremot är de utmärkta att hänvisa till om man önskar belägga hur enkelt människor manipuleras. Brexit skulle aldrig kunna hända enligt dessa undersökningar, Trump kunde inte bli vald osv. osv. Omständigheten att KD är körda är - om det stämmer - alldeles utmärkt, eftersom vi har alldeles tillräckligt många rörelser som bygger på religiösa vanföreställningar i det här landet.  
  • Agaton

    Jag minns med saknad min korta resa till Nordkorea. Detta är verkligen ett underbart land. Det är ingen som tycker någonting eller tänker någonting, långt mindre säger någonting. Ingen samtalar med "fel" människor eller samarbetar eller klär sig eller klipper sig eller flyttar ihop eller någonting om det inte i förväg är sanktionerat. Ett fullständigt konfliktfritt samhälle och garanterat världens lyckligaste nekrokrati. Dessutom väldigt generöst mot flyktingar och med en positiv attityd mot främmande kulturer. Glöm inte Nordkorea när ni planerar semestern, men ansök redan nu om visum... Det viktigaste av allt, man behöver inta ta med sig några hjälptelefoner, eftersom hjälp är avskaffat.

  • Agaton
    FDFMGA skrev 2017-03-12 11:46:31 följande:
    Fast jag uppfattar det som att moderaternas resa till Nordkorea har tappat riktningen sedan partiledningen blev uppmärksammad på att resmålet inte var så uppskattat bland oss svenskar.

    Det kunde jag ha talat om för dem innan mot ett blygsamt konsultarvode. Vi som lever i verkligheten vet att rasisternas nätaktiviteter inte har någon direkt motsvarighet bland vanligt folk..

    Vi får se hur det går framöver med Kinberg Batras flirt med Kim Jung-åkessonSkrattande
    Märkligt att ett initiativ att tala med alla demokratiskt valda företrädare i riksdagen skulle vara en resa till Nordkorea? Var det inte det som vi precis klarade ut i mitt föregående inlägg? Vi har inga problem med att vår svängdörrspolitik visavi migranter släpper igenom hundratals terrorister som vi beväpnar med fulla bidrag som betalar deras IS-status, men vi kan inte tala med SD? Ditt konsultarvode får nog trots allt utgå och du får istället studera fundamentalisternas nätpropaganda för att rekrytera och finansiera sin verksamhet.
  • Agaton
    FDFMGA skrev 2017-03-12 12:30:13 följande:
    Aha, du har missförstått vad schismen inom forna alliansen handlar om.

    Det är förhoppningsvis ingen riksdagsledamot som anser att man inte ska tala med sverigedemokrater.

    Föreslår att du försöker läsa på, om skillnaden mellan att tala med och att samarbeta. Samt att moderaterna ville fälla regeringens med stöd av sverigedemokraterna.

    Den resan till Nordkorea sa C och L bestämt sig till att medverka i.

    Att vi skulle ha en svängdörrspolitik visavi migranter är heller inte korrekt.

    Är du månne lite yr i mössan så här på söndagseftermiddagen eller är det så illa att du tutar med Kin Jung-åkesson och personkulten kring den store ledaren. Många av hans anhängare är liksom tidsresistenta och tycks tro att vi fortfarande befinner oss i hösten 2015.

    Jag kan försäkra dig att det i verkligheten är våren 2017, och Sverige har en EU-anpassad asylpolitik.

    Det lustiga är att under de år jag varit verksam på Familjeliv så finns det knappast något som Åkessons proselyter tutat mer om än att Sverige ska anpassa sig till EU i fråga om flyktingmottagande.

    Åkessonare tycks ha ett guldfiskminneSkrattande
    Ursäkta, men har det inte gått bra att skissa ett samarbete i Hässleholm m.fl. svenska kommuner? Kanske var det så att i dessa kommuner har samtalet lett fram till ett konstruktivt samarbete där man dessutom respekterar medborgarnas val? Är det inte det som är demokrati? Svängdörrspolitiken har upphört först när utanförskapet nu omfattar men än en miljon människor. Tacka Reinfeldt och Löven för en politik som lett fram till just denna situation och där dessutom många myndigheter, inte minst polisen, befinner sig i en systemkollaps. Åkesson hade rätt i sin politik redan från början, men om han hade fått rätt i tid så hade vi inte befunnit oss i en situation där vi mentalt "krängt röven över öronen" och tvingats till västvärldens snävaste asylpolitik. Snacka om tvära kast och amatörmässiga anslag. Det är lätt att man blir "yr i mössan" efter sådana 180 graders girar och det är inte minst du ett exempel på.
  • Agaton
    Dorian Ertymexx skrev 2017-03-12 13:03:22 följande:
    Mhm. Så du skulle alltså tvärdigga om SD började samarbeta med V, MP och F!, och anpassa sin politik efter dem?
    Absolut, om detta skulle föra Sverige ur avgrunden. Det är märkligt att Sverige - efter 250 år av fred och frihet - har så svårt att identifiera de grundläggande formerna för samhällsbygge.
  • Agaton
    KillBill skrev 2017-03-12 15:47:12 följande:
    Det har inte varit avsikten. En växt kan ju iexempelvis inte överleva om man kapar dess rötter. 
    Jaså, är det därför jag plockar ogräs i trädgården på exakt samma ställe år efter år?????
  • Agaton
    Dorian Ertymexx skrev 2017-03-12 17:45:26 följande:
    Riiight. Det är därför SD blankvägrar att prata med något av partierna ens.

    Det hela är en massiv dubbelmoral - SD vill snyfta sig till ett påtvingat samarbete med vissa partier, men vill samtidigt frysa ut andra partier. Sanningen är att inget parti är tvunget att samarbeta med något annat parti. Inte ens SD.
    Oj, jag som hade för mig att det var precis tvärtom, att det var SD som inte blev inbjudna när övriga partier hade överläggningar över parti- och blockgränserna. Vi har sett detta nu 10-tals gånger, men det har alltså inte hänt. Hur var det nu med judarna, har det inte heller hänt? Tacksam för korrekt information.
  • Agaton
    Marknadsinformation! I dag träffades en ny försvarsöverenskommelse över blockgränserna. 500 nya miljoner (kaffepengar) till försvaret. Röda och gröna kommunister fick vara med, men inte SD. Om man nu ändå väljer att ta med ytterlighetspartierna så borde väl också SD fått vara med? I övrigt kan noteras att chefen för partiet som valt en ståkuk som partisymbol blev fly förbannat. Alltid något en måndag....
  • Agaton
    Flash Gordon skrev 2017-03-20 13:47:59 följande:
    Alliansväljare. Och som sådan hänger jag med i vad Alliansen säger och gör.
    Världsmedborgare skrev 2017-03-19 14:20:25 följande:
    Märkligast är nog din kommentar, att det inte ska finnas nån politisk agenda hos Alliansen.

    Därför jag vet att de sagt att de inte SKA han någon gemensam politik innan strax före nästa val.

    De håller fortfarande på att pröva sina positioner med allehanda utspel.

    Mot slutet av det här året kommer de säkert att börja presentera gemensamma positioner.
    NEJ, det är kört! Det blir ingen allians inför nästa val, eftersom man nu manövererat sig alltför långt bort från en sådan laguppställning. Därvidlag är Odenbergs analys kliniskt korrekt. SORRY!
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten