Inlägg från: RebeckaZ70 |Visa alla inlägg
  • RebeckaZ70
    Digestive skrev 2019-06-24 21:23:59 följande:
    Mysigt. *sarkasm*
    Jättemysig familjefest... Kräks

    Nu blev ju den där "palestinaföreningen" av med sitt kommunala bidrag tack vare att de visade sina sanna färger, alltid något.

    Det är sånt som gör att barnen som växer upp i den omgivningen blir nästa generation som spottar (bokstavligen) på oss judar och kallar oss för diverse saker som skulle ge en avstängning på forumet.

    I veckan så åker vi till Sverige för en tids semester, vi tänker inte försöka dölja att vi är israeler, så får se hur det kommer att sluta när vi vistas ute i Malmö/Helsingborg m.m.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-07-08 12:28:29 följande:
    Precis. Ebba Busch Thor var tidigare engagerad i Livets ord och där brukar man tala i tungor. Med KDs nya syn på samhällsgemenskap skulle det vara intressant att få besked denna förbättras av tungomål.
    Det där var ovanligt lågt, till och med för att komma från dig. Du har alltså ingen aning om vad tungotal innebär för utövarna och ingen som helst respekt för personer med annan trosuppfattning än din egen.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-07-08 08:19:46 följande:
    Det är en läskig utveckling. För några år sedan deklarerade Sverigedemokraten Björn Söder att judar inte var svenskar. I helgen kunde vi se Ebba Busch Thor förklara att mångkulturen är död och att judiska familjer som inte är kristna ändå bör fira julafton för att skapa en bättre samhällsgemenskap..
    Jag förstår inte din upprördhet? Min familj har alltid firat både Chanukkah och Jul. Det går alldeles utmärkt att kombinera på olika sätt, jag har tagit med mig svenskt (inspirerat) julfirande hit.  
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-07-20 10:54:39 följande:
    Nu handlade frågan om de judar som inte firar jul ska de känna sig som mindre svenska? Har du läst Margit Silbersteins debattartikel om EBTs tal?

    https://www.dn.se/ledare/margit-silberstein-mina-hogtider-ar-mina-de-ska-inte-ebba-busch-thor-lagga-sig-i/

     


    Nej, det har jag inte eftersom det är en låst artikel och jag har ingen lust att betala för en skitblaska.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-07-20 12:32:31 följande:
    Jag har inte förlöjligat någon. Jag ställde en fråga om hur KD  ser på tungomål  efter att Ebba Busch Thor i sitt tal uppmanat icke kristna att fira jul.

     


    Den frågan får du nog ett bättre svar av att ställa direkt till KD istället för att försöka förlöjliga hennes tro på ett intrnetforum.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Digestive skrev 2019-07-20 16:12:44 följande:
    Ungefär som när jag var liten och firade ramadan ihop med området muslimer vart enda år. Minna minnen är helt fantastiska. Fest överallt, varenda lokal var uthyrd i hela Kronogården (den ökända stadsdelen i Trollhättan) och till och med på gator och cykelvägar gick muslimer runt och firade samt bjöd oss snorungar på godsaker. Vi gick från lokal till lokal, åt och skrattade gott.

    Minns (som vuxen) särskilt en lokal som hade fantastiska godsaker för ett gäng sockerstungna småglin och där en äldre man tittade lite snett på oss (inte med mord i blick men det märktes att vi inte var jättevälkomna) och det märkte även en kvinna i lokalen. Hon kom fram till oss och sa att vi inte ska vara oroliga, utan det är han som betalar...

    ...vad jag kan skratta åt det minnet idag. Och när jag berättar om dessa minnen för en främmande muslim så smälter i regel all is mellan oss. Det är så mänskligt!

    Faktisk integration i verket - bara kärlek. Som vi med en mer kristen bakgrund kan hänvisa till genom Paulus: gör allt med kärlek!

    Anledningen till att jag har fått ett gott intryck av islam, är för att jag har träffat och har känt/känner väldigt många muslimer... det är inte svårare eller märkligare än så.

    Och visst kan det vara en god idé att hålla på svenska högtider - men inte nödvändigtvis kristna eller i ett kristet avseende - samt göra dem mer gemensamma/inkluderande. Midsommar är annars en mer given sådan högtid än Jul, men, men... man ska inte underskatta banden som kan skapas genom just religion - vilket är långt många fler band än vad politiska ideologier någonsin har kunnat skapa.
    Digestive skrev 2019-07-20 16:30:23 följande:

    Får i ordningens lag även påpeka att islam för mig och vad jag uppskattar av islam är den religiösa uppenbarelsen... det vill säga det mesta förutom de delar som kan liknas med politiska ideologier och samhällsstyren (mest träffande för vad jag menar är exempelvis Sharia-lagarna, angående islam - men det finns saker för mig att anmärka på i alla religioner, kan också tillägas).

    Efter långa och djupa samtal med min muslimska arbetsledare - som hade pågått i månader - så bad jag honom att sammanfatta islam. Hans svar blev:

    Fred och uppoffring.

    Det är så vackert... av den simpla anledningen att man behöver vara två människor för att åstadkomma något av det. Kristendomen, som är min kulturgrund, kan vara väldigt fokuserad på den enskilde.

    Jag tog till mig de två orden som en svamp. Slurp.


    Tack för dina ord! Det är som min egen upplevelse av muslimer som arbetskamrater och vänner härnere. Vi umgås och firar högtider med varandra, judiska, kristna och muslimska. Det är inga som helst problem på arbetsplatsen, eller ute i samhället. Tel Aviv upplever jag som den mest toleranta och mångkulturella stad jag någonsin vistats i, och som jag nu har förmånen att få leva i.

    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Digestive skrev 2019-07-20 16:51:45 följande:
    Nu får du mig att vilja åka dit för upplevelsens skull, haha...

    Är det en enkel plats att turista i/på?
    O ja, det finns hur mycket som helst att se och uppleva, 12 km stränder och bad för den som vill, kultur och historia, 
    Ett New York vid havet, med skyskrapor, nattliv och god mat.
    Vår och höst är bästa tiden, vill man bada så är vintern kanske inte bästa tiden, men det tar bara några timmar med buss eller en liten stund med flyg ner till Eilat. Det tar under en timme med tåg till Jerusalem.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Missermajser skrev 2019-11-09 23:38:24 följande:
    Apropå DDR, nu firar man ju Berlinmurens fall och samtidigt så bygger USA, Israel och Ungern murar....
    Menar du den här säkerhetsbarriären som Israel byggt för att skydda våra medborgare?
    Av döma av din kommentar tolakr jag det som att du tyckte det var bättre innan barriären byggdes.

    Stolt Sionist.
  • RebeckaZ70
    Missermajser skrev 2019-11-10 20:55:08 följande:
    Grattis, det verkar ju fördelaktigt!
    Gör man som dina hamaspolare blir det civila dödsoffer...

    Bildresultat för hamas hides behind civilians

    Israel använder våra vapen för att skydda civila, hamas och islamic jihad använder civila för att skydda sina vapen.
    Stolt Sionist.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten