• eelinh

    IVF falun, någon mera?

    Får man hänga med här? :) vi ska starta vår behandling i december om mensen kommer så det fungerar med julledigt för kliniken.

    Men jag är lite fundersam över mitt sköldkörtel värde då TSH ligger på 3,3. Samir tycker inte det behöver behandlas men vad jag förstått ska man helst ligga under 2,5 för att ha störst chans? Iaf vad dom sa på kvinnokliniken. Eftersom inga fel har hittats på oss så börjar man ju undra om det är just min sköldkörtel som spökar? Vi har ju ändå försökt i 2 år liksom. Någon mer som haft problem?

  • eelinh
    Lillflickan skrev 2017-11-03 21:12:04 följande:

    Andromedae, jag förstår dig. Jobbigt med historiken bakom och svårt att våga hoppas. Men den här gången måste vara din tur.

    Eelinh, jag kan inget om sköldkörteln, men vet hur det är att försöka länge. Sonen tog fyra år att få till och har försökt mer eller mindre aktivt med syskon i tre år nu. Hoppas det går fortare för dig och att behandlingen hjälper.

    Det där med jul och sommarstängt är fruktansvärt frustrerande. Hoppas du hinner innan.


    Tack! Det är skönt att veta att man aldrig är ensam i denna längtan. Och det var skönt att se hur många som blivit hjälpta av alla fanatiska människor som arbetar på ivf-kliniken i Falun.

    Hur går det för dig, hur många försök har ni gjort? Eller är du gravid nu?
  • eelinh
    Lillflickan skrev 2017-11-03 23:29:34 följande:

    Sonen blev till på sjunde insättningen, fullförsök nr fyra. De sex första var på annat ställe så sonen blev till på första försöket i Falun. Blev gravid innan sommaren på första frysåterföringen men det blev missfall i v14. Nu på måndag är det dags att sätta in tredje och sista frusna. Hoppas på gravid på tre av tre i Falun. Känns inte helt troligt. Men skulle verkligen vilja slippa börja om från början igen.


    Åh då håller jag verkligen tummarna för er!!
  • eelinh
    Lillflickan skrev 2017-11-06 12:05:11 följande:

    Jag hann bara halvvägs till Falun. Klarade inte upptining. Nu är jag hemma igen och undrar vad jag ska ta mig till nu.


    Nej vad himla tråkigt :( tänk att man ska behöva gå igenom denna resa?
  • eelinh
    Lillflickan skrev 2017-11-12 14:28:21 följande:

    Mensen kom tidigare än beräknat. Tog första sprutan igår!!!


    Lycka till nu :)

    Själv är vi på semester i Thailand och vilar upp oss för kommande behandling :)
  • eelinh
    UndrandeSökare skrev 2017-11-21 19:02:14 följande:

    Hej ! Hoppar in här, tsh ska ligga på max 1.0 i fertilitetssyfte har jag hört. Man får ner tsh med hjälp av Levaxintabletter. Kontakta din Vc och be om en remiss till en endokrinolog. Jag har själv ätit Levaxin i större delen av livet, mitt tsh ligger under 1 och jag blir gravid varje gång vi försöker, men tyvärr missfall pgr av fel på spermierna hos min man.

    Men försök få Levaxintabletter !

    Lycka till !


    Ja det är även det jag hört. Blev så förvånad när de tyckte att mitt TSH var normalt när det ligger på 3,3 vid sista provtagningen som gjordes på ivf-kliniken. Jag fick till svar att en full utredning hade gjorts på mig på kvinnokliniken innan vi kom till ivf-kliniken och att att såg normalt ut. Dock ?lite? högt men bra? De bör ju verkligen ha koll på det på en fertilitetsmottagning? När jag dessutom har rätt många symtom och typ hela min släkt lider utav det.
  • eelinh
    UndrandeSökare skrev 2017-11-22 21:03:28 följande:

    Tyvärr är svensk fertilitetsvård mycket eftersatt och svenska läkare har inte tillräckligt med kunskap. De är mycket kunnigare utomlands.

    Ja, det är vanligt att sköldkörtelproblem går i släkten, kvinnor drabbas oftare. Jag har det också i släkten och har medicinerats med Levaxin sen jag var barn.

    Skaffa dig en second opinion föreslår jag. Ring ich boka tid hos din Vc och sen när du träffar läkaren så berätta om dina symtom och att det finns sköldkörtelsjukdom i din släkt och be om remiss till Endokrinkliniken. De är specislister på bland annat sköldkörtelsjukdomar. Så hoppas jag du får recept på Levaxin och kan sänka ditt tsh.

    Lycka till !


    Tack för peppen, det ska jag göra :)
  • eelinh

    Nu har jag pratat med kliniken, vi får starta vår behandling om mensen inte kommer före den 27 december då jag inte får gå längre än 7 dagar innan de gör en kontroll.

    Vanligtvis är min cykel 28-29 dagar men de sista två månaderna har de varit på 34 och 32 dagar. Om min cykel är ?normal? och på 28-29 dagar denna månad så kommer mensen komma den 25-26 december, alltså missar vi isåfall vår behandling med bara 1-2 dagar. Jag vet inte riktigt hur mitt psyke ska klara det om det blir så.

  • eelinh
    Lillflickan skrev 2017-12-11 17:08:35 följande:

    Var på sjukhuset och kontrollerade överstimuleringen idag. Han tyckte inte det var så farligt att de behövde göra något. Blev det värre skulle jag komma tillbaka.

    Och de tjuvtog ett graviditetstest, gravid! Tre av tre försök i Falun. Helt otroligt. Försiktigt positiv. Hoppas på att det går hela vägen den här gången!


    Grattis :)
  • eelinh

    Då var vi igång, första sprutan tagen igår. Det känns helt sjukt att vi har dragit igång denna karusell. Har ni som gjort det förut något tips på hur man överlever? Är så rädd för äggplocket så min spolning av äggledarna gjorde så ont att jag nästan svimmade.

Svar på tråden IVF falun, någon mera?