Inlägg från: NinnaE |Visa alla inlägg
  • NinnaE
    fixaochdona skrev 2017-09-10 09:44:07 följande:

    Här rullar det också på :) Skönt med höstkylan tycker jag, så plågsamt med varma dagar då jag samlade på mig vätska blev trött och yr. Älska höst!

    Fogarna värker och kroppen samarbetar inte men jag börjar verkligen känna lite "upplopps-känsla". Imorn är det vecka 31 (30+0) och sist födde jag i vecka 37(+0). Veckorna går fort nu känns det som!

    NinnaE: vi kör nog fleeceoverall, mössa och fodrad men tunnare åkpåse i november. När det blir kallare sen har vi en fårullspåse som barnet kan ligga med samma ytterkläder i för den är jättevarm.


    Aj, aj! Din kämpe! Låter tufft.

    Jag är i v 33 nu och så trött på att vara gravid. Magen spänner och stretar och är väldigt obehaglig och jag har svårt att hitta både sitt- och liggposition som är skön och avslappnad. Är trött, sur utan anledning (denna vecka) sover illa och känner mig begränsad och frustrerad. Känner mig ENORM också! Men folk på jobbet tycker jag är "så fin gravid" och "bara mage" och ja ni vet. Min tröst nu är att jag blir erbjuden igångsättning om kroppen och jag är redo i v 37 ca.

    Hm, tunnare åkpåse? Låter bra! Vi har och jag har bara sett såna i dunn. Har du ngt exempel?
  • NinnaE
    fixaochdona skrev 2017-09-10 15:09:16 följande:
    Hur har du "gjort" för att få igångsättning? Har läst att många vill ha men fått nej.

    Når vi köpte Kronanvagn fick vi med åkpåse. Den har grovt vattenavvisande "nylontyg" på utsidan och fleece på insidan. Verkar dock inte säljas längre (8 år sen vi köpte).
    Jag har en långdragen och traumatisk förlossning i ryggsäcken. Är inte säker på att jag vill sättas igång (igen, vattenavgång utan värkar sist) och kroppen måste vara mogen annars blir det ännu en dålig upplevelse. Jag går på samtal med en förlossningsläkare och hon erbjöd igångsättning. Men nej, det stämmer de är inte lika frikostiga med igångsättningar längre.
  • NinnaE
    Jitterbug skrev 2017-09-12 21:19:39 följande:

    Vi har köpt en sån här åkpåse/omlottfilt till november: www.geggamoja.com/wrap-around-blanket-grey-melange.html&nosto=nosto-page-category2

    Blir det väldigt kallt så åker den snart 40-åriga fårskinnspåsen på också :D

    Vecka 30+6 här. Kan inte gå så långt längre innan magen säger ifrån. Men cykla går bra! Började känna bebisen hicka nyligen :D . Jag sover inte så bra nu, måste vrida och vända mycket och en hel del toabesök blir det.

    Hoppas du får en mycket bättre upplevelse den här gången NinnaE!

    Någon som testat tens? Funderar i de svängarna lite.


    Tack för tipset och för lyckoönskningen!
    Känner igen det där mer lite sömn. Känns som jag har en stenbumling som spänner i magen och jag har mkt obehag av tarmarna och magsäcken med, särskilt kväll och nattetid. Behöver dock kanske bara gå upp och kissa ngn gång per natt.
  • NinnaE

    Fler än jag som börjar sova oroligt? Saknar tiden då jag sov sådär djupt så inget kunde väcka mig! Jag vaknar man sedan i ottan och ligger rastlös. Funderar på en sån där bedside crib, en säng man kan ha intill sin egen. Ngn som har tips? Erfarenhet? Vi har tittar på en i butik men den var så ranglig....

  • NinnaE
    As86 skrev 2017-09-17 10:13:38 följande:
    Inte hört andra eller testat en sån faktiskt. Men hade spjälsängen på samma sätt förra gången. Det var jätteskönt. Så vet att själva lösningen är kanon. Vet dock inget om just rangligheten. Var det du som hade det lite trångt och inte fick plats med spjälsäng? Du tror inte rangligheten blir bättre om du får in cribben mellan sängen och väggen?
    Det stämmer att det var vi som inte hade rum till bebis men det har ändrats!:D Vi kommer flytta till större men det är fortfarande aktuellt med en sådan säng tills vidare.

    Hur gjorde ni då? Tog bort ena sidan på spjälsängen och ställde den emot? Det var inte svårt att komma i och ur sängen själv?
  • NinnaE
    fixaochdona skrev 2017-09-17 14:41:15 följande:
    Å jag sover sååå dåligt.... Somnar gott men vaknar sen5-10 ggr per natt och har svårt att somna om :(
    Är det inte väldigt märkligt!? Och dåligt konstruerat att det är så i slutet av grav? Borde det inte lämpligtvis vara så att man sover som en klubbad i slutet för att vila upp sig och samla kraft?
  • NinnaE

    Idag har varit en skakig dag.
    Sen igår kväll efter badet har det varit otroligt lugnt i magen. Inte den obligatoriska "ommöbleringen" vid läggdags. I morse var det också coollugnt. Jag tänkte att jag avvaktar till efter frukost för då blir det också alltid fart.
    Jag åt frukost som vanligt men inget hände. En timme gick. Två timmar gick. Jag puffade och buffade läääänge och fick totalt en svag, seg rörelse där inne.
    Jag lämnade mötet och ringde förlossningen. Fick snabbt besked om att åka till MVC för CTG. Vården när den är som bäst!

    Väl där hade jag tårarna i ögonen i väntrummet. Blev ngt mer lugn när jag såg att min BM hade "jouren" och det var till henne vi skulle.
    Hon tog blodtryck (som var som vanligt under grav 110/60) och sedan fick jag gå in i undersökningsrummet (utan sambo och dotter till en början).
    Det tog ett tag innan hon hittade hjärtljuden. Usch! Men när hon väl gjorde det var allt normalt. Jag fick ligga 30 min med CTG och familjen fick komma in. Efter ett par min fick jag Dextrosol för att se om bebis blev piggare. Och det gav resultat. Jag fick även trycka på en knapp när jag kände rörelser.
    Allt såg tack o lov bra ut!
    Men BM var noga med att påpeka att det såg bra ut JUST NU, i morgon vet vi inget om och att man aldrig aldrig ska tveka utan att höra av sig igen om det minskar igen.

    Ville bara dela med mig och uppmuntra er andra med att inte tveka!

    Hon kunde inte riktigt känna om hon vänt sig : / Ngt de vill att de ska ha gjort vid nästa veckas BM-besök. Hoppas hoppas! Känner mig lite orolig inför att hon inte ska ha gjort det, känner mig väldigt tveksam och är INTE sugen på ett vändningsförsök. Ser så brutalt ut.

  • NinnaE

    Ja usch! INTE roligt!
    I v 35 vill de helst att de ska ha vänt sig, jag hår in i v 35 i övermorgon...

Svar på tråden Gravid med syskon bf november-17