Inlägg från: Charlotte N |Visa alla inlägg
  • Charlotte N

    Magsjuka, hur hade ni gjort?

    Hade nog väntat. Tycker alltid man blir smittad fast allt ska vara så lugnt. Tror folk räknar 48 timmar (i bästa fall) efter sista kräkningen, även om de är dåliga i magen eller inte kan äta. Ska gå 48 timmar efter att de är symptomfria ju.

  • Charlotte N
    Dumbledore skrev 2017-02-20 12:50:02 följande:
    Du blev ju sjuk långt efter ditt barn? Om det var samma magsjuka så har du städat dåligt.
    Hur ska man städa? Min son blev magsjuk förra veckan. Jag tvättade allt, städade överallt, klorin i badrummen. Ändå blev alla andra i familjen sjuka igår:(
  • Charlotte N
    Dumbledore skrev 2017-02-21 22:37:32 följande:
    Man kan inte alltid skydda sig, särskilt om det handlar om calicivirus eller liknande, och när man delar toalett. Men klorin ska användas även på strömbrytare, dörrhandtag, kroken där handduken hänger, kranen, ALLT som den sjuka tagit i. Mekanisk nötning är det som gäller, för att få rent. Noggrann handtvätt, inget pillande i ansiktet, helst pappershanddukar, tvätta i minst 60 grader, även snuttar och nallar som blivit gosade med under sjukperioden.

    Men som sagt, det går inte alltid att skydda sig, särskilt när det är barn som är sjuka.
    Tack för svaret! Tycker ju att jag gjorde så. Klorinade allt allt allt i badrummen och tvättade resten av huset med rengöringsmedel. Tvättade alla textilier i 60 grader utom handdukar och lakan som gick i 90 grader. Får se om det är slut nu, bara bebisen som inte blivit sjuk. Än.
  • Charlotte N
    Dumbledore skrev 2017-02-21 23:05:12 följande:
    Jag håller tummarna! Tänk på att om barnet fått använda surfplatta eller liknande så är det stor risk att den kan sprida smittan vidare, den är ju svår att tvätta med klorin, men handsprit funkar bättre.
    Tack!! Har torkat av surfplattorna med sprit. Men bebisen är bara tre månader så hon har inte använt dem, kanske därför hon inte är sjuk än:)
Svar på tråden Magsjuka, hur hade ni gjort?