• Freya18

    BIM 20-31 Mars!

    Startar en tråd för oss med BIM i slutet av mars! :D

    Här kan vi stötta och peppa varandra, få svar på våra frågor och funderingar, inspireras av andras motivation och inte minst glädjas åt eventuella graviditeter!

    Välkomna!

  • Svar på tråden BIM 20-31 Mars!
  • Freya18
    Hej på er! :D
    Jag har sett en del mars trådar, men jag ville halvera ned det. Jag tycker att det blir lättare att följa personerna i tråden när man inte räknar med hela månaden.
    Jag har ÄL 9/3. BIM 23/3.
  • Freya18

    Välkomna :)

    Härligt och få följas åt denna månad! Jag tycker att det är så spännande med nedräkning till ägglossning och tiden mellan ÄL och BIM.
    Jag kan säga att det är helt nytt för mig att räkna, planera, känna efter symptom och testa. Jag och maken har ju kört bebisverkstad ett tag nu och tagit dagarna med ro. "Det händer när det händer" har vi sagt hela tiden, men nu är vi helt igång med att bli gravida i år! :D Maken vill ha tillbaka min bebismage som vi fick gosa med ett tag nu i vintras (slutade i MA). Men vi håller oss väldigt positiva och motiverade!

    Jag och maken är 31 år och det är första barnet. Vi har försökt ett tag nu och hoppas på ett litet mirakel!

  • Freya18

    Kommer någon av er testa med ägglossningstest den här månaden eller kör ni utan?

    Jag har alltid kört utan och gått på känsla. Det är väldigt tydligt när min ÄL är igång, men funderar ändå på att testa denna månad. Testade en gång i somras och det stämde med mina känningar.

  • Freya18
    Birdiz skrev 2017-03-02 16:10:54 följande:
    Jag kommer köra med ägglossningstester, känns säkrast så man inte missar :)
    Jsv17 skrev 2017-03-02 17:20:42 följande:
    Vi har bestämt att köra på varannan dag genom hela cykeln, men jag ägglossningstestar iaf mest för att jag vill ha koll på ungefär när ÄL är. Både för att köra på extra de dagarna, men också eftersom min cykel variera så vet jag lite bättre när jag har BIM. Så jag inte gör graviditetstest för tidigt, blir väldigt ledsen av blanka test men tar att få mens bättre (av ngn underlig anledning) så vill ha lite koll på när BIM är, testar tidigast BIM plus 2 eller 3.
    Vi kör också med varannan dag. Känns optimalt. :)
    Idag beställde jag ägglossningstest från Testlagret som kanske hinner komma hem imorgon. Annars får jag dom på måndag. Någon av er som har fått leverans dagen efter om ni beställde innan kl. 12? Blev lite ivrig nu när jag förstod att det är bara 7 dagar kvar till ÄL. Spännande!

    När börjar ni testa? Hur många dagar innan ÄL?

  • Freya18
    Lisa91 skrev 2017-03-01 21:59:16 följande:

    Hejhej! Äl mellan 6-9/3 och bim 20-23/3.


    Estor skrev 2017-03-02 08:00:39 följande:

    Hoppar in här.. Har troligen äl 12-13mars och bim 27-28mars.


    Skrutt 83 skrev 2017-03-02 08:57:53 följande:

    Hoppar gärna in här jag med! Har troligtvis äl den 8/3 och BIM 21/3.


    Birdiz skrev 2017-03-02 09:21:42 följande:

    Hejhej! BIM 20/3 här :)


    baby2017 skrev 2017-03-02 19:10:33 följande:

    Hej, ÄL någonting runt den 7/3 och BIM 21/3.


    Ska hälsa er också välkomna!
    Kul att vi är några stycken. Jag ser verkligen fram emot den här månaden. Vi får försöka hålla oss starka och motiverade, men även hjälpas åt vid dystra stunden. Förhoppningsvis är det majoriteten som lyckas bli gravida denna månad.

    All lycka till er i tråden, stressa lagom, ät regelbundet, sov väl och ta hand om eran partner. ;)



  • Freya18
    emizz skrev 2017-03-05 18:44:45 följande:

    Har ägglossning nu i dagarna så vi har ju myst en del Skrattande men detta är andra cyklen nu som jag känner smärta i nedre delen av magen efter samlag...är det någon mer som har haft detta? Inte vanlig ägglossningssmärta utan det gör riktigt ont Rynkar på näsan


    Det låter ju inte bra :/ Jag har själv inte upplevt smärta efteråt, så kan tyvärr inte ge några råd, men det kanske har ett samband med ägglossningen? Kanske att du har väldigt många äggblåsor just nu? För det brukar jag få rejäla känningar av. På vaginalt ultraljud såg läkaren 24 stycken, 12 på varje sida. Dock så brukar jag aldrig få riktig smärta av det.
    Hoppas att det är bara någonting tillfälligt annars är det bra att kolla upp det hos en gynekolog om det fortsätter göra ont i fortsättningen.
  • Freya18

    Ja, här har det inte hänt så mycket dom senaste dagarna. Det har varit lugnt och harmoniskt! :)
    Jag började ta ägglossningstester i fredags och det har visat svagt i tre dagar. Vilket jag förväntade mig. Nu hoppas jag på en fin stegring till nästa vecka! Kan nästan hinta en väääldigt svag stegring idag.
    Borde ha ÄL om 4-5 dagar, men med tanke på så svaga streck så kanske ÄL till helgen.

  • Freya18

    Ni som kör med äl-tester. Testar ni alltid samma tid på dygnet?

    Jag har varit ledig i helgen och testat 15:00 varje dag, men nu när man ska jobba i veckan så måste jag antingen testa senare eller på jobbet, men det känns inte så optimalt att testa på jobbet. Jag tycker även att det är jobbigt och behöva hålla mig i fyra timmar innan jag får kissa. Hur många timmar håller ni er och får ändå bra resultat?

  • Freya18
    Jsv17 skrev 2017-03-06 17:03:50 följande:
    Jag testar efter jobbet, men inte exakt samma tid, utan när jag kommer hem och försöker jag hålla mig 3-4 timmar innan, brukar nog testa mellan 15-17 nån gång, men nu kör ju jag med clearblue digital där man får en smiley, inte behöver analysera (men det för jag ändå med den sticka man trycker ur behållaren haha) de dagar då jag tycker det känns som jag ska få ägglossning brukar jag testa 2ggr om dagen både när jag vaknar och sen igen på eftermiddagen, hittills är det dock alltid kvällsstickan som blivit positiv, antar att mitt LH stegrar snabbt
    Idag var jag nyfiken och testade både på morgonen och eftermiddagen för att se om det blir någon skillnad. Det blev starkare på eftermiddagen.
    Jag kommer också att testa efter jobbet. Känns lättast så.

    Clearblue Digitala ägglossningstester är väldigt smidiga. Testade i somras för att kontrollera att det var ägglossningskrämpor jag kände varje månad och det stämde bra! :) Dock så tyckte jag att den var alldeles för dyr. Min barnmorska sa till mig att det räckte gott och väl att endast testa en månad bara. Så jag löd henne.. haha.
    Men nu är det kul och få testa igen! Häftigt när man förstår hur kroppen fungerar.

    Har du fått en fin stegring än på dina tester än? Läste att du också har äl snart! :)
Svar på tråden BIM 20-31 Mars!