Inlägg från: Anonym (Spara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Spara)

    Hur gör ni med sparandet till era barn?

    Vi sparar 350:- vardera, 2 barn. Är en föräldraledig nu så kommer höja sparandet till minst 500:- vardera när vi båda jobbar. Detta sparandet sker i vårt namn och det köps fonder för pengarna. Barnen kommer få pengarna när vi anser att de är redo för det och vi kommer spara hela tiden fram tills dess. Pengarna är även enskild egendom så ingen annan kan göra anspråk på dom. Vi sätter även in större summor som fås i samband med kalas och jul.

    Är det så att barnen bor hemma som unga vuxna och arbetar i framtiden så kommer vi ta ut hyra av barnen och då sätta in dom pengarna på detta konto - utan deras vetskap.

  • Anonym (Spara)
    Anonym (Sparar) skrev 2017-02-25 14:57:09 följande:

    Är det ingen av er som sparar för era barns framtida studier? 


    Nej. Vi kan inte ge barnen Allt. Det handlar egentligen inte om pengar, barnen behöver känna lite på livet också så studielån som de betalar av i några år får de stå ut med. Men att kunna få möjlighet till tex en bostad är nog mer värt i slutändan med tanke på att det tar tid att spara ihop en kontantinsats själv.
  • Anonym (Spara)
    Anonym (fattiglapp) skrev 2017-02-25 19:53:17 följande:

    Vad jag önskar att vi hade kunnat göra som er flera av er. 

    Drömmen skulle verkligen vara att spara hela deras barnbidrag till dom plus lite mer men för oss finns det bara utrymme för 300kr var i månaden. 

    Vi har valt och sätta in dom på ett konto i mitt namn. Pengarna kommer gå till körkort och saker dom behöver längst vägen..


    300 är bättre än 0. På 18 år så är det drygt 65.000. Det kommer man ändå en liten bit på vägen med :)
  • Anonym (Spara)
    Anonym (Sparar) skrev 2017-02-25 22:28:47 följande:

    Jo men vi sparar ju på två olika konton per barn, ett för tex kontantinsats och ett för att kunna försörja sig när det väljer att studera, om de väljer att studera.


    Ja absolut, jag är kanske lite fel ute nu men, dagens ungdom är så otroligt söndercurlade vad gäller pengar - inte alla - men många. Unga vuxna som har full lön men bor hemma gratis som exempel. 10-11 åringar som har den senaste tekniken. Sånt vill jag inte bidra med så att mina barn får ta eventuella studielån anser jag är en del av livet. Jag själv fick inte en spänn av mina föräldrar och har aldrig fått (är 25) så något vill jag ge mina barn. Men tänker inte låta dom glida runt på en räkmacka.
  • Anonym (Spara)
    Anonym (Sini) skrev 2017-02-26 07:36:06 följande:

    Fast varför vilja att ens barn tar stora studielån när man kan spara ihop det under deras 19 första år ?


    Jag har ju precis sagt det, det är livet. Något måste dom få tampas med själva. Sen kommer ju alltid vi finnas med - förhoppningsvis - och kan hjälpa till även när de är vuxna. Men jag tänker inte "skämma bort" dom med både pengar för lägenhet och studielån.
  • Anonym (Spara)
    Holma skrev 2017-02-26 17:45:05 följande:

    Fast att undvika att dom ska behöva ta lån om man har möjlighet är inte att skämma bort anser jag .

    Min snart 21 åriga son har ett jättebra ekonomiskt tänk o sköter sig utmärkt med pengar , det har vi lärt våra barn sen tidig ålder .


    Då anser vi olika.
  • Anonym (Spara)
    Anonym (Karin) skrev 2017-02-26 20:27:04 följande:

    Hur länge planerar du att betala för dina barn? Börjar du om med sparandet efter du köpt lägenhet till dom, så att de kan köpa hus i framtiden utan lån och räntor?


Svar på tråden Hur gör ni med sparandet till era barn?