Inlägg från: LeyasMamma |Visa alla inlägg
  • LeyasMamma

    Sista tre veckorna till bf - någon mer?

    Lynxsa skrev 2017-06-26 22:17:36 följande:

    Ja, jag verkar samla på vagnar. Glömde nämna att vi har en cykelvagn också... Ha ha ha! Ska bli skönt att kunna avveckla nån vagn när blivande mellandotter slutar sova middag.

    Vi bor utanför stan och behöver rejäla vagnar med fasta hjul. Inte så hemskt mycket asfalt här


    De förstår jag. Jag hade en Emmaljunga till min första dotter med rejäla däck så man kunde va dra runt i skogen osv, funkade kanon! Nu har vi en nyare Emmaljunga och den är väl inte så mycket för "offroad körande" men funkar förhoppningsvis bra till landsväg och grusväg, är egentligen inte för svänga ta hjul men de fick ändå bli det denna gången :) trivs man inte med den kan man ju alltid byta ;) den cykelvagnen, funkar den bra att springa med?
  • LeyasMamma
    10oktober skrev 2017-06-27 22:44:04 följande:

    Åh ja jag har redan ångest för att Pyret ska växa upp, haha!


    Ja, de går ju så fort! Tycker det känns som nyss jag fick min stora tjej, och hon fyller ju 7 nu!
  • LeyasMamma
    Lynxsa skrev 2017-06-28 20:58:45 följande:

    Ja den funkar rätt bra att springa med. Man kommer ut och får upp flåset men det är inte så bekvämt att springa länge sträcker med. Ett par km är max för mig.

    Har lyxen att ha ett bra löpband på brandstationen och så kör man bara in barnvagnen med förhoppningsvis sovande barn i eller mutar äldsta med paddan så kan jag springa där om jag vill springa snabbare än med vagnen.


    Ja de va ju lyxigt! ;) om inte annat får dom väl ställa upp som lite barnvakt inne på stationen :) är du brandman?
  • LeyasMamma
    Lynxsa skrev 2017-06-29 14:20:45 följande:

    Mycket lyxigt. Är deltidsbrandman och har turen att ha en mycket hjälpsam familj och en väldigt förstående man för att få ihop det med familjelivet.


    Fantastiskt! Det är underbart att se att även tjejer ingår i barndmannastyrkan!:) kul att din man är så öppen för det och hjälper dig mycket:)
  • LeyasMamma

    Någon mer än jag som börjar bli trött på att gå och vänta nu? 6 dagar kvar till bf och börjar bli nervös över att behöva gå över.... gick över 9 dagar med första, varje dag kändes som en evighet. Vill bara ha den lilla utanför magen NU! :D

  • LeyasMamma
    Pellerin skrev 2017-07-02 19:20:35 följande:

    Jag är redan trött på att vänta och har bf 18/7, så förstår verkligen! Heja dig! Vad kan vi tipsa varandra om som tidsfördriv? Poddar tycker jag kan hålla tankarna borta. Exempelvis Värvet, sommar i p1 ( fast det är jag lite för känslosam för nu ;) ) eller Spår.. Men har en barn sen tidigare kanske inte det ges så mycket utrymme för sånt kom jag på. ;)


    Ja man försöker hålla igång så gott man orkar med, men känns att man är höggravid nu. Orkar inte i samma tempo som man önskat. Då har vi ändå en gård och djur att hålla reda på med, så försöker hålla mig lite sysselsatt för att fördriva tiden :) någon som tänkt fråga om hinnsvepning? Min bm har semester nu så får en annan på mitt besök imorn, annars hade jag nog vågat fråga ;)
  • LeyasMamma
    Lynxsa skrev 2017-07-02 20:51:22 följande:

    Höggravid i högsommar värme. Ingen hit.

    Det molar på men händer inte så mycket annat. Har ju två igångsättningar i bagaget så jag vet inte hur det startar naturligt. Hoppas det är ett bra tecken.

    Fördriva tiden med en 3,5 och 1,5åring är inget problem. Men orken finns inte till så avancerade saker och tålamodet är mer eller mindre obefintlig. Var och bada idag så barnen var nöjda. Imorgon ska jag koka rabarbersaft.

    Har något mål varje dag annars blir jag tokig.


    Jag har förstått de som att även om man blir igångsatt så är "principen" den samma som att de hoppar igång av sig självt för de mest, beroende på vilken typ av igångsättning man får såklart :)
  • LeyasMamma
    Lynxsa skrev 2017-07-02 21:07:26 följande:

    Ballong båda gångerna tills öppen 4cm och den trillar ut. Sen ta hål på hinnorna och värkstimulerande dropp. Värkar börjar på en gång och blir onda fort. Barnen är födda 6 resp 3 h efter de tagit vattnet så det har gått rätt snabbt. Så molande värk känns inte igen.


    Jag har haft lite molande värk dom sista 2 veckorna men inget har hänt för de, tror de är muskelfästena till magmusklerna som ömmar lite... men det kan ju vara ett tecken på att det Är på g så håller tummar och tår för dig :)
  • LeyasMamma
    10oktober skrev 2017-07-02 22:54:34 följande:

    Jag är sjukt trött på att vänta! Bf på onsdag... är så otålig och ibland vill jag bara lägga mig i en pöl och gråta av frustration! Både jag och min bror föddes på bf så jag hoppas på detsamma här... min molvärk som jag haft i två dagar är helt plötsligt borta.

    Får jag fråga hur era partners tar väntan? Min man har varit cool hela graviditeten men nu har han helt plötsligt blivit lika otålig som jag och väldigt nervös ;) tycker det är lite gulligt men inte riktigt likt honom. Jag tror det börjar gå upp för honom nu att vi när som helst har en liten bebis hos oss ;)


    Jag har inte kommit till gråtstadiet än men de kommer väl ;) visst är de knepigt med den där molvärken, ena stunden så är den ett faktum och sen helt plötsligt så försvinner den och man blir besviken :D

    Min sambo börjar bli otålig, vi har ju semester båda 2 nu och vill hinna va hemma så mycket som möjligt ihop med bebisen :) han börjar bli lite smått nervös inför förlossningen med tror jag då det är hans första barn :)
  • LeyasMamma
    Preet90 skrev 2017-07-03 03:04:45 följande:

    Jag hade en drömförlossning. Somnade vid 5 på morgonen och kände då inga värkar alls. Sov väldigt bra till 15 och vaknade som vanligt och gick på toa. Precis när jag börjat kissa så går mitt vatten och jag får en sjukt stark värk direkt. Ropar på min man och ber om mer toapapper för det rinner vatten och är blodblandat. Jag får jätte ont i ca 10min och ringer förlossningen och säger att jag tror att mitt vatten har gått och jag har jätte ont. De ber mig komma in för kontroll, exakt då försvinner värken och jag hinner få i mig lite mat. Ska precis dricka kaffe när andra värken kommer. Ber min man åka in för kontroll då jag inte tror att det är på g. byter om och kissar och hinner få 3 värkar under tiden. Säger att vi borde ta med oss bb väskan, har värkar i bilen. Blir undersökt av en bm kl 16 och hon säger att jag är öppen 8cm. Jag blev så sjukt förvånad, hade verkligen inte förväntat mig det. Fattar inte hur jag öppnade mig 8cm på typ 50min. Säger att jag vill ha epidural och när nästa värk kommer känner jag hur hela kroppen vill krysta. Då säger bm nu är du helt öppen. Jag tar enbart lustgas och får krysta i ca 50 min och sen kommer vår lilla son ut, aldrig sett något sötare. Vi mår bra och ligger på bb och myser. Han föddes i vecka 37+2 ??


    Grattis igen!! :)
Svar på tråden Sista tre veckorna till bf - någon mer?