• Anonym (snart lämnad)

    Han tänker lämna mig

    Igår berättade min man att han funderar på att lämna mig. För mig var det som en blixt från klar himmel. Visst har förhållandet inte varit tipptopp på sistone, vi är båda trötta med två små barn, 8 mån resp 3 år. Han har tydligen gått och funderat på detta länge, några månader eller kanske t o m ett halvår, men glömde visst att prata med mig om det. Så han har i lugn och ro fått bearbeta detta medan jag får det släppt som en bomb i huvudet.

    Till historien för att jag var otrogen för ca 6 år sedan. Jag var ärlig om det direkt och var den som tyckte att vi skulle bryta upp då för att det skulle vara för svårt att gå vidare och komma över det. Han bönade och bad att jag skulle stanna och lovade dyrt och heligt att han skulle kunna förlåta mig, helt. Ett bröllop, ett nybyggt hus och två barn senare kom han på att nej, han kan nog inte släppa det förresten.

    Snyggt, så allt är mitt fel. Men när jag vrålar av förtvivlan säger han till mig att jag ska hata honom. Så han får leka martyr dessutom. Och sedan kryper det fram att det var någon på jobbet han "har pratat mycket med" som har gått igenom samma sak. Hon har alltså fått veta ett tag att vi kanske ska skiljas, men att jag får veta det är tydligen inte så bråttom.

    Så nu vill väl han antagligen kunna satsa på henne och ville sköta det "snyggt" (till skillnad från mig som var otrogen), så att allt bara är mitt fel. Skönt för honom.

    Så här sitter jag, som för två dagar sedan hade allt jag någonsin har önskat mig i mitt liv. Världens bästa man, två underbara barn, ett hus som vi byggt precis som vi vill ha det, bra jobb och ekonomi osv. Nu är jag snart ensamstående och kommer väl ha råd med någon liten 2:a i något obehagligt område. Jag har varit tillsammans med honom i halva mitt liv. Jag var ingenting innan honom. Hur ska jag klara mig igenom detta? Hade han lämnat mig för 6 år sedan hade jag kunnat ta mitt liv och så var det inget mer med det. Men nu har jag två barn jag måste vara en bra mamma för. Och så måste jag missa halva deras liv. FAAAAN!!!!

  • Svar på tråden Han tänker lämna mig
  • NomenNescio

    Vet inte vad jag ska svara, faktiskt. På sätt och vis förstår jag att otrohet är svårt att ta sig förbi, och inte sällan kan det ta en del tid och kanske input från andra innan man tar beslutet.

    Däremot kan jag tycka att det är rätt illa att låta det bli två barn och andra åtaganden först, om man vet med sig att man har obearbetade känslor och tvivel kvar.

    Men det du kan göra är att acceptera. Faktiskt. Och försöka hitta sätt att stå på egna ben. Gudarna ska veta att livet rycker undan marken för ens fötter många gånger, men vi kan inte annat än göra vårt bästa ändå

  • Anonym (snart lämnad)

    Tack för ditt svar. Jag kan bara inte fatta att det här händer. Känns så overkligt. Det får inte hända. Han är mitt livs kärlek. Jag kommer aldrig komma över detta. Hur kan han göra så mot mig. Och barnen. Inte ens försöka kämpa ihop med mig. Han menar att han har kämpat. Färdigt. Tydligen valde han att kämpa på egen hand, så han visste väl redan vad utgången skulle bli. Jag vill inte. Jag vill bara vakna från den här mardrömmen. Hur gör jag?

  • Anonym (förstår)
    Anonym (snart lämnad) skrev 2017-04-28 22:35:41 följande:

    Tack för ditt svar. Jag kan bara inte fatta att det här händer. Känns så overkligt. Det får inte hända. Han är mitt livs kärlek. Jag kommer aldrig komma över detta. Hur kan han göra så mot mig. Och barnen. Inte ens försöka kämpa ihop med mig. Han menar att han har kämpat. Färdigt. Tydligen valde han att kämpa på egen hand, så han visste väl redan vad utgången skulle bli. Jag vill inte. Jag vill bara vakna från den här mardrömmen. Hur gör jag?


    Jag har känt så också, när det man trodde var speciellt och för evigt bara försvinner på ett ögonblick. Och man känner sig helt ensam i en mörk labyrint utan någon väg ut. Det känns nästan som att förlora någon via dödsfall.

    Du är nog i chockstadiet fortfarande. Och där är det så svårt att hjälpa någon, för hur gärna man än vill kan man inte ljuga och säga att det blir som förr igen.

    Men däremot kan det bli bra igen. Men inte på det sätt som du nog tänker nu, utan att det kommer nya vägar när dörren är stängd här.

    Men jag förstår hur du känner det. Och vet att det gör ont
  • Anonym (Jag med)

    Är lite samma situation som du! Har levt i en limbo rätt länge. Just nu har vi en bra/normal period igen men def kan snart vända på en femöring.

    Han berättade för 1.5 år sedan att han ville separera. Jag var cool-lugn och sa att vi gör der så smidigt som möjligt, inombords dog jag. Gick hemifrån och fick panikångest, gick tillbaka och spelade lugn igen.

    Det visade sig att han inte ville separera. Jag var öppen på förslag hur vi skulle lösa separatione så smidigt och snabbt som möjligt. Han blev bättre. Ett tag. Han ville dock att jag skulle ändra min personlighet efter 14 år tillsammans (flyttade ihop i slutet av tonåren).

    Iaf var det bra ett tag, sen började han berätta att han ville lämna mig igen. Att han velat det i flera års, trots att den yngsta inte ens fyllt 2 år

    Han träffade också en kollega på jobbet som han bedyrar att de bara är vänner, men jag vette fasiken. Hon vet mer om vårt förhållande än vad jag gör. Har också sett meddelanden om hur gärna hon vill ha honom och bli bonusmamma till mina tre barn

  • Molly57

    Föreslå familjeterapi, du och han. Oavsett om ni stannar ihop eller separerar kan detta vara bra för er att bearbeta känslor och se var ni står. Få prata om allt under lugna former med någon professionell. Ta en dag i taget och ta hand om dig. Förstår att det är svårt. Kram.

  • Anonym (Hmm)

    Jag tror inte det berodde på din otrohet att han vill skiljas denna gången.
    Han vill bara ha en anledning att skylla på så han kan känna sig ha rent mjöl i påsen och att folk inte ska kunna prata om honom.
    Vad jag tror så har vart otrogen och vill nu leva med denna kvinna.
    Han vill bara få dig känna att du är boven i dramat men i själva verket så är det han.

  • mamaleona

    Tror inte heller din otrohet är orsaken här. Det är bara en väg som är lite lättare för honom att gå.

  • Cl4udio

    berätta mer om din ottohet, hur gick det till? var det en fyllegrej/ONS eller pågick längre o hade du sex med den flera gånger? hur reagerade då han när du erkännde detta för honom?

  • Crazzy

    Låter tyvärr rimligt, det som många redan nämnt; Han använder en väldigt gammal otrohet för att berättiga att lämna förhållandet. För säger man att man ska förlåta och går vidare och sen skaffar två barn får man fan ta det ansvaret också.

    Antagligen har väl flamman på jobbet bidragit väldigt mycket till dessa tankar (inte hennes fel though) men jag tror inte att det är helt kört för det. Eftersom ni har två barn tillsammans skulle jag föreslå parterapi, i alla fall för deras skull. Att skilja sig är absolut inte inget som förstör hela framtiden för ett barn, men har man möjligheten att hitta tillbaka till varandra så lär ju det underlätta allt för både föräldrar och barn.

  • Anonym (snart lämnad)

    Tack för era svar. Det hjälper, om möjligt, en gnutta att kunna ventilera här. Att sätta ord på mina tankar. Att få respons utifrån. Har tyvärr inte så många andra omkring mig att kunna prata med. Så är oerhört tacksam för er alla som svarar mig här, oavsett vad ni skriver.

    Otroheten var en jävligt känslig grej. Jag föll för den andre mannen. Det var inte så mycket fysiskt, mest känslomässig otrohet, även om det gick för långt fysiskt också. Min man menar att han har varit för rädd att det ska hända igen och därför inte vågat älska mig som förr. Och att känslorna efterhand har svalnat av.

    Jag har lyckats dra fram ur honom att han har känslor för sin kollega, men inget har hänt (fysiskt) och det har jag heller aldrig trott. Men jag fattade ju att det är därför han inte ville kämpa för oss, för att han har känslorna någon annanstans.

    Han är helt med på att gå på familjeterapi, så det är väl där vi får börja. Men jag känner honom så väl, jag ser på honom att han redan känslomässigt har lämnat mig. I mina desperata känsloutbrott har jag alltid kunnat känna kärleken från honom. Men inte nu. Nu är han bara ledsen över att jag är ledsen. Inget mer än så. Det är helt tomt.

Svar på tråden Han tänker lämna mig