• Farfallos

    Vad är det enklaste goda ni gör?

    Jag efterfrågar riktigt enkla och goda recept här, och jag startar med att bidra med mina två höjdare:

    1. Örtmargarin
    - 500 gram rumstempererat smör
    - 500 ml olivolja
    - 1 dryg msk torkad timjan
    - 1 dryg msk torkad rosmarin
    - 1 msk salt
    - 4 vitlösklyftor (minst)
    Häll oljan, kryddor, salt och pressad vitlök i en tillbringare någon vecka i förväg. Tillsätt smöret och mixa det slätt. Häll upp i mindre burkar och ställ i kylen. Bredbart direkt från kylen, men lite väl rinnigt när det blivit rumsvarmt. Man käkar superdeluxmackor varje dag efter det!

    2. Pasta, Pesto, Fetaost, Oliver, Tomater, Rostade solrosfrön
    - Pasta för 4 portioner. (Gärna bönbandpastan som är så himla fin i konsistensen och som går att mickra varm utan att den sväller.)
    - 1 tärnad naturell Fetaost (brukar de inte vara på ca 150 gram)
    - ½ burk Pesto.
    - Tomater (små delade, men helst soltorkade)
    - Rostade solrosfrön (lika gott och billigare än pinjenötter)
    Koka upp pastan, häll av vattnet och på med allt annat. Har man vattenkokare (för att snabbare få igång pastan) så står det en superdeluxmiddag färdig på bordet inom 10 minuter. Mer finess blir det med färsk basilika och parmesanost, men det är inte nödvändigt.

  • Svar på tråden Vad är det enklaste goda ni gör?
  • lövet2

    Jag steker potatis och rökt skinka. Serverar med stekt ägg och/eller rödbetor. Så enkelt och gott!

  • klyban
    lövet2 skrev 2017-03-28 17:39:24 följande:
    Jag steker potatis och rökt skinka. Serverar med stekt ägg och/eller rödbetor. Så enkelt och gott!

    4 ingrediensers mat finns det mycket man kan göra(plus eventuella kryddor).

    En favorit här är tomatsås med spagetti, vansinnigt enkelt och vansinnigt gott.
    Tomaten måste sjuda i minst 20min, annars blir det inte alls lika bra.
    Har en hel uppsjö med pasta på liknande sätt, bara tillsätta en annan smak.


    Som skinka, blomkål, basilika, broccoli, tonfisk osv....
    Och då en av dom.
    Sen passande pasta, penne och farfalle pasta gillar dessa såser, som inte är mixade.
    Och massor av parmesan och svartpeppar. Skrattande

  • Farfallos
    klyban skrev 2017-03-28 20:20:42 följande:

    4 ingrediensers mat finns det mycket man kan göra(plus eventuella kryddor).

    En favorit här är tomatsås med spagetti, vansinnigt enkelt och vansinnigt gott.
    Tomaten måste sjuda i minst 20min, annars blir det inte alls lika bra.
    Har en hel uppsjö med pasta på liknande sätt, bara tillsätta en annan smak.


    Som skinka, blomkål, basilika, broccoli, tonfisk osv....
    Och då en av dom.
    Sen passande pasta, penne och farfalle pasta gillar dessa såser, som inte är mixade.
    Och massor av parmesan och svartpeppar. Skrattande


    Jo, klassisk tomatbaserad sås till pasta är ju gott och enkelt, och de ingredienserna finns ju alltid i skåpet om det skulle knipa. 

    Har du boken "Bara 4 ingredienser" kanske? ...och skulle du i så fall kunna delge oss någon av mer udda men goda och enkla recepten?
  • Farfallos
    Alexandra1990 skrev 2017-03-29 08:23:45 följande:
    Stek bacon (Skinka, kassler eller korv funkar också) i med grädde, permesan, broccoli och salt och peppar. Servera med pasta
    Låter kanon! I en och samma panna steker jag bacon och lök, lägger på mycket mickrad och färdig broccoli, häller på äggstanning och lägger över ett lager ost innan den går in 15 minuter i ugnen. Lite lätt LCHF och bara en panna att diska. Snyggt blir det också
  • Alexandra1990
    Farfallos skrev 2017-03-29 08:46:42 följande:

    Låter kanon! I en och samma panna steker jag bacon och lök, lägger på mycket mickrad och färdig broccoli, häller på äggstanning och lägger över ett lager ost innan den går in 15 minuter i ugnen. Lite lätt LCHF och bara en panna att diska. Snyggt blir det också


    Gör samma variant fast med fetaost och soltorkad tomat i. Kallar den för fejk paj haha (som paj utan pajdeg)
  • Nandez

    Ett torskblock i smord form, krydda med örtsalt, håll 2dl grädde och 1 dl mjölk vid sidan av fisken. In i ugn i 200-225 grader i 40-50 minuter, klart. 

  • Jellosun

    Marinera några kycklingfilé efter smak en dag eller några timmar innan. Skala och hacka morötter, potatis, sötpotatis (vad och hur du nu vill ha med) i bitar efter smak. Blanda ihop med kycklingen som du strimlat. Lägg allt på plåt, Gärna två citronskivor på toppen. In i ugnen på 200 g i en 30-50 min.

    Jag brukar även skiva halloumi och mozzarella och lägga lite överallt på toppen som smälter fint och ger ett najs tuggmotstånd, även stora gröna oliver.

  • Farfallos
    Alexandra1990 skrev 2017-03-29 09:12:50 följande:
    Gör samma variant fast med fetaost och soltorkad tomat i. Kallar den för fejk paj haha (som paj utan pajdeg)
    Säkert gott med lite soltorkade tomater jag, och just ur LCHF-perspektiv så funkar nog feta lika bra som ägg, så det blir till att testa detta nästa gång. Tack!
  • Treansresa

    Vet ej om det platsar här, men chansar.

    Hacka tomat, rödlök och ost eller fetaost. Blanda ihop med en burk tonfisk, olja och örtsalt. Riktigt gott och enkelt:) serveras med vatten till.

Svar på tråden Vad är det enklaste goda ni gör?