Inlägg från: Mascaraklumpar |Visa alla inlägg
  • Mascaraklumpar

    Hur kokar ni ris?

    Jag stormkokar i massor med vatten i 6 minuter, häller sen bort vattnet, sköljer i kallt vatten och micrar sedan i en skål med plastfolie över i 2+2 minuter (omrörning efter 2 alltså). Jag vet inte hur mycket arsenik som fälls ut och hälls bort på detta sätt, men riset blir i alla fall mycket godare och fluffigare.

  • Mascaraklumpar

    Vi stormkokar riset (basmati) i en massa vatten och häller sedan bort det och sköljer i kallt vatten. Sedan får det sitta en stund i ett durkslag och därefter mikras det (4 portioner=4 minuter på full effekt med omrörning efter två minuter). Detta har vi alltid gjort då riset blir godare och fluffigare och man slipper koka riset och laga den övriga maten samtidigt, men det

    får också bort mer arsenik än om man låter riset suga upp allt kokvatten.

  • Mascaraklumpar

    Oj, hade visst redan svarat i denna tråd för några år sedan :-P

Svar på tråden Hur kokar ni ris?