• Tino

    IVF2 start april -17

    Jag ser att det i rubriken står IVF2. Är det okej om jag hänger på här ändå? Jag och min man ska nämligen göra FET1 i april/maj.

    Vi fick vid IVF i vinter totalfrys pga risk för överstimulering. Fick många äggblåsor men många var "tomma" eller omogna men vi fick tack och lov till frysen ändå men inte sådär många som vissa som blir överstimulerade får. Hoppas alltså på detta FET. Det blir insättning i naturlig cykel vilket känns bra för jag är rädd för dessa hormoner för jag mådde bra efter äggplocket och ett par veckor efter.

    Jag är 31 år och vi har försökt få barn i 2,5 år snart. Vi har delvis manlig faktor men läkarna har alltid varit så positiva att vi självklart kommer att lyckas naturligt, bara det att det tar lite extra tid för oss. Så egentligen har vi nog ingen förklaring varför det inte går.

    Jag har aldrig varit gravid och det känns faktiskt helt omöjligt att jag någonsin skulle kunna bli gravid. Ni som inte har barn sedan tidigare, känner ni igen känslan att det känns som att ens kropp aldig någonsin skulle kunna bära ett barn? Det känns som att min kropp är ogästvänlig på något sätt och att jag är en sämre kvinna än andra.

    Känns spännande och samtidigt otroligt läskigt med insättning i april.

  • Tino
    Cakh skrev 2017-03-15 11:55:59 följande:

    Nykär:

    Betalar du dina ivf själv? Är det i Sverige eller utomlands du går? Jag och min sambo har precis startat vår första ivf på rmc i Malmö. Jag är lite orolig att vi kanske inte hinner plussa innan jag fyller 40. Har jag fattat det rätt så får vi efter min 40 årsdag bekosta ivf själva. Vet du eller någon annan om detta stämmer??


    De allra flesta landsting i Sverige följer SKLs rekomendation om landstingens och regionernas erbjudande av offentlig finansierad assisterad befruktningen (finns att läsa på SKLs hemsida).

    Rekommemdationen är att par och ensamstående som är över 25 år (gäller både kvinnan och eventuell partner) men under 40 år (gäller bara kvinnan) ska erbjudas upp till 3 hela IVF-behandlingar med eventuella FET. Så länge paret inte har gemensamma barn (biologiska eller adopterade) eller den ensamstående inte är vårdnadshavare till ett barn. Eventuella frysta embryon kan återföras till dess att kvinnan fyller 45 år. Men start av hormonstimulering ska påbörjad innan kvinnan fyller 40 år. De privata mottagningarna i Sverige har tyvärr också åldersgränser, men är lite osäker vilka gränser de har.

    Så ja, tyvärr är det nog så att du efter din 40-årsdag kommer behöva betala behandling själv. Har du kontakt med en privat IVF-mottagning redan nu? Kan vara bra att vara förberedd och veta var ni skulle kunna vända er. Jag rekommenderar också att läsa in sig på SKLs rekommendation, det är bra att vara påläst. Jag är också ganska inläst på lagar och rekommendationer å har du några frågor finns jag här.

    Jag hoppas att du hinner bli gravid innan du fyller år!
  • Tino
    ammela skrev 2017-03-15 17:00:40 följande:

    Ska också göra FET i slutet av april/början av maj. Vi gjorde vårt första försök nu i feb med ET som inte tog sig. Men vi har 4 blastocyster i frysen så vi hoppas på någon av dem! Känns som en evig väntan, igen, på att få göra FET. Vi har precis som ni manlig faktor och jag har aldrig varit gravid.


    Vad tråkigt att det ET inte tog sig i februari. Skönt att ni fick så många blastocyster i frysen så ni får göra ett försök snart. Vi får hålla tummarna i april/maj. Väntan känns lång men samtidigt är det så nära nu. Så skönt att vi äntligen får hjälp känns.
  • Tino
    daisy80 skrev 2017-03-17 13:03:24 följande:

    Känner så igen känslan som du beskriver.. vi har oförklarlig barnlöshet men det känns så overkligt att det nånsin skulle kunna ske.. har en väldigt frisk kropp och ändå vet den inte hur man blir gravid verkar det som, om det nu beror på den eller på mitt psyke eller vad det är. Men vi är inga sämre kvinnor än andra! och vi ska lyckas! 


    Det är något med ofrivillig barnlöshet att man känner som en sämre kvinna. Det är så sorgligt. Jag överkompenserar med att ha kvinnliga kläder, som klänning, kjol och flashiga handväskor när jag kan. Men det räcker liksom inte. Jag känner mig fortfarande ful och okvinnlig. Det är ju rätt det du säger att vi ju inte är sämre kvinnor bara för att vi inte kan få barn. En av fem par drabbad ju och det är så många kvinnor. Så säkert har många av de kvinnor som jag möter på stan som jag är avundsjuk på samma problem. Livet är så orättvist. Jag känner mig så ensam även om jag har många vänner och bekanta som går igenom samma sak och många som tagit sig igenom IVFer. Här finns ju också många med samma problem ändå är man ensam.

    Hur går det för alla här? Hur mår ni inför försöken snart?
  • Tino
    mima78 skrev 2017-03-21 08:22:42 följande:

    I söndags kom min mens och jag har tror inte jag blivit gladareöver den än nu :)

    Idag är det dags för första sprutan och jag känner mig så grymt nervös.

    Är det någon som vet när det är bäst att ta sprutan? Dag eller kväll? Någon som fått konstiga biverkningar?


    Härligt att du äntligen får börja. Vilka sprutor ska du ta? Har läkaren gett dig en tid du ska ta sprutorna? Jag fick en exakt tid som jag skulle ta puerogon och sedan efter några dagat även cetrotide, tiden jag fick var kl 21. Men tror tide kan variera lite.
  • Tino
    Pitebo skrev 2017-04-21 14:52:58 följande:

    Hej allihopa!

    Gjorde mitt ÄP den 10:e april. Dem fick ur 24 ägg varav 18 befruktades. Inget återförande då det fanns massor med omständigheter. Men lika bra var nog det, fick en grym överstimulering som förstörde hela påsken.

    Mår bättre idag och fick ett brev från kliniken som meddelade att de kunnat frysa in tio blastocyster sex dagar efter ÄP. Dock inget om kvalitén på dessa. Har era kliniker berättat om kvalitén eller har ni fått fråga?

    Så nu blir det återinsättning i mitten på juni ngn gång. Känns som en evighet tills dess!!


    Vilket fantastiskt resultat! Tråkigt att du inte mår bra så der är rätt att ni avvaktar med insättning till du mår bra. På min klinik fryser de bara blastocyster som är av god kvalitet. Så vi fick ingen särskild info om kvalitet på våra, bara hur många som klarade respektive steg. Av våra 15 ägg blev det tre blastocyster av god kvalitet (vilket är ett jättebra resultat). De berättade vid återföringen av en fryst blastocyst att vi har väldig tur att vi fick till frysen. De flesta får inte det. Så stort grattis! Försök läka nu till insättning om några veckor.
Svar på tråden IVF2 start april -17