Inlägg från: Carambolan |Visa alla inlägg
  • Carambolan

    Hur gör ni med sparandet till era barn?

    Våra barn har varsitt fondkonto i sitt eget namn där vi satt in pengar de fått från andra, till exempel dop och julklappar (medan de var för små att bry sig om pengagåvor). Jag gissar att de kommer landa på runt 15-20 000 kr innan barnen fyller 18. Det unnar vi dem i lekpengar oavsett om de kommer använda pengarna till lägenhet eller bara till fest och lek.

    Vårt stora månatliga sparande är ungefär 1000 kr per barn, men de sparar vi inte i barnens namn. Det är pengar som barnen inte känner till och som vi tänkte ge dem öronmärkt till kontantinsats, körkort eller liknande när rätt situation uppstår. Vi siktar på att ha i runda slängar 250 000 per barn och att kunna ge dem lika mycket, men kanske inte samtidigt och till samma sak.

  • Carambolan
    Anonym (Sparar) skrev 2017-02-25 14:57:09 följande:

    Är det ingen av er som sparar för era barns framtida studier? 


    Nej. Om jag tänker tillbaka på vilka kostnader jag har i mitt vuxenliv så är de hundralappar jag betalar csn varje månad ett väldigt litet ångestmoment jämfört med hur tufft det var att inte ha kontantinsats i Stockholm när jag skulle flytta. (Mina föräldrar hade sparat 0 kr åt mig.) Jag hoppas att mina barn också ser studier som en investering.
Svar på tråden Hur gör ni med sparandet till era barn?