Inlägg från: Läkarhustru |Visa alla inlägg
  • Läkarhustru

    Hur gör ni med sparandet till era barn?

    Vi sparar också barnbidraget på ett ISK-konto, andra familjemedlemmar sparar åt barnet på eget håll men vi (jag och min man) har som mål att kunna ha en halv miljon sparat/investerat till varje barn när de blivit vuxna. Tanken är dock att portionera ut pengarna efter prestation. Min man fick en miljon av sina i utbyte mot studieresultat, själv fick jag något blygsamma ca 200k som jag lyckades festa/resa upp redan i tonåren (ångrar mig inte men kommer nog vara mer restriktiv mot mina egna barn).

  • Läkarhustru
    Anonym (Sparar) skrev 2017-02-25 22:32:04 följande:

    Ser att många utav er sparar i fonder, önskar jag kunde mer om det "ämnet"!

    Men härligt och läsa om hur andra familjer lägger upp sitt :) och som någon skrev, att spara något är bättre än 0. Man får helt enkelt göra vad man kan och mer kan inte begäras! :)


    Ett tips är att kolla Avanza, det är nybörjarvänligt. Det är mycket bättre avkastning att på lång sikt (10-20 år) placera pengar än att spara på ett konto med vanlig ränta (då har man "råd" med eventuella dippar, blir mer pengar i slutändan ändå). Googla Avanza nybörjare och läs deras bloggar. Håller med om att man gör vad man kan och förstås är ett banksparande på konto bättre än inget men ska man spara under lång tid borde man absolut kolla upp fond och aktier.
  • Läkarhustru
    Anonym (Mmmmm) skrev 2017-02-25 22:07:51 följande:

    Just precis varför jag tycker barnbidraget ska inkomstprövas.....


    Jag förstår din invändning på ett känslomässigt plan men inkomstbaserat barnbidrag kostar mer än att bara bevilja barnbidrag åt alla utan reservationer. Är du ändå för inkomstprövning av principella skäl fast det kostar mer?
  • Läkarhustru
    ITpappan skrev 2017-02-25 22:25:14 följande:

    Jag har historiskt sett varit emot inkomstprövning av barnbidrag.

    Men efter att ha sett TS inlägg förstår jag att det kanske kan behövas.


    Se min frågeställning I inlägget ovan.
Svar på tråden Hur gör ni med sparandet till era barn?