Inlägg från: Pellerin |Visa alla inlägg
  • Pellerin

    Sista tre veckorna till bf - någon mer?

    BF 18/7 här. Första barnet och precis gått hem på ledighet. :) 

  • Pellerin
    Preet90 skrev 2017-06-25 02:56:43 följande:

    Är gravid med första barnet och har bf 20/7 och jag längtar redan. Har packat bb väskan med blöjor, babyfilt, ombyten till bebisen, amningskupor, amnings bhar, amningskläder, både linnen och långärmat, strumpor och en kofta till mig. En kofta till bebisen också. Har lite kvar som ska packas. Idag monterade vi även bebisens säng och bäddade det. Känner mig tung och trött nu, foglossningen är jobbig och jag hoppas bebisen vill titta ut snart.


    Spännande! Då har vi bara två dagar från varandra. ???? Första benet här med. Hur mår du? Jag måste erkänna att jag känner mig extremt trött och grinig,
  • Pellerin
    Pellerin skrev 2017-07-02 08:43:38 följande:

    Spännande! Då har vi bara två dagar från varandra. ???? Första benet här med. Hur mår du? Jag måste erkänna att jag känner mig extremt trött och grinig,


    Oj tror telefonen fick lite fnatt. Såhär skulle det stå. :

    Spännande! Då har vi bara två dagar ifrån varandra. Första barnet här med. Hur mår du nu? :) Jag måste erkänna att jag känner mig extremt trött och grinig. ;)
  • Pellerin
    10oktober skrev 2017-07-01 04:36:52 följande:

    Åh stort grattis!! :D vad roligt!

    Själv vaknade jag för en stund sen, fick för mig att fosterrörelserna minskade igår så låg och nojade en stund innan bebisen satte igång med karate ;) har rätt mycket molvärk och hoppas det är ett tecken på att det är på g :)


    Håller tummarna för dig! Och känner igen känslan av att noja på minskade fosterrörelser. Hur tänker ni där, när skulle ni bli oroliga/ringa förlossningen?
  • Pellerin
    Lillan090815 skrev 2017-07-02 16:45:17 följande:

    Tack allihopa.

    Jag åkte till förlossningen för kontroll och för att ha lite framförhållning denna gång eftersom mitt 2:a barn "råkade" födas hemma i vardagsrummet.

    Detta är alltså mitt tredje barn .

    Jag var bara öppen 3 cm när jag kom in men de vågade inte släppa hem mig.

    Så jag var på förlossningen från 18 och var klar 6 timmar senare ungefär. Vattnet gick inte förrän andra krystvärken....och hon var ute på fjärde. Det gick undan på slutet alltså och lustgas han jag med ca 2 min innan krystvärkarna kom. Då släppte jag masken.

    Vilken jäkla kraft vi kvinnor besitter alltså

    Lycka till allihop.


    Grattis! Vad häftigt! Hoppas min förlossning blir något liknande. ;)
  • Pellerin
    LeyasMamma skrev 2017-07-02 15:38:43 följande:

    Någon mer än jag som börjar bli trött på att gå och vänta nu? 6 dagar kvar till bf och börjar bli nervös över att behöva gå över.... gick över 9 dagar med första, varje dag kändes som en evighet. Vill bara ha den lilla utanför magen NU! :D


    Jag är redan trött på att vänta och har bf 18/7, så förstår verkligen! Heja dig! Vad kan vi tipsa varandra om som tidsfördriv? Poddar tycker jag kan hålla tankarna borta. Exempelvis Värvet, sommar i p1 ( fast det är jag lite för känslosam för nu ;) ) eller Spår.. Men har en barn sen tidigare kanske inte det ges så mycket utrymme för sånt kom jag på. ;)
  • Pellerin
    10oktober skrev 2017-07-02 09:26:23 följande:

    Ja, jag konstaterade att det visserligen är skönt att få sova hela natten utan att vakna, men jag blir så nojig när jag inte märkt av bebisen på så många timmar.

    Jag kör stenhårt på att dricka kallt och lägga mig på sidan så brukar Pyret kicka igång snart :) skulle inte det hjälpa så hade jag nog ringt.


    Var inne för koll nu på eftermiddagen och det såg bra ut. Så nu hoppas jag att den tänker fortsätta röra sig normalt framöver. ;) Som bm sa är det ju bara en ögonblicksbild de får, men skulle gärna slippa åka dit stup i kvarten. ;)
  • Pellerin
    Preet90 skrev 2017-07-03 03:04:45 följande:

    Jag hade en drömförlossning. Somnade vid 5 på morgonen och kände då inga värkar alls. Sov väldigt bra till 15 och vaknade som vanligt och gick på toa. Precis när jag börjat kissa så går mitt vatten och jag får en sjukt stark värk direkt. Ropar på min man och ber om mer toapapper för det rinner vatten och är blodblandat. Jag får jätte ont i ca 10min och ringer förlossningen och säger att jag tror att mitt vatten har gått och jag har jätte ont. De ber mig komma in för kontroll, exakt då försvinner värken och jag hinner få i mig lite mat. Ska precis dricka kaffe när andra värken kommer. Ber min man åka in för kontroll då jag inte tror att det är på g. byter om och kissar och hinner få 3 värkar under tiden. Säger att vi borde ta med oss bb väskan, har värkar i bilen. Blir undersökt av en bm kl 16 och hon säger att jag är öppen 8cm. Jag blev så sjukt förvånad, hade verkligen inte förväntat mig det. Fattar inte hur jag öppnade mig 8cm på typ 50min. Säger att jag vill ha epidural och när nästa värk kommer känner jag hur hela kroppen vill krysta. Då säger bm nu är du helt öppen. Jag tar enbart lustgas och får krysta i ca 50 min och sen kommer vår lilla son ut, aldrig sett något sötare. Vi mår bra och ligger på bb och myser. Han föddes i vecka 37+2 ??


    Men wow! Grattis och tack för att du delar med dig av din berättelse! :)
  • Pellerin
    10oktober skrev 2017-07-06 09:39:44 följande:

    Haha, vi går från ena ytterläget till det andra, just nu får bebben gärna hålla sig inne några dagar till. Sitter på akuten med min man och svärmor. Min man fick ont i magen under natten och det är troligen blindtarmen. Väntar på kirurgen nu, det blir operation innan lunch. Hur dålig tajming kan man ha egentligen?

    Slemproppen gick bara minutrar innan vi bestämde oss för att åka in.

    Hoppas ni andra har en bättre förmiddag!

    Men oj! Hoppas bebben väntar några dagar!


  • Pellerin
    10oktober skrev 2017-07-04 21:40:16 följande:

    Välkommen! De där sista tre veckorna har gått sen jag startade tråden men du får självklart gärna vara med!

    Spännande med tecken, jag har själv gått i flera veckor och försökt tolka allt jag känner. Hoppas det inte dröjer lika länge som med de andra två :)


    Jag har bf 18/7 så kommer förmodligen hänga kvar här ett tag ;)
Svar på tråden Sista tre veckorna till bf - någon mer?