Inlägg från: EssexGreen |Visa alla inlägg
  • EssexGreen

    Bebis hösten/vintern -17 i närheten av Göteborg

    Hej alla!

    Nu hoppar jag in här också! Förra gången startade vi en FB-grupp efter ett tag och den lever fortfarande. Jag är gärna med i en sedan, men är också lite hemlig än så länge.

    Jag är 40, fyller 41 i år. Har ett barn på 4 år och har i 2,5 år försökt att få ett syskon, vilket har slutat i fyra hyfsat tidiga MF. Nu är jag gravid igen och är i vecka 10-11 och idag var vi på läkarbesök och gjorde UL. Där fanns en liten växande sak med ett hjärta!!!

    Jag känner mig lite lugnare nu och oddsen är ju bättre och bättre för varje dag som går. KUB den 20/4 och BF runt okt/nov. Jag bor och jobbar i Göteborg förresten.

    Ser fram emot att följa er alla!

  • EssexGreen

    Jag fick ju första barnet när jag var 36. Hade så mycket annat för mig, och har aldrig varit en riktig barnmänniska. När jag väl kände för det, ville man ju inte annat.

    Förra gången jag var gravid var jag inte aktiv i någon tråd förrän efter KUB, så det kanske dyker upp ännu fler här framöver?

    Jag fick göra tidigt UL eftersom jag haft fyra tidiga missfall på raken. Det gjordes på MVC, och jag tror att det var för att lugna oss. Läkaren var jättebra. Jag fick en remiss för att ta prover som utesluter ärftlig risk för blodpropp osv. Jag var uppe och lämnade blod idag, men det är inget jag är särskilt oroad över.

    Nykär15, det låter så fruktansvärt att jag knappt kan läsa det du skriver. Håller alla tummar att allt går fint denna gång, för dig och alla oss andra.

  • EssexGreen

    Ja, mellan första och andra. Jag är jätteglad att det inte hände innan första barnet!

    De gör ju inte så mycket utredningar när man har ett barn redan, men de kollade bl.a. sköldkörteln. Inget var onormalt och jag hade bra äggreserver, så det var väl åldern som spelade in.

    Hoppas att hela medicinpaketet hjälper nu, Nykär15! Förstår verkligen att det är helt fruktansvärt att gå igenom allt, och med alla komplikationer också. Hur var det med de äldre barnen, gick de graviditeterna bra annars? Kämpigt med IVF, men nu håller vi tummarna såklart!

  • EssexGreen
    Nykär15 skrev 2017-04-10 08:27:44 följande:

    Nä till oss sa de att de kan tänka sig ta lite prover om vi får ett missfall till, då gränsen går vid tre sa de...så dåligt, jag hinner liksom inte riktigt med det när man redan har åldern emot sig. Så vi vände oss privat för utredning, skönt. 


    Ah, vad bra att ni gjorde det. Vi fick en utredning efter tredje, men eftersom jag har barn sedan innan kollade de bara blodvärde och sköldkörteln samt äggreserv. Inget stack ut på något sätt, så det är väl bara åldern. Om det är första barnet för din sambo så hade ni kanske fått en mer omfattande utredning, men det är som du säger att man ju inte har tiden på sin sida.

    Hittade de något särskilt nu, eller har de säkrat upp eller vad man säger? När jag har googlat mig nätterna igenom så har jag ju läst om rätt mycket av det du äter nu.

    Efter utredningen började vi äta mer vitaminer och även folsyra. Om det gjorde sitt till vet man ju inte, men kanske. Det gick ju snabbare att bli gravid denna gång i alla fall.
  • EssexGreen
    Borkmar skrev 2017-04-13 16:27:50 följande:

    Min fästman är 42 år o han har en son på 16 år från tidigare relation ! Vi har varit tillsammans i 14 år , tyvärr har mycket stått ivägen för oss innan vi kunde tänka familj o barn !

    Jag har dessutom epilepsi ( en lättare variant ) så det har oxå varit ett bekymmer pga mediciner som jag äter , men vi har lyckats hitta en medicin som funkar för min EP o som ej påverkar fostret . Jag har alltid vetat att jag vill ha barn o har aldrig gett upp den drömmen o önskan.... nu är vi här med en försiktig förhoppning om att allt ska gå väl... nervöst men spännande ..

    vi bor i Majorna o jag skulle gärna vilja gå med i fb grupp o kanske även träffas framöver om allt går bra med barnet...


    Stort grattis till er! Förstår att det är efterlängtat. Alla har verkligen sina livshistorier med sig. Kanske bor vi i närheten av varandra, förresten. ????
  • EssexGreen
    kfh79 skrev 2017-04-15 16:55:47 följande:

    Hej! Har försökt ändra i inställningar så att det ska gå och skicka meddelande till mig. Hoppas det funkar annars får ni lägga till mig som vän på FB för att jag ska kunna bjuda in er. Jag heter Karin Fhager. Har långt ljust hår med mörk kappa och ljus halsduk samt mössa på min profilbild. Hoppas det ska fungera iaf :).Skriv gärna ett litet meddelande på FB så jag vet vilka ni är. Ibland får man skumma vänförfrågningar. Glad påsk på er alla ????


    Jag känner igen dig från din profilbild här på FB, men jag vet inte om du minns mig. Ser i alla fall att du är kompis med min bror. Liten värld. Jag skickar PM här på FL.
  • EssexGreen

    Hur har ni andra gjort med NIPT-testet som ni fått erbjudande om? Tackat ja?

    Vi tänker nog göra det också. Skall till Östra nu i veckan.

  • EssexGreen

    Ja, vi hade inte ens berättat för någon i familjen ännu men det har vi gjort nu.

    Det känns fortfarande lite overkligt, men kanske börjar berätta så smått för folk efter hand...

  • EssexGreen

    Det går bra, även om jag inte kan låta bli att oroa mig lite ibland. Nu har ändå magen växt lite, och det är skönt tycker jag. Lite mer som att det är på riktigt.

    Vecka 15 nu.

Svar på tråden Bebis hösten/vintern -17 i närheten av Göteborg