• elyse

    Hur gör ni med sparandet till era barn?

    Just nu sparar vi 250 kr på bankkonto och 200 kr i bosparande i HSB.

  • elyse
    Anonym (Sparar) skrev 2017-02-25 14:57:09 följande:

    Är det ingen av er som sparar för era barns framtida studier? 


    Vi bor i Uppsala och hoppas att det ska duga för barnen att studera på orten och eventuellt bo kvar hemma då.
  • elyse
    Carambolan skrev 2017-02-25 15:14:03 följande:

    Nej. Om jag tänker tillbaka på vilka kostnader jag har i mitt vuxenliv så är de hundralappar jag betalar csn varje månad ett väldigt litet ångestmoment jämfört med hur tufft det var att inte ha kontantinsats i Stockholm när jag skulle flytta. (Mina föräldrar hade sparat 0 kr åt mig.) Jag hoppas att mina barn också ser studier som en investering.


    Precis så tänker vi också. Här är den allmänna bostadskön på ca 20 år. Bostad går före allt annat för det är så himla svårt att få.
  • elyse
    Anonym (Hej) skrev 2017-02-26 02:07:17 följande:

    Vår dotter är fortfarande under året, men vi sparar inte till henne. Pappan tycker inte att det är en bra idé och jag är lite kluven.

    Tycker dock tvärtemot flera i tråden angående CSN-lån. Sparar vi pengar till dottern så vill jag främst att det ska gå till det, så hon får en vettig utbildning. Och körkort.

    Bostad däremot.. även om det bara är summan så hon kan ta lån så känns det ändå som att vi låter henne få allt serverat. Det är inte en mänsklig rättighet att köpa en bostad.

    Ser utbildning som mycket viktigare, och vem vill ta lån egentligen?

    Men just nu väntar vi med sparandet, och sparar till oss själva istället som familj. I framtiden kan jag kanske tänka mig 500 kr per månad eller så.


    Vad man prioriterar handlar främst om vad man själv har för erfarenheter/livssituation. I den här regionen är bostad ett ångestfyllt område för alla som inte har mycket god inkomst/flera miljoner att lägga som handpenning. Hyresköerna är på många många år (+10) och en etta kostar idag ca 1, 5 miljoner. Att köpa är det enklaste sättet att få tillgång till en bostad idag. Vi sparar dock i HSB med förhoppning om att kötid och sparpoäng ska räcka till en hyreslägenhet om ca 20 år.
Svar på tråden Hur gör ni med sparandet till era barn?