• monkees

    Hur kan man INTE fatta vad som avses med "rött kött"?

    När jag säger "rött kött" så menar jag kött av nötdjur. Där ingår inte gris och fågel.

  • monkees

    Om det är svårt att se kopplingen nötkött/rött kött så kan man ju fundera på hur man vill ha köttet serverat!? Är det ngn som vill ha sin fläskfilé eller sin kyckling "blodig" (röd)? Nä tänkte väl det.

  • monkees
    Anonym (Oj...) skrev 2017-03-05 09:47:38 följande:
    Fast blodig och rött betyder inte samma sak. Har inte med varandra att göra...
    Nä kan så vara(?) men ändå en rätt bra hänvisning när/om man är osäker? Den köttbit som man kan njuta av fast den dryper av blod är liksom en "röd" medan den som i samma blodiga skick utgör en varningssignal av typen ÄT INTE ...typ då halvrå kyckling eller en blodig fläskkarré tagen från grillen i förtid........! Liksom här ska man vara försiktig........................
  • monkees
    Anonym (Oj...) skrev 2017-03-05 10:28:26 följande:
    Du har rört ihop det helt :)
    Jaså!? Så du tänker att det är finfint att äta en kyckling till middag som bara är halvstekt/grillad och där blodet sipprar glatt? Jag skulle ALDRIG i livet äta en sådan kyckling men där vet du bättre?
  • monkees
    Anonym (Wildrat) skrev 2017-03-05 10:46:39 följande:

    Eg är allt kött rött kött, om man ser biologiskt. Hemoglobinet gör blodet rött och det i sin tur gör köttet rött. Alltså även kyckling.
    Sen finns det hitte-på kategoriseringar om vad som skulle vara rött eller inte men de är olika för alla eftersom det inte finns nåt vettigt sätt att skilja köttsorterna åt. Inte är det nån större skillnad i hur kroppen tar hand om köttet heller då kött, helt enkelt, är kött.
    TS, i fortsättningen är det bättre att du säger till vad du äter så behöver inte den som bjuder gissa.


    Men man kan ju då för enkelhetens skulle dela in köttet i nöt, svin och fågel? Då blir det ju glasklart vad man avser? Varenda normalbegåvad individ vet att en "blodig biff" är från ett nötdjur T EX!
Svar på tråden Hur kan man INTE fatta vad som avses med "rött kött"?