• Jw83

    Ni som lämnat nyfött på familjehem

    Coccolina skrev 2017-03-01 19:51:21 följande:

    Ingen försöker såra dig. Däremot så visar dina utbrott tydligt att det finns mycket problematik som du inte vill ta till dig. 

    Sanningen är att ett barn omhändertas inte pga ekonomi och bostad. Så INGEN kan svara på din TS eftersom det inte händer. Barn omhändertas för andra saker. 

    Det finns personer som förstår och jobbar med sina problem och får bo med barnet en första tid som förälder på familjehem och sedan får lov att flytta hem tillsammans utan problem. Andra istället konstaterar man att de inte kan ta hand om barnet utan hjälp och då blir resultatet ett annat.

    Om det istället är så att barnet placeras utan dig direkt så är problemet större och då kan det bli svårare. Men inte omöjligt.

    Prata med din kontakt och be dem förklara vad som händer. Ta till dig vad som de säger och bli inte arg på personer som försöker hjälpa er.  


    Enligt andra trådar så handlar det om att TS frivilligt vill lämna bebisen till ett familjehem ett tag för att hennes pojkvän inte vill ha barnet. Alltså inget omhändertagande utan ett frivillig överlämnande. Jag tror att TS vill låta ett familjehem ha bebisen från att den är nyfödd tills hon kunnat övertyga sin kille om att bebisen ska bo hos dom....sen ta tillbaka bebisen.

    Inte en tanke på att bebisen kommer knyta väldigt starka band till familjehemsmamman och sedan behöva gå igenom en otroligt smärtsam separation.
Svar på tråden Ni som lämnat nyfött på familjehem