Inlägg från: Anonym (Ensamstående) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ensamstående)

    Hur gör ni med sparandet till era barn?

    Jag sätter in 250kr var till mina två grabbar varje månad. (3åringar) Mer än så finns det inte utrymme för just nu, men många bäckar små. Jag för över till hoist sparkonto varje år, så växer det något iallafall. Kommer nog öppna fondkonto också så småningom.

  • Anonym (Ensamstående)

    Mina föräldrar hade ett konto avsatt till mig. Innan 25år fick det användas till studier alternativt boende, men annars "släpptes" de inte till mig förrän vid 25 års ålder, vilket jag tyckte var fenomenalt. Nu var jag hyfsat ekonomiskt ansvarig redan som 18åring, och skulle nog inte ha bränt pengarna på skit, men sånt går ju inte att veta i förväg med sina egna barn.

    Jag tänker att mima barn får en slant, typ 5-10000kr förutsättningslöst när de är 18, som de får slösa bort på vilken skit de vill bara för att få känna sig "rika och fria" en stund... Men i övrigt släpps deras pengar likt mina gjorde. Mitt mål är att kunna hjälpa dem båda med kontantinsats till bostadsrätt/hus, så att de på så sätt slipper bo i dyra hyresrätter i kassa områden (ja, jag har fördomar...)

    Ang studier så fick jag 5000kr/mån från "mina" pengar när jag pluggade. Jag kunde klara mig utan studielån, men fick vara rejält sparsam för att de skulle räcka (det var mindre än maxat studielån). Det var guld värt då jag arbetar inom hälso- och sjukvård och inte är överdrivet välbetald.

Svar på tråden Hur gör ni med sparandet till era barn?