• Lillflickan

    IVF falun, någon mera?

    Inga fel hittade, men möjligtvis kan min hjärtformade livmoder spela in. Fick första missfallet efter spontangraviditet efter fyra år och sex insättningar. Därefter gravid och barn. Sen tre år hemmaförsök utan resultat, plus på insättning men missfall v 14 och nu gravid igen.

  • Lillflickan

    Eelinh, lycka till med sprutorna!

    Jag tycker äggplocket är 1000 gånger bättre än spolning av äggledarna. När jag spolade äggledarna var det bra alvedon och Ipren som smärtlindring och jag fick värsta mensvärken jag någonsin haft. Var vit som ett spöke och hade så ont att jag inte kunde vara stilla. De släppte inte iväg mig utan de ringde min man som fick komma och hämta mig. På äggplocket får man både alvedon, morfin och lokalbedövning. Lite obehagligt och inget man vill göra i onödan. Men hellre 1000 gånger äggplocket än spolning igen. Kommer inte ihåg att jag haft så ont efter äggplocket heller, men sist tog de även den vänstra äggstocken som gömmer sig så de fick sticka igenom lite väl mycket annat och då hade jag lite ont samma dag och dagen efter. Men inte så farligt. Det kommer gå bra. Det värsta är tiden tycker jag. Vänta på sprutstart, vänta på äggplocket, vänta på isättning och hur många ägg som klarat sig, vänta på testdag...

    För mig är det jobbigt ovisst. Har haft lite brungeggigt blod en gång till igår. Men det har inte kommit så mycket. Pendlar mellan hopp att det kan gå ändå och förtvivlan över att tro att det blir missfall igen. Ska ringa för kontroll så fort det blir vardag igen.

  • Lillflickan

    Jag vet inte riktigt vad jag känner. Har mått lite illa de två sista dagarna, men det kan ju vara all dålig mat under julen och lite ömma bröst, men vet inte. Tycker jag har blivit lite tjockare, men inte alls så mycket. Så svårt att tro på att jag faktiskt är gravid.

    Jag har haft två missfall tidigare där jag har blött av och till, men då mer än så här och ökande. Tog ett par veckor att konstatera att det gick dåligt då. Ett i vecka åtta cirka och i höstas i vecka 14. Och när jag fick sonen så var det ingen tillstymmelse till blod någon gång. Så det känns väldigt jobbigt.

  • Lillflickan

    Nu har jag bokat kontroll. Är i v 8. Så sjukt nervös att det har gått dåligt den här gången också. Men i morgon så får jag veta om det gått så här långt i alla fall.

  • Lillflickan

    Det är väntan och ovissheten som är värst under hela processen. Kan tyvärr inte ge något svar på hur lång väntan är. Dels så var det lång tid sen jag började, 10år, och dels så var det inte i Falun första gångerna. Men jag hoppas det går fort för er. Jag skulle testa att ringa kliniken när det har går några dagar från att remissen skickats och fråga om de fått remissen och hur lång tid de tror att det tar. Lycka till!

Svar på tråden IVF falun, någon mera?