Inlägg från: Physalis |Visa alla inlägg
  • Physalis

    känner mig så ful

    Läs om Dysmorfofobi. Sen sök hjälp på Vårdcentralen.

    Alla människor kan inte vara supervackra men det ska inte spela någon roll. Ser man alldaglig ut, så som de flesta gör så ska man inte vara begränsad av det. Alla har rätt till livsglädje och alla har rätt att leva livet till fullo. Göra karriär, träffa kärleken, åka på äventyr, göra bort sig, prata med främlingar, gå på marknader mm.

    Eftersom du isolerar dig för att du känner att du är så ful, är det något större än bara att du skulle vara ful, det sitter i psyket.

    Du har väl själv aldrig sett någon och tänkt "den där fula människan borde stanna hemma så vi andra slapp se hen"?

    Så för din egen skull, sök hjälp så att du kan må bra.


    Korrekturläser som en kratta
  • Physalis
    hanni00 skrev 2017-03-26 19:58:17 följande:

    Har läst lite om det men måste man ha en sjukdom för att man tycker att man ä ful .. jag vet inte jag kanske kan ha det .. Ibland eller ja ofta kan ja ta kort på mig själv i olika vinklar för att se hur ja ser ut och det kanske inte är så normalt..


    Nej det behöver absolut inte vara så att du har den sjukdomen. Men du mår uppenbarligen dåligt som avstår från livet för att folk ska slippa se dig (dina ord).

    Om du nu råkar vara ful så ska det inte påverka ditt psyke och liv till den grad det gör nu.

    Man kan vara ful eller alldaglig och inte bry sig ett skit om det. Vara lycklig och leva livet, hitta en partner som värderar andra egenskaper eller har en annan syn på skönhet än vad du har.

    Sök hjälp för att få hjälpen att må bra.
    Korrekturläser som en kratta
Svar på tråden känner mig så ful