Inlägg från: Givemesunshine |Visa alla inlägg
  • Givemesunshine

    Vi som precis slutat med p-piller

    Jag slutade äta Cerazette den 4/3 efter att ha ätit olika preventivmedel i ca 14 år. Mår prima i kroppen och känner mig mer tillfredas i kroppen av att slippa äta pillrena, 


    Sambon och jag har försökt nu på första ÄL som var runt 3/4 men fick min mens för två dagar sedan :( Känns jättetungt då jag haft väldigt ömma och svullna bröst (något som jag normalt sett inte har vid ägglossning) och andra symtom som gjort att jag trodde att jag var gravid. Besvikelsen är stor och både jag och sambon är ledsna såklart, men man kanske inte kan räkna med att det ska plussa på första försöket? 


    Hur lång tid har det tagit för er efter att ni slutat med preventivmedel? 

  • Givemesunshine
    Linkaa skrev 2017-04-19 13:19:08 följande:
    Jag slutade med cerazette typ exakt samma dag som dig och jag känner igen besvikelsen när mensen kom... man hade ju hoppats att det skulle ta på första försöket men de säger väl att snittet är ca 7 månader för att bli gravid... jag har då försökt sänka mina förhoppningar och börja acceptera att det nog kommer ta tid fastän jag inget annat vill än att bli gravid, hade också samma symptom som dig men de symptomen har jag brukat få ibland även medans jag åt cerazette också men det klart jag hoppades innerligt att man va gravid

    Jag ska hålla tummarna för oss båda att det inte tar 7 månader innan man får det efterlängtade plusset på stickan! Glad 

  • Givemesunshine
    Cykeltjejen skrev 2017-04-20 06:19:09 följande:
    Jag slutade med preventinmedel 4 februari. Fick mens direkt som varade mina normala 4dagar. Sedan 9mars fick jag mens i hela 7 dagar :O jag plussade 31a mars :) jag hade tur att det tog på andra försöket! Hade haft p-stav i 11 år innan och p-piller i 1 år!
    Stort grattis! :) Jag har ju min andra mens nu efter att jag slutade med cerazette så ska försöka hålla koll på ägglossningen denna gången också så får man hålla tummarna! Återigen - GRATTIS :D
  • Givemesunshine
    Jgirl93 skrev 2017-04-24 06:50:00 följande:

    Hej allesammans! Hur går det för er? Glömde bort den här tråden som jag startade då jag plussade den 5/3 på första försöket! Kändes helt otroligt att bli gravid efter bara 4 oskyddade gånger och efter att ha ätit p-piller i 7 år så får oss tog det bara några dagar att bli gravida efter pillerstoppet.

    Nu är vi i vecka 13 (12+2) så nu börjar vi känna oss lugna då vi även sätt bebis hjärta slå och på onsdag ska vi på kub!

    Lycka till ni andra!!! <3


    Stort Grattis! :)


    Jag har ÄL 30/4 enligt mina beräkningar så denna veckan blir det full fart i sänghalmen :P Andra försöket nu, så vi håller tummarna såklart! Men försöker hålla mig lugn och tänka att det plussar förr eller senare. 

Svar på tråden Vi som precis slutat med p-piller