Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Hur gör ni med sparandet till era barn?

    Inte alls. Det har inte funnits utrymme för detta. Hade vi sparat så hade det varit i vårt namn.

  • sextiotalist
    Alexi skrev 2017-02-26 07:58:23 följande:

    Jag slapp csn-lån. Mina föräldrar betalade min hyra (inkl el mm) och studentlitteraturen. Resten fick jag klara själv på studiebidraget och fick jobba extra för mer pengar. Fantastiskt tycker jag. Jag fick skaffa guldkanten själv men slapp betala flera tusen i månaden i många år efter studierna.

    De gjorde så här eftersom de själva tyckte studielånen var väldigt betungande när de vara unga, nygifta osv.


    Läste du till läkare? För annars är det nog få som behöver betala flera tusen i månaden. Sambons äldsta betalar en dryg tusenlapp och tagit fullt CSN, som jag gjorde. Men jag hade högre ränta och skulle betala på 20 år.
  • sextiotalist
    Gunegnica skrev 2017-02-26 09:14:25 följande:

    Ser ingen anledning till att spara så mycket som vissa gör! Vi har hyfsat goda inkomster men de vill vi använda till vårt liv idag. Men lite sparar vi - 250 kr per barn och månad. För den äldste (10 år) är summan drygt 30 000 redan nu (satte in 150 kr per månad tidigare).

    Vi sätter främst in pengar så det ska finnas pengar till cykel, språkresor el annat om det blir så att vår ekonomi försämras kraftigt så vi inte kan betala.

    Men de kommer få pengarna när de flyttar hemifrån. Om de finns kvar ????.


    Håller med. Bättre att stötta dom ekonomiskt när de behöver det. Det lilla vi hade över prioriterade att satsa på vår son då.

    Mina föräldrar sparade inte heller åt oss, vi fick språkresor och dylikt under vår uppväxt. Studielån tog vi och våra körkort betalade vi själva.

    Däremot så hjälpte de oss under studietiden när lånen inte räckte. De var mycket sämre då och under sommaren så kunde det vara tufft innan man fick lönen.
Svar på tråden Hur gör ni med sparandet till era barn?