• ivfbullen

    IVF2 start april -17

    Jag hänger gärna på här om det är ok? 

    Vi kör igång nu med IVF nr 2 efter ett MA i december 15. Då vi flyttade till annat landsting så gick nästan halva 2016 på att bara vänta på ny kö.


    Jag kör nu med Menopur dos 300 och är inne på min tredje sprutdag idag. Äggplock förhoppningsvis nästa vecka. 


  • ivfbullen

    Är det någon av er som skulle vilja följas åt även där vi kan prata med varandra anonymt som typ via Skype?
    Jag använder mig av något som heter Discord (1000 gånger bättre än skype) och gjort en IVF server där vi kan prata och skriva. 
    Någon som vill?


  • ivfbullen
    Nykär15 skrev 2017-03-15 13:51:13 följande:

    Vi går privat ja och betalar själva. I Göteborg. 


    I västra götaland ska man ha sökt och haft en remiss skickat innan man fyller 39 år för att få det bekostat via landstinget. Sen är det tre försök och det borde man väl hinna innan 40 tänker jag isf. Man måste vara skrivna på samma adress och ha försökt i 6 månader iaf om man är över 35. Så vi hann inte det, vi började försöka 2 månader innan jag fyllde 39 och var ju ingen idé söka hjälp innan vi hade försökt själva och vi var då inte skrivna på samma adress ännu. Men bodde på samma ställe, men varannan vecka....


    Det står info på landstingens sidor vad som gäller för assisterad befruktning. 


     


    Är det IVF Nordic du går på? 
  • ivfbullen

    Vi var på ultraljud igår och vi hade 15 stora ägg och massa små så ja, är typ överstimulerad. De vill ändå behålla dosen (300 Menopur och 100 Gonal-F)...


    Idag har jag mått skit och imorgon ska jag ringa kliniken för nu känns det i äggstockarna när jag går :/
    Har tid för ny ultraljud på fredag men ska försöka komma in imorgon för kontroll...


  • ivfbullen
    daisy80 skrev 2017-03-23 17:01:14 följande:
    Jaså fick du behålla dosen trots det? Ja de vet väl bäst hur man ska göra.. Om äggblåsorna var stora borde det väl vara dags för äggplock snart? Fick du göra nåt ultraljud idag? 
    Jag har också ultraljud imorgon, för mig var det tvärtom, de tyckte att det var lite för få äggblåsor, så doktorn pratade om att det kanske var bäst att avbryta.. usch det var inte roligt att höra. Men jag håller fortfarande tummarna för att det ser bättre ut imorgon och att det blir äggplock på måndag för min del. 

    Ja och idag ringde kliniken tillbaka, de vill inte sänka dosen då de är rädda att äggen då förstörs. De sa att det aldrig är bra att sänka dosen i slutet... men det var ju tvärtom på min förra klinik: där sänkte de efter första blodprovet. 


    De hade inte tid att titta på mig idag utan bad mig hålla ut med smärtan, om nu inte andningen blir dålig - då får jag åka in på akuten.
    Har mått bra idag men har fortfarande ont.... imorgon hoppas jag få tid för äggplock. 

    Jag håller tummarna för dig imorgon! Hoppas att dina ägg har växt på sig och att det är fler <3 


Svar på tråden IVF2 start april -17