Inlägg från: Anonym ("skyddsvärde") |Visa alla inlägg
  • Anonym ("skyddsvärde")

    Vem hjälper män?

    Män har ett lägre "skyddsvärde" än kvinnor i västerländska kulturer. Vi tycker tex. det är mer otäckt när en kvinna får stryk än när en man får det. Visst finns hjälp även för män, men av naturliga skäl så är den mindre. Jämför tex. med att tex. döda grannens akvariefisk jämfört med att göra samma med grannens hund. Det första är inte helt ok, men inte lika illa som det senare. mao. Lägre värde. 

  • Anonym ("skyddsvärde")
    CFly skrev 2017-03-23 13:22:46 följande:
    Det här är ju något jag upplevt av de verkliga tester folk har gjort på hur folk reagerar och på senare år är det fortfarande så att en kille inte blir hjälpt om en kvinna utnyttjar honom.

    Jag undrar hur det budskapet förändrar en människa. För mig blir det så att jag kan ju inte slappna av då jag vet att jag måste ta hand om mig själv i varje situation, kan inte lita på att någon medmänniska kommer till undsättning. 
    Det är ju mest negativt egentligen, men låt oss fokusera på de positiva sakerna: Detta har lärt dig att bli mer självständig, mindre lättlurad och du är bättre rustad för att mentalt kunna hantera misslyckande, rejektion och kränkningar.
Svar på tråden Vem hjälper män?