Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Dagens lunch

    Storkoksrester(Biff rioja och skånsk kalops) och lite asiatisk salladskål(stekt och stark) som tillbehör.


    Ena ungen älskar starkt nu, börja nå till mina styrkor.
    Skönt, då man inte längre behöver hålla igen där om ett tag.
    Men den andra har en bit kvar dock.


    hur många meter var det?
  • klyban
    optimist63 skrev 2017-12-05 10:37:32 följande:
    Vad är skillnaden på Skånsk kalops och den vanliga?

    Det är en mycket bra fråga, då det tvistas en del om kalops.
    Men för mig är det med rejält med lök och morötter.


    hur många meter var det?
  • klyban
    optimist63 skrev 2017-12-06 10:21:22 följande:
    smile1.gif
    Men samma smak av lagerblad?

    Resten kör jag samma, lagerblad och kryddpeppar.
    Dock så krossar jag alltid kryddpepparn, men det är min grej.
    Sen med tiden har jag kört en del yamasa(Fermenterad Japansk soja) som en liten del av saltet, då jag gillar smaken som blir av den.


    hur många meter var det?
  • klyban

    Inget, för sen en massa kung pao igen, då de fått dille på detta.
    Men det är jävligt gott, det går inte komma ifrån.


    Sen tigerkaka, persikor i syrup och glass.


    hur många meter var det?
  • klyban

    Refried beans quesadillas med lite texas chili liknande sak till och sallad, blir det idag.


    hur många meter var det?
  • klyban

    Började idag köra lite kinesiska smaker på frihand, gick väl okey.

    Så blev kyckling och nudlar, och blev rätt bra.


    hur många meter var det?
  • klyban

    Blir sen lunch idag, men är dillkött på G, på någon slags kyckling.
    Var länge sedan jag gjorde detta, och kommer inte ihåg rotationen på ättika och socker :p
    Men det löser vi med smaka och åter smaka.


    hur många meter var det?
  • klyban
    Snacka skrev 2018-01-07 13:23:32 följande:
    Lät gott. Hur gör du tacosallad och lemonchicken?

    Tacosallade den var som fanns i kylen för tillfället, gurka, tomat, ost, lök, ris köttfärs.
    Sen fick jordnötter, gräddfil, majonnäs och tacossås vara med också.

    Nu gjorde jag en egen variant på lemon chicken, men ursprunget som jag utgår ifrån är denna.
    blogchef.net/chinese-lemon-chicken-recipe/
    Om lärt mig man kan skipa friteringen för göra det enklare, och kör en en kryddad mjöl och maizena blandning(salt och peppar) som jag sen steker i riktigt med olja så det blir knaprig yta.


    hur många meter var det?
Svar på tråden Dagens lunch