Inlägg från: LeyasMamma |Visa alla inlägg
  • LeyasMamma

    Sista tre veckorna till bf - någon mer?

    Idag va vi inne på mvc igen för kontroll, gör inget annat än att ränna där nu för tiden. Idag va de lika mycket osäkerhet kring hur lillan ligger så dom skulle kontakta specmödra för ett ul. Blir ju spännande att se hur detta ska gå om hon ligger i säte? Undra om dom gör vändningsförsök såhär sent?

  • LeyasMamma

    Vart inne på ul och det va ett huvud neråt, nu kan hon gärna få komma :D har fått munsår idag till råga på allt, så kanske är de ett liiiitet tecken på att något är på g ;)

  • LeyasMamma
    10oktober skrev 2017-07-03 16:46:24 följande:

    Vad skönt :)

    Haha, vi får hoppas! Här är det lite molvärk och en pigg bebis i magen. Kom igen nu då!!


    Åh, hoppas de är dax nu då! Min har också varit lite extra livlig idag. Nu känner vi oss klara med detta :D
  • LeyasMamma
    10oktober skrev 2017-07-03 20:27:51 följande:

    Ja, men jag börjar ge upp, haha! Haft molvärk några dagar nu, så jag börjar tro att det aldrig blir nått här... Ja, nu får de här nio långa månaderna gott vara över! :) märkligt att längta efter nått som man vet kommer göra så ont, haha!


    Ja visst är det konstigt? Men går hellre igenom förlossningen än själva graviditeten :D är inte jätteförtjust i att vara gravid... men de är ju ett måste för att komma till förlossningen :D
  • LeyasMamma
    10oktober skrev 2017-07-04 08:38:16 följande:

    Oh ja, jag känner precis samma! Visst har magen och sparkarna varit mysiga ibland, men huvuddelen av graviditeten har jag inte känt mig särskilt bekväm med bulan och den uppmärksamhet den ger...


    Förstår dig precis, men alla gillar inte att vara gravida och det är okej de med :) medans en del aldrig mått bättre när de är gravida. Tur att det är en övergående fas :D
  • LeyasMamma
    10oktober skrev 2017-07-04 20:52:03 följande:

    Imorgon är det bf för mig och jag har gått med vad jag tror är svaga värkar idag. Vaknade inatt av magknip, likadant imorse. Under dagen idag har jag varit så slö och magen känns som efter en magsjuka, fast utan magsjukan ;) ska till bm imorgon för kontroll, ska kolla med henne vad hon tror om inget mer har hänt innan dess!


    Brukar ju vara ett tecken på att det är på g inom närmsta dagarna annars :) hoppas!!
  • LeyasMamma
    10oktober skrev 2017-07-04 21:38:31 följande:

    Ja jag tror tusan att det är nått på g ;) vi har skämtat om att Pyret skulle komma på bf eftersom jag jobbar som projektledare och ansvarig för projektens tidsplaner och ser till att leveranser blir på avtalad dag. Vore ju kul om det blev så nu, haha!


    Åh, hoppas verkligen att ni får ert lilla mirakel nu!:) Har du lite sammandragningar/förvärkar med? Vi har några på kontoret på vårt jobb som minsann planerat och gått hem dagen innan förlossningen, planerat :D har varit ett roligt litet skämt om planeringen där med ;)
  • LeyasMamma
    10oktober skrev 2017-07-04 23:01:13 följande:

    Ja jag hoppas det med, men vad nervösa vi blev nu både jag och mannen. Det blev liksom verkligt helt plötsligt :P just nu är det lugnt dock. Har lite småvärkar men inte så att det känns som att nått är på g. Det är mer en känsla som kommit och gått under dagen, mer än smärta. Och nu när det är lugnt känner jag mest att jag har inbillat mig allt, haha! Men hoppas på att det smäller till rätt som det är :)Nästan, imorgon (eller ja,om en timme) är det bf :) tror inte jag kommer behöver åka in inatt, inte som det känns nu. Men det kanske kommer igång lite mer :)


    Det kan smälla till, försök få lite vila innan :) man känner sig lite lurad när de stannar av, de gjorde det med min första. Men sen huxflux hoppa de igång igen dagen efter. Va nog bara min kropp som behövde vila lite innan den riktiga omgången ;) men små som stora verkar är ju ändå positivt och betyder ju att kroppen jobbar. Vore ju häftigt om bebis ville komma på bf, inte många som gör de :)
  • LeyasMamma
    10oktober skrev 2017-07-08 01:26:33 följande:

    Hej hopp! Ligger på BB med vår lille son som föddes i eftermiddags. Han hade såklart inte tid att vänta på att pappa skulle få återhämta sig ;) vattnet gick igårkväll utan egentliga värkar och idag på kontroll visade det sig att skruttungen vänt på sig och låg i säte! Antingen har han vänt på sig de senaste dagarna eller så har bm missat detta... eftersom det inte fanns mycket vatten kvar och värkarna inte börjat blev vi rekommenderade kejsarsnitt vilket vi valde. Så knappt tre timmar efteråt föddes vår underbare lille pojke. Vi mår bra men är lite mörbultade. Skulle tro att vi är avdelningens snackis med både mamma och pappa som är bukopeterade det senaste 1,5 dygnet ;)


    Grattis!! Lite sketunge som inte kunde vänta någon extra dag på pappa ;) skönt att ni mår bra alla 3 i alla fall. Att han överraskade er med ett säte då! Skönt att dom upptäckte de.
  • LeyasMamma
    10oktober skrev 2017-07-08 14:18:03 följande:

    Tack! :)Haha, ja, det sa vi också! Lilla skitunge ;) men så söt när han sover i min famn nu <3Tack! :DTack! Haha, ja det lär ju bli något att berätta :'D


    Nu får ni mysa för fulla muggar och återhämta er efter operationerna :)
  • LeyasMamma
    sobrio88 skrev 2017-07-12 18:17:42 följande:

    Nu är min Plutt här på bf +1. 14.05 föddes han, 30h efter första verk <3 4500 g och 54 cm i jämförelse med "storebrors" 2960 g och 49 cm ;)


    Grattis!! De va en "liten" guldklimp ;)
  • LeyasMamma
    Lynxsa skrev 2017-07-12 20:01:04 följande:

    Inget att rapportera härifrån. Sammandragningar och svårt att sova på nätterna. Är så trött.

    Ska till bm imorgon, sista planerade besöket innan bf. 39+1 idag.


    Jobbigt med besvärliga sammandragningar :( här finns inte heller mycket att rapportera. Idag har vi provat en lång skogspromenad på 1 timme med massor av trappor osv och 1 timma på stan. Köpte även med hallonbladste hem, undra om de kan ha någon effekt såhär sent? Om inte annat så kanske det hjälper återhämtningen :)
  • LeyasMamma
    Pellerin skrev 2017-07-13 10:13:18 följande:

    En får försöka det en kan. ;) Samtidigt vad skönt att du kan röra på dig så mycket, Kommer säkert hjälpa återhämtningen bara det! Här är det 400 meters vankning som gäller. ;)


    Ja man kan ju alltid hoppas att det kommer ha positiva effekter efter förlossningen. Hoppas på att kunna börja träna och röra mig relativt snart efteråt så jag kan köra mina favoritpass på gymmet :) hade en rätt tuff återhämtning efter första barnet så hoppas denna går lite lättare :) jobbigt med 400m, foglossning? :(
  • LeyasMamma
    Pellerin skrev 2017-07-16 10:28:31 följande:

    Det förstår jag då! Har du några tips för att underlätta återhämtningen till en förstföderska? ;) Nej skönt nog inte det, men smärtsamma sammandragningar och blodbrist som ger svimningskänsla, den börjar dock vända lite nu, har ätit extra järn i en dryg vecka, så hoppas på en längre promenad idag. :)


    Åh fy då! Det är inget roligt. Men smärtsamma sammandragningar kanske är en sak som gör att det snart hoppar igång? :) här är det alldeles för lugnt! 41+0 idag :( det där med återhämtning efteråt skulle jag säga knipövningar, i den mån man kan. Jag fick inte göra några första 4a veckorna med 1an eftersom jag hade kateter. Så knipövningar är absolut mitt tips!:) och hallonbladste om det nu funkar ;)
  • LeyasMamma
    Lynxsa skrev 2017-07-17 19:01:19 följande:

    Om det inte kommer någon bebis innan onsdag morgon så sätts jag igång då om det inte är fullt på förlossningen. Känns bra.

    Mannen kräktes plötsligt igår och som på beställning kom det värkar som avtog under kvällen. Hade inte blivit förvånad om bebisen hade kommit igår...

    Har mycket sammandragningar nu då de gjorde en hinnsvepning till idag. Öppen 2cm och tappen är inte lika lång som i torsdags. Alltid något

    Bf imorgon.


    Skönt att ha ett datum att se fram emot om det inte kommit igång innan. Här bokades en överburenhetskontroll tills på söndag. Så om det inte hoppat igång tills dess så blir de igångsättning. Gjorde en hinnsvepning idag så hoppas den ska ge effekt, men känns inget än så länge. Får väl hjälpa till med en färdknäpp ikväll :D
  • LeyasMamma
    Lynxsa skrev 2017-07-17 21:31:14 följande:

    Alltid skönt med ett datum men lite stressande också. Plötsligt är det mycket som ska göras innan vi kan föda barn. Städas och bäddas och sånt.

    Min hinnsvepning verkar inte heller fungera. Fick med mig sömntablett från sjukhuset idag som jag ska ta imorgon. Tänk att få sova en hel natt!


    Läste någonstans att det ska va inom 48 timmar för att hinnsvepningen ska ha fungerat :) så några timmar kvar för att se om de hade någon effekt ;) skönt att du fick en tablett som ska hjälpa med sömnen, själv sover jag väldigt bra. Bara när jag vänder på mig som jag vaknar... måste ju få med kudden mellan knäna :D börjar bli vääääldigt tråkigt att vara gravid nu, och alla börjar fråga om det kommit någon bebis:(
  • LeyasMamma

    Nu va hon ute det lilla livet! Drog igång rejält inatt, inga direkta känningar förens vid 2, sen vid halv 7 va vi inne på förlossningen och då va jag öppen 6cm. Vid halv 10 va jag fullt öppen men lilla fröken hade inte roterat ner i beckenet, strax innan 10 kom första krystvärkarna och sen den andra sen va hon ute, gick lite väl fort men inga bristningar och jag kunde kissa! Klarade mig på enbart lustgas denna gången :D nu ska vi slappna av på BB i 2 dagar innan vi åker hem till storasyster igen :)

  • LeyasMamma
    Lynxsa skrev 2017-07-19 07:55:04 följande:

    Min hela natts sömn blev vaken hela natten. De ringde igår från förlossningen precis när vi kom hem från lekparken och skulle vila middag och sa att vi kunde komma in nu på en gång.

    Sagt och gjort. Mot förlossningen. Väl på plats blev jag undersökt och det beslutade om att sätta en ballong. Sen blev alla bm upptagna med förlössning så vi blev utskickade på middags dejt. Gick på restaurang vilket var trevligt men otippat.

    Satte ballong vid 22 ute 30 min senare.

    Vattnet togs 23.05 och då kom det fina värkar av sig själv. Fick ändå dropp vid 23.30 lägsta dosen. 00.00börjar med lustgas. 0045 dottern född. 3 krystvärkar. 1 stygn.

    Ond men effektiv förlossningen. Nu håller vi tummarna att hon inte blir gul!


    Jösses, de gick fort! Skönt att hon är ute nu :) stort grattis!!
Svar på tråden Sista tre veckorna till bf - någon mer?