• Lillflickan

    Hej!

    Det ingår inte frysåterföring. Det ingår nedfrysning och lagring ett år tror jag. Sen tror jag man får betala lagringen också, vilket är nytt. Det där är jag osäker på så det får du kolla med kliniken. Men är säker på att man får betala för frysåterföringen. Det gjorde jag i våras. Priset finns säkert på hemsidan. Tror jag betalade 14000, men kan ha fel och det kan säkert ha ändrats.

    Lycka till!

  • Lillflickan

    Grattis madeeleenee!

    Prickblomma81, lycka till! Har ingen koll på värdena. De justerar dosen så det ska bli något. Färre blåsor behöver inte vara dåligt.

  • Lillflickan

    Hej nästa hållplats!

    Vid äggplocket brukar man behöva vara där ganska tidigt. Vi har de två gångerna vi gjort det åkt upp på kvällen innan och bott på hotell. Tiden kanske kan variera, men tror de bara har äggplocket på förmiddagar och insättningar på eftermiddagarna.

    Efter äggplocket får man vara kvar en stund. Tror det mest är gör att kolla att man mår bra efter bedövningar och morfinet. Den dagen får man veta direkt antal ägg och om spermiekvaliten är bra. Det går att åka hem samma dag. Dock får inte den som gjort äggplocket köra pga morfinet. Man kan också vara lite trött och öm.

    Dagen efter äggplocket har de ringt om hur många ägg som blivit befruktade och hur länge de odlar. Vet inte om de sa då när insättningen skulle bli eller om de höll koll på odlingen och meddelade det någon annan dag. Minnet är kort!

    Vid insättning har jag åkt upp själv över dagen. Jag har ?bara? 3,5h att köra åt varje håll.

    Antar att du har en hemortsläkare för kontrollerna så det bara är äggplocket och insättningen som behöver göras i Falun.

    Hoppas Falun blir lösningen för dig som det har varit för mig! Ett barn på första äggplocket och nu gravid i v 15 på äggplocket två. (Om det inte lyckas på första försöket så ge inte upp, många lyckas på första men en del får försöka fler gånger. För mig var Falun sjunde insättningen och första gången det lyckades.)

    Lycka till!

  • Lillflickan

    Jag har nog gjort lite olika. Jag vet inte hur reglerna säger egentligen. Jag har tagit bruttolöneavdrag och då sa chefen att jag fick ta semester. Men det kan ju vara besvärligt att ta semester om man inte vill berätta för någon eftersom man ju inte kan planera så långt i förväg. Så ibland har jag sjukanmält mig och ibland flexat när jag inte gjorde bruttolöneavdrag. Besöken hos hemortsläkare har jag flexat.

  • Lillflickan

    Min man har tagit det rätt så bra. Det var han som såg till att vi påbörjade utredningen när vi inte blivit gravida på ett år. Vi har kört på. Han har väl tyckt att det varit lite jobbigt, stackars honom, när jag har blivit påverkad av behandlingarna och inte riktigt förstått känslostormarna. Men han har varit lika med på det som jag även om jag tagit största ansvaret eftersom det ju mest är jag som måste gå igenom behandlingarna.

  • Lillflickan

    Trist BusigaSyrran! Hur många försök har ni gjort hittills? Bra med garantipaket ändå så ni får pengar tillbaka. Kostar ju lite.

  • Lillflickan

    Tråkigt att det inte gick BusigaSyrran. Vet hur det är. Sonen blev till på sjunde insättningen. Hoppas det går bättre för er i Aten. Lycka till och ta hand om er.

    Åh, tråkigt att vänta EndoS. Jag vet inte så mycket om vad som är bra när man har endometrios. Men det är ju bäst att ha de bästa förutsättningarna som går när man försöker. Men det är så jobbigt att vänta. Det är det värsta.

Svar på tråden IVF falun, någon mera?