• Ängsblomma

    IVF falun, någon mera?

    Hej, hej! Jag går också på IVF-kliniken i Falun. Bor uppe i Norrbotten så har gjort behandlingen på distans. Just nu är jag iaf nere i Falun och väntar på ET. De plockade ut 9 ägg och 4 blev befruktade. De valde att 5-dagarsodla trots att de brukar vilja ha minst 5 befruktade ägg för att göra det, så nu är jag orolig för att alla 4 ska "dö" innan det är dags för ET... Nåja, här kommer lite av min historia ????:

    - Gjort 5 ivf-behandligar och 4 frysförsök i Umeå (ingen graviditet)

    - Bytte klinik till Falun och gjorde en behandling som resulterade i graviditet (blastocyst). Tyvärr visade UL i v.8 att fostersäcken var tom så var ett MA

    - Ny behandling via Falun, en blastocyst sattes in och resulerade i vår son som föddes 2015 ??

    - Första syskonförsöket gjorde vi i höstas, FET från förra behandlingen - inte gravid

    Vid de tidigare försöken i Falun har jag fått Kortison och blodförtunnande efter ET samt Intralipiddropp innan behandlingsstart, vid ÄP eller ET samt vid positivt gravtest och efter UL.

    Kul att följa er andra! Håller tummarna för er allihopa!

  • Ängsblomma

    Jo, min upplevelse är att Falun ligger i framkant när det gäller att prova nya metoder osv. Nu kan jag bara jämföra med Umeå men det är STOR skillnad på allt ifrån bemötande, tillgänglighet och behandlingsmetoder i Falun jämfört med Umeå.

    Intralipiddroppet har i syfte att minska antalet NK-celler (natural killing cells). Cellerna kan se embryot som en inkräktare och bidra till att kroppen stöter ut det, som jag förstått det. Jag fick höra att droppet länge har använts bl.a. till personer som fått organtransplantation i syfte att minska risken för avstötning.

    Ha det!/ Karin

  • Ängsblomma
    shrigley skrev 2017-06-05 15:08:38 följande:

    Ängsblomma, hur har det gått för dig? Blev det ET?


    Det har gått bra för mig :) Tre embryon hade utvecklats till blastocyster och de satte tillbaka ett av dem. Tyvärr gick inte de andra att frysa. Jag hade testdag idag och testade positivt :). Får i skrivande stund ett nytt intralipiddropp. Nu är det en lång nervös väntan till UL men ska verkligen försöka glädja mig istället för att bara oroa mig.

    Vad roligt att du är ruvare! Håller mina tummar att det går vägen!!

    Kram/Karin
  • Ängsblomma
    shrigley skrev 2017-06-05 18:06:48 följande:

    Men åh så kul! Grattis! Bra med droppet också, heja! Gör du allt på distans el i Falun?

    Lång seg väntan här, hoppas snart kunna vara där du är...


    Tack :) Min behandling har skötts via ivf-kliniken men jag har tagit prover fått intralipid och gjort ul på hemorten.

    Usch, den där väntan är hemsk! Dagarna går så sjukt sakta. Är det två st tvådagars du ruvar på?
  • Ängsblomma
    shrigley skrev 2017-06-05 21:24:17 följande:

    Japp, två stycken tvådagar (8- resp 4-cellig). TD 19/6.... man satte in två st pga min ålder (41,5). Får jag fråga hur gammal du är?


    Okej, men så bra att det var möjligt att sätta in två stycken! Absolut får du fråga det :) Jag är 33 år.
  • Ängsblomma
    shrigley skrev 2017-06-09 13:58:33 följande:

    Ängsblomma, hur går det för dig? Hur går ruvandet? Lika segt som hos mig?


    Grattis till blastocysten! Vad roligt att ni fick en fin till frysen! Jo, tack! Dagarna rullar på, men hade gärna fått rulla på liite snabbare :) Känner ändå mig lugnare nu än förra gången jag var gravid för då gick jag bara och väntade på missfall hela tiden. Men jag kollar troskyddet efter blodspår varje gång jag är på toa och kollar alltid "lutinusinföraren" varje gång jag tagit en tablett, så helt lugn är jag inte...:) Såg att du skrev att du mådde illa, hoppas på graviditetsillamående då! Har du mått illa av progesteron tidigare?
  • Ängsblomma
    shrigley skrev 2017-06-09 23:11:08 följande:

    Nej tror tyvärr det är omöjligt att redan må illa av "rätt" anledning, för det krävs att HcG börjat utsöndras o där är vi nog inte än.. Jag misstänker att det är progesteronet, känns som om någon boxat mig rakt i solar plexus. Hoppas det inte fortsätter, är redo för en ny ruvardag


    Just ja, glömde att du ruvade på 2-dagars :) Nä, då har ju inte hcg:t börjat utsöndras än på ett par dagar. Hoppas obehaget ger med sig för dig så du slipper må så dåligt!
  • Ängsblomma
    shrigley skrev 2017-06-10 15:38:24 följande:

    Är du på RD 8 idag alltså? Seg historia det här. Mår ganska illa idag oxå, lite risig i kistan med - kanske oxå är biverkningar tänker jag. Puh i värmen.


    Nä, är på rd18 nu. Jag upplevde också att magen var lite risig faktiskt och det är den fortfarande. Blev även öm i brösten några dagar innan TD och det sitter också i än.
  • Ängsblomma
    shrigley skrev 2017-06-12 09:48:48 följande:

    Har du ringt Falun nu och meddelat? när ska du på VUL?

    Är på RD 9 idag och tycker inte jag har några känningar längre.. läskigt. Tjuvtestade imorse och fick KANSKE ett mkt mkt svagt plus, men det är högst osäkert o alldeles för tidigt. Dumma jag, har noll tålamod. Men jag blir orolig när jag inte känner nånting. En vecka kvar till TD, 19/6. Segt.


    Jo, jag ringde dom redan på TD :). Jag har vul 22/6 så det är ett tag kvar än...

    Men då hoppas vi på att plusset är starkare nästa gång du testar! Känns ju ändå positivt om än jag förstår att du skulle vilja känna några symtom.
  • Ängsblomma
    shrigley skrev 2017-06-13 19:45:36 följande:

    Kunde inte låta bli att testa idag på RD 10, obs dessutom på eftermiddagsurin! Tack Falun för hjälpen so far.


    Hurra! STORT GRATTIS!! :)
  • Ängsblomma
    shrigley skrev 2017-06-19 15:38:45 följande:

    Wow, det hade gått upp till 379!!! En fördubbling var 36 tim, superbra!!!!!  Kan inte fatta det...


    Har inte varit inne här på ett tag och ser att jag missat en del! Så roligt att hcg ökat så bra! Nu kanske du ändå vågar tro på detta?:)
Svar på tråden IVF falun, någon mera?