• ijo

    IVF start sommar 2017

    Joinar här också!

    Väntar på FET som blir någon gång i aug/sep. Gjorde mitt första färskförsök i april. Började blöda några dagar innan testdag och förstod att det var kört. Testade dock ändå på vår TD eftersom kliniken sa att man skulle göra det även om man blödde. Till min stora förvåning var det ett plus och fick gravid 2-3 på cb digitaltest. Mitt allra första plus! En vecka senare var jag på VUL där dom såg att det inte fanns något kvar. Ett tidigt missfall.

    Nu ska jag göra FET efter kliniken öppnat upp igen i augusti. Hoppas därför denna månad går snabbt ;)

  • ijo
    AJ1978 skrev 2017-07-08 14:45:19 följande:

    Är på ruvardag 7 idag. I natt hade jag mensvärk jag den håller i sig. Inget gott tecken gissar jag... ????


    Spännande! När har du TD? Jag har läst om många som haft känslan av mensvärk men sedan fått plus på stickan så det behöver inte alls vara negativt :) Håller tummarna!
  • ijo
    AJ1978 skrev 2017-07-09 07:59:49 följande:

    Jag har testdag på Fredag. Alltså denna väntan.. tiden har nog aldrig gått så sakta. Tankarna hinner gå några varv varje dag om man säger så. Man ska ju bara försöka sluta tänka. Det blir ju som det blir man kan ju inte styra det. Men svårt när man så gärna vill.


    Då börjar det ju närma sig TD nu i alla fall, men förstår att det fortfarande känns långt borta för dig ;) Ska du testa lite tidigare eller vänta till på fredag?
  • ijo
    Ellencassandra skrev 2017-07-18 08:11:31 följande:

    Stämmer det att om man gör behandling landstingsfinansierat så får man 3 behandlingar alltså tre ägguttag men om man får ägg i frysen t ex tre stycken så har man tre "försök" på en behandling? Om ni förstår vad jag menar xD så om man har tur att få bra ägg till frysen så har man fler försök?


    Ja precis! Frysförsöken får man som "extra" :) Bara ägguttagen som räknas som försök.
  • ijo

    Vi har inte berättat för någon i vår närhet om ivf. Känner mig inte redo för det ännu. Ibland är jag sugen på att berätta för att få lätta på tankarna. Men samtidigt är det tryggt på något sätt att bara hålla det för oss själv och inte få frågor. Får ventilera mig här än så länge ;) Kliniken där jag går öppnar upp efter semestern 7/8 då får jag äntligen ringa och höra hur planen för vårt fet ser ut :)

  • ijo
    hanna8911 skrev 2017-07-31 08:51:29 följande:

    Hej!

    Jag och min man har precis börjat med vår första IVF! Har tagit sprutorna nu i 5 dagar och tycker det går bra! Har molvärk i äggstockarna som vid ägglossning men annars inga biverkningar! Vi går i Linköping och det tog ca 3 månader från det att vi bestämde oss för ivf och remissen skickades till vi var på första besöket! Sen kom sommaren mellan så därav blev det nu i juli först vi kunde sätta igång! Har ultraljudskontroll på onsdag och hoppas då att det ser bra ut!


    Hej!

    Vad spännande :) Hittade dom någon orsak till er barnlöshet under utredningen? Kör ni korta metoden med bara sprutor?
  • ijo
    FruPäron skrev 2017-08-08 15:05:47 följande:

    Nu har jag varit på min klinik och min behandling börjar imorgon!!!! Ska på ul nästa måndag för att se hur jag svarar på preparaten. Någon annan som ska ta Bemfola?


    Spännande! Jag har använt bemfola :)
  • ijo
    Ellencassandra skrev 2017-08-08 18:51:00 följande:

    Nu är jag förundrad. Fick ju positivt äl test förra onsdagen. Nu har jag haft trådiga flytningar å tog ett äl test för å se och det var solklart positivt. Kanske inte ägget släppte förra veckan å vill försöka igen? Aldrig varit med om det förut xD


    Ägglossningstest brukar inte visa positivt så länge. Men det kanske finns undantag när dom gör det? Har däremot hört att ägglossningstest kan visa positivt vid graviditet ;) Känns ju kanske långsökt som du skrev ovan men solskenshistorier förekommer ju ;)
  • ijo
    FruPäron skrev 2017-08-09 11:12:52 följande:

    Hade du biverkningar av det? Hur kändes kroppen liksom?

    Riktigt peppad just nu :)


    Jag fick inga direkta biverkningar av den. Körde på bemfola 150. Däremot blev jag lätt överstimulerad så jag hade jätteont en vecka efter äggplock. Men jag plockades på 19 äggblåsor så det är väl inte konstigt att vara öm då efteråt. Hade svårt att sätta mig ner, tryck över lungorna när jag andades och väldigt spänd i nedre delen av magen.

    Lycka till med sprutan idag :)
  • ijo

    Idag fick jag glad gubbe på ägglossningstestet :) FET blir på onsdag! Hoppas hoppas ägget klarar upptining! :)

Svar på tråden IVF start sommar 2017