• Anonym (Anna80)

    IVF falun, någon mera?

    shrigley skrev 2017-04-29 08:14:15 följande:
    Att sätta in två blastos går säkert, det fick kag göra på Sophiahemmet utan att jag ens behövde fråga om det. Det var snarare att de frågade mig om det var ok, eftersom det finns förhöjd risk för flerbörd. Den risken tog vi gladeligen, sen blev det ju inte nånting med något av dem men det är en annan story...

    Nu har jag sprayat Synarela en vecka o ska spraya 2 v till innan jag får ta blodprov o se att jag är nedreglerad. Lååångt o segt o man mår bara sämre o sämre för varje dag ju mer i "klimakteriet" man försätter sig med sprayandet.. Om jag får börja med sprutor runt 16-17/5 blir det månsdsskiftet maj/juni för äggplock mm. Om jag får ut några ägg dvs. Tror min sambo redan gett upp, han pratar aldrig om ivf/barn längre.. ????
    Hej,
    jag har också tidigare gått på Sophiahemmet utan någon lyckad graviditet och funderar på att byta till Falun. Har varit i kontakt med dom och dom vill att jag ska börja äta Prasteron. Hur upplever du Prasteronet?
    Jag är väldigt nöjd med SH men känner att efter flera misslyckade insättningar med blastocyster så vill vi prova något annat.
    Vad konstigt att du fick tillbaka två blastocyster, till mig sa dom blankt nej, enl dom så satte dom aldrig tillbaka två där. Konstigt!
    Hur upplever du Falun jmf med Sophiahemmet? Sorry för hundra frågorGlad
  • Anonym (Anna80)
    shrigley skrev 2017-05-18 17:44:39 följande:
    Hej, ingen fara, frågor är till för att besvaras :)

    Jag har ätit Prasteron i två månader nu, sen mitten av mars, och har inte känt av det alls. Tar 75 mg om dagen, två på morgonen o en på kvällen. Får se om det kommer att ha någon effekt..sägs att man måste äta ett tag för att det ska ha någon verkan.

    Jag tycker SH var mkt lättare att ha att göra med (snabba mail, telsamtal, besked, recpt, allt in house osv) men kände också att de var mer "pengahungriga". Efter två identiska försök varav ett avbröts pga för få ägg var jag inte lika sugen som de på ett tredje likadant försök. Ville prova något annat. Falun verkar bra, lite krångligare i kontakten också för att allt sker på distans, vilket i sig är en nackdel, men de verkar tänka nytt. Känns som att de vet att de har ett gott renommé att vårda.

    Nu har jag precis börjat med sprutorna (igår) och istället för 375 kör jag maxdos 450 med Gonal-F. Jag körde Synarela i 3,5 v för att nedreglera (tröttsamt!) för att de ville det. Ska fortsätta med Prasteronet ända till gravtest, om vi nu skulle hamna där.... de gör också fler blodprov än jag gjort tidigare, oklart varför men det är nytt jmf med vad jag gjort tidigare. Jag får återkomma när jag kommit lite längre. Blir UL om en dryg vecka för att se hur stimuleringen fortskrider.

    Lycka till!

    /Caroline

    Tack för svar!
    Jag började med prasteron igår och fick mensen då också. Börjar älta lite grann nu och tänker om jag kanske hinner med ett äggplock (och totalfrys) innan sommaren på SH. Så kan man köra Falun sen i höst om det inte funkar. Men då jag kör långa protokollet tror jag inte jag hinner innan dom stänger för sommaren. Orkar inte med det här ältandet men jag vill liksom inte förlora någon tid.
    Var tar du blodproverna till falun?
    Blir det UL denna vecka? Lycka till! :)

  • Anonym (Anna80)
    shrigley skrev 2017-05-30 22:13:06 följande:

    Hej igen,

    Kort uppdatering. Har äntligen kommit så långt att jag just tagit Ovitrellen, puh. Det har varit en låång resa sedan början av mars, är helt slut. Sen nästan två veckor Gonal högsta dosen (450) o ingen Synarela, plus 75 Prasteron. Var på UL igår och då såg de 4 st säkra och 2 st till som kanske hinner växa till sig till på torsdag morgon då det är dags för ÄP. Hoppas det blir flera ägg nu, sist fick ju avbryta innan ÄP pga endast 1-2 ägg. Ser fram emot att träffa dem i Falun, har ju bara haft telefon/mailkontakt, har så mpnga frågor.. Får se om jag får intealipiddropp redan nu vid ÄP, vet inte riktigt hur det funkar.

    Hur går det för er andra?


    Hej,
    jag tror att du får IL vid ÄP men är inte helt säker. Vi håller tummarna för att dom ska få ut så många ägg som möjligt på tors.

  • Anonym (Anna80)
    shrigley skrev 2017-05-31 11:32:39 följande:
    Tack, kan behövas! Har väldigt ont i äggstockarna idag, känns som om ballonger som ska spränga. Hoppas jag inte hinner ägglossa redan... :-S
    Jag brukar alltid vara rejält öm innan ägglock. Det är nog ingen risk för ägglossning innan om du varit på vul nyligen. Stort lycka till imorn!
  • Anonym (Anna80)
    shrigley skrev 2017-05-31 18:29:18 följande:
    Tack snälla. Sitter i bilen nu. Hoppas, hoppas, hoppas.
    Hur gick det?
  • Anonym (Anna80)
    shrigley skrev 2017-06-01 11:40:59 följande:
    Tack för omtanken!

    Är i Falun o ska strax bege mig hemåt. ÄP gick bra men gjorde väldigt ont (till skillnad från tidigare plock), men det blev fem ägg så vi är nöjda. De hade spått fyra, och jag vågade inte hoppas på nåt (sist kom vi inte ens till ÄP). Nu väntar olidlig väntan tills imorgon för att höra om de blivit befruktade... klarar inte av detta knappt.

    Kan bara säga att Falun, oavsett hur det gått, känns mkt bra o proffsiga. Jag fick Intralipiddropp (kostar 2000 kr extra...), får se om det hjälper om det nu skulle bli tal om återföring i dagarna..... Kram
    Tänkt på dig. Hur har det gått?
  • Anonym (Anna80)
    shrigley skrev 2017-06-05 15:03:38 följande:
    Hej tack för omtanken, allt har gått bra. ÄP tesulterade i fem ägg varav tre st blev befruktade. Av dessa sattes de två bästa in i lördags så nu är jag ruvare ????

    Fick lite extra tabletter jag skulle ta som jag inte fått någon annanstans: Trombyl blodförtunnande och Prednisolon för immunförsvaret. Det känns nytänkande om inte annat. Ska prova akupunktur också nästa vecka.

    Känner mig hoppfull, mkt som kan gå snett men just nu känns det bra, försöker leva i nuet. Och Falun är bra.
    Åh, vad bra att du fick tillbaka två st. Då håller vi tummarna. Klarade sig den sista till frysen?
  • Anonym (Anna80)
    shrigley skrev 2017-06-09 13:56:41 följande:
    Fick brev hem igår att den tredje blivit en "jättefin" blastocyst som gått till frysen. Känns bra ????

    I övrigt seeeg väntan med ruvande. Idag ruvardag 6 o jag mår väldigt illa, vet inte om det är progesteronet, sannolikt. Segt.

    Hur går det själv?
    Men gud vad bra! Hurra.
    Jag sprayar på för att se om vi hinner med ett plock innan sommaren.
  • Anonym (Anna80)
    shrigley skrev 2017-06-13 19:45:36 följande:
    Kunde inte låta bli att testa idag på RD 10, obs dessutom på eftermiddagsurin! Tack Falun för hjälpen so far.
    Stort grattis!!!
  • Anonym (Anna80)

    Hej,
    är det någon av er i denna tråd som får immunnedsättande behandling i Falun? Dropp el kortisonbehandling?

Svar på tråden IVF falun, någon mera?