• Karinnan

    IVF falun, någon mera?

    Hoppar in här.

    Hade första besöket i Falun den 28 nov 2017. 4 dec körde vi igång med korta metoden.

    Plockade ägg igår, 8 blåsor och fem ägg. Idag ringde de och berättade att fyra var befruktade. Återföring på tisdag.

    Jag har i ett tidigare förhållande försökt få barn. Gjorde utredning på Linne i Uppsala och jag hade pco. Nu såg de inget av detta. Så mest konfunderade vad som kan va problemet. Min sambo har ett barn från tidigare förhållande. Överviktig med BMI på 34 och fyller 40 2018 i november.

    Nu håller vi tummarna.

  • Karinnan

    Jag tog test idag trots att jag skulle göra det imorgon. Gar haft rosa och röda flytningar och känts som mens i kroppen. Och testet va negativt.

    Tar det ändå med ro. Detta va försök ett. Har även en sexdagars i frysen.

    Gott Nytt År!!

  • Karinnan
    Anonym (Längtan) skrev 2018-01-07 22:38:39 följande:

    Hej!

    Hur lång tid tog det för er från remiss från gyn tills ivf-start? Vi har gjort utredning och fick veta att ivf i stort sett var enda alternativet (långsamma och få spermier samt lågt amh-värde). Fick en remiss till gyn med önskan om remiss därifrån för ivf-start. Undrar hur lång tid det kan ta nu? Blir galen på ovissheten.


    Vi hade besök på kvinnokliniken i Falun 17/8. Träffade läkare på kvinnokliniken 19/9 som skulle skriva remiss efter blodprover osv.

    Första besöket på IVF-kliniken 28/11. Sprutstart 4/12....

    Jag fyller 40 i nov iår....
  • Karinnan
    prickblomma81 skrev 2018-01-08 20:48:52 följande:

    Tack för svar både lillflickan och Karinnan. Tycker det var länge med två månader mellan remiss och besök... Hade ni ?mkt? avvikande på utredningen? Tänker om det kan spela roll i prioriteringen?


    Jag gjorde utredning i tidigare förhållande med pco vilket gav rekommendationen IVF. Nu höll inte det förhållandet.

    Innan jag gav mig in i nuvarande förhållande ville jag veta att barn inte va helt kört att prova. Vi blev tillsammans juli 2016. Jag tog ur spiral i feb 2017. Ringde då till kvinnokliniken då jag visste att jag skulle gå problem. De sa att om jag inte va gravid innan sommaren skulle jag höra av mig.

    De hittade inget avvikande vid undersökningen. Min sambo har barn sen tidigare. Min pco såg de inget av. I vanliga fall hade de rekommenderat andra saker innan ivf. Men då jag fyller 40 iår och har en historia med ofrivilligt barnlös så fick vi remiss till ivf.

    Tyckte det fick smidigt. Och ja. Två månader va ok.
  • Karinnan

    Så. Läst ikapp lite.

    Jag tror det är viktigt att se sina försök som ett försök. Vi har tre äggplock som landstinget betalar. Tycker ruvarpodden är suverän att lyssna på!

    Vårt första återförande misslyckades. 5 ägg, fyra befruktade och ett in på dag fem och ett till frysen. Jag fick oxå rosa flytningar på r8 eller 9. Meddelade kliniken efter julledigheten att jag hade nedstuvat test.

    Planen nu är FET. Trodde det skulle in nu i denna cykel men de ville göra en spolning först. Jag har inte gjort det innan vilket jag tycker är konstigt att exvis kvinnokliniken inte gjorde innan remiss.

    Men men. Nu kör vi på detta.

  • Karinnan

    Jag va till kliniken och gjorde en spolning. De hittade en polyp som va 7 mm i livmodern. Så nu blir jag remitterad tillbaka till kvinnokliniken för att ta bort den innan vi gör vårt FET. Första stimulerade försöket blev misslyckat.

    Nu är jag mest stressad över att jag fyller 40 i nov och landstinget bekostar. Är väntetiden 3 mån för att ta bort denna bryter jag ihop.

    Men men. En sak i taget.

    Visst är det jobbigt att jobba med allt vad vi går igenom. Samtidigt skönt att få komma iväg och tänka på annat. Att va hemma blir man sällan bättre av. Så släpp inte kontakten med jobbet. Inte helt. Gå ner i tid ok men inte helt. Jag har iof det förspänt att kunna jobba hemifrån. Låg och hade ont efter jag kommit igång med gonal-f. Men kom fram till att jag har lika ont om jag ligger i soffan som om jag sitter framför datorn.

  • Karinnan

    Jag går och väntar på operation. På Livio Falun upptäckte de en polyp vid en spolning. Så jag fick remiss till kvinnokliniken för att operera bort. Väl i operationsstolen på gyn så såg de med kameran fler polyper i olika storlekar. Så de behövde annat instrument för att de skulle bli bra. Så det blev ingen operation då.

    Nu väntar jag på tid till dagkirurgin i Falun för att de ska operera bort alla polyper när jag är sövd.

    Iof kan det ju va dessa polyper som ställer till att jag inte kan bli gravid. Men allt drar lixom ut på tiden. Nu förstår jag ju att man ser mer med en kamera än med ultraljud. Men ja, suck.

    Jag fyller 40 i nov och landstinget bekostar IVF:en. Vet ni om de bara avbryter i nov i så fall om de tre försöken ej hunnits med?

  • Karinnan

    Jag vill önska er alla lycka till i drömmen om ett barn.

    Min IVF-resa avbröts abrupt i maj då det visade sig att de polyper jag hade i livmodern var elakartad cancer. Den 26/6 opererade jag bort livmoder, äggstockar och äggledare.

    Planen var att återföra embryot som finns på kliniken innan midsommar.

    Det är helt sjukt allt och jag mår verkligen inte bra. Operationen gick bra. Och jag kommer inte kunna få egna barn. Otroligt jobbig process att gå igenom och lever nog än i förnekelse. Det jag nu är glad över att röntgen inte visst någon spridning.

    Nu fokus på mig och att jag ska må bra.

    Ta hand om er och sluta inte kämpa!

  • Karinnan

    Det viktiga är att leva livet. Och det ska ni göra. Njut och njut av det som kommer.

    Jag har fantastiskt stöd av vården, anhöriga, vänner och inte minst min sambo. Och en underbar bonusdottern som bor hos oss. Jag är så glad för henne!

    Många varma kramar.

Svar på tråden IVF falun, någon mera?