• Anonym (LOL)

    Mainsspreading förbjuds på bussar i Madrid

    Anonym (Skitförslag) skrev 2017-06-18 18:10:02 följande:

    Varför är det fel att sära på benen? Vem har sagt att sitta med benen i kors som de flesta kvinnor gör är det mest optimala sättet att sitta på? Många män (pga stor penis kanske) och en del kvinnor och män med övervikt kan inte sitta med korsade ben, varför måste de det då?


    Bildresultat för manspread daniel nannskog
  • Anonym (LOL)
    Anonym (LOL) skrev 2017-06-18 18:54:23 följande:
    Hur stor penis har Daniel egentligen?
  • Anonym (LOL)
    kalle321 skrev 2017-06-19 19:36:42 följande:

    Det är ett större problem att så många kvinnor tar beslag på två säten genom att lägga upp sin väska på det ena.
    Undrar varför feministerna inte kommit på ett namn för det typiska kvinnliga beteendet...


    Det är bara för att ingen man ska behöva sitta bredvid henne, för då måste han hålla ihop benen och då kläms ju stackars pitten...Så det är för din skull.
  • Anonym (LOL)
    Anonym (Loke) skrev 2017-06-19 21:33:16 följande:
    Haha, bra svar Och om man har en väska på sätet bredvid tar man ju den i knät om någon vill sitta, en man med benen brett isär drar möjligtvis ihop dem lite, men ska man sitta bredvid honom får man räkna med fysisk kontakt. Men det kanske är det alla bredsittande män vill?

    Det konstiga tycker jag är att det verkar klassrelaterat, prydliga kostymmän sitter oftare med benen rakt fram, de kanske inte har samma behov av bredsittande?
    Nu har jag kanske fördomar, men de män som klagar på feminister och sitter med benen brett isär, de är sällan klädda i kostym. Välutbildade män har respekt för kvinnor.
  • Anonym (LOL)
    Manlig lönnfet tunnelbaneresenär skrev 2017-06-19 22:59:01 följande:

    Jag är kluven i frågan om manspreading. Jag är medveten om signalerna det kan sända till övriga resenärer, men jag särar själv på benen för att det är oerhört obekvämt för mig att sitta och knipa ihop dem resan igenom. Jag håller dock koll på personer som kliver på, och om någon söker med blicken efter en sittplats så kniper jag ihop benen och trycker in mig mot väggen så gott det går, även om lårmusklerna börjar skaka efter några minuter.

    Vad jag vill säga är att jag tycker debatten är onyanserad och att manspreading inte per definition behöver innebära härskarteknik eller kvinnoförakt, utan antagligen för de flesta helt enkelt handlar om att sitta bekvämt.

    Nu har en ju inte rätten att alltid sitta bekvämt, så om en inte trycker ihop sig när någon vill sitta bredvid så är en ju givetvis en rövhatt. Och har någon så stora problem med att knipa att det helt enkelt inte går, ja då får hen ställa sig upp, alternativt be om att få sitta på en handikapplats om så behövs.

    Jag förstår var debatten kommer ifrån, nämligen att kvinnor i alla tider fått höra att de ska sitta fint och inte ta plats. Det är såklart viktigt att uppmärksamma problemet, det är klassisk könsdiskriminering. Jag tycker dock att lösningen där männen ska läras samma sak är att attackera problemet på ett kontraproduktivt sätt. Alla ska kunna känna sig välkomna att ta plats, med förbehållet att de inte inskränker någon annans rättmätiga utrymme.

    Mvh, En som kallar sig feminist


    Det handlar om att bara sitta på ett säte, inget annat. Undrar varför just män inte förstår det?
  • Anonym (LOL)
    Manlig lönnfet tunnelbaneresenär skrev 2017-06-19 23:14:17 följande:
    Även om en inte får plats att sitta bekvämt inom gränsen för ens säte, och ingen sittplats-spekulant finns att finna?
    Då förstår ju folk det, det syns ju på dig att du inte får plats på ett säte.
  • Anonym (LOL)
    FranskTalande skrev 2017-06-23 15:01:16 följande:

    Jag stör mig mest på kvinnor som sitter på bussen och har deras väskor på sätet bredvid


    Varför då? Det finns ju massor av plats på bussarna i Sverige, det skrev du själv.
Svar på tråden Mainsspreading förbjuds på bussar i Madrid