Inlägg från: Babyplan2018 |Visa alla inlägg
  • Babyplan2018

    Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)

    Hej, 

    Jag och sambon är båda 27 år, bor i Skåne och väntar första barnet. Träffades på jobbet och blev ett par för ca 2,5 år sedan.

    Har ett MA i bagaget, 23:e december 2016 i v12 (11+6) och har sedan dess försökt bli gravida igen. Första gången tog det sig på första försöket men denna gången tog det nästan 6 månader. Men nu är vi äntligen gravida igen och hoppas att det går vägen och att vi kan följas åt :) 

    Är i vecka 7 (6+2) idag. Illamåendet tog fart i måndags, som ett brev på posten med V.7 hehe. Jobbigast på förmiddagarna och är så rädd att spy på jobbet. Hur mår ni andra? Och grattis allihop!! :) 

  • Babyplan2018
    Hedda85 skrev 2017-06-21 11:55:06 följande:
    Har ni märkt nån skillnad i smak-och luktsinne? Jag tycker att saker smakar och luktar lite starkare än vanligt.
    Ja det har jag! Allt luktar skarpare och de mesta maten är motbjudande och får det att vända sig i magen på mig.. Största problemet om dagarna känns som att klura ut vad jag kan äta. Blir massor med frukt, knäckebröd, "enkla" maträtter som pasta och korv osv.. Och määängder med kallt vatten!
    Får en risifrutti serverad i sängen varje morgon innan jag går upp och sen har jag akupressurarmband och tagit en postafen om dagen sen måndags, tror att de hjälper. Tänkte testa helgen utan och se om jag märker någon skillnad, då är jag ändå bara hemma och det gör inget om jag ligger i sängen och kräks hela dagen.
    Utöver illamående har jag ganska ömma bröst, gör ont att "låta de hänga" fritt, skulle helst haft sportbh 24/7. Och sen lite smärtor/hugg i tjejmagen då och då. 
    BF 12/2 2018. Första barnet
  • Babyplan2018

    Hej tjejer! Är nu i v.8 (7+2) och har mått illa dagligen sedan 6+0, dock bara kräkt när hjälpt till med fingrarna i halsen ett par gånger när jag inte stått ut. Har ätit postafen dagligen och haft åksjukeband men inte hjälpt något! Har blivit så trött av postafen sånhar sovit dygnet runt känns det som. Idag fick jag nog och fick utskrivet legigan comp, tog första pillret för ca 1h sedan och än så länge känns det lugnt. Är det någon som har eftarenhet av dessa piller? Vill egentligen inte ta piller men tänker att dessa borde vara säkra att ta när det skrivs ut i just detta syfte för gravida. Detta eviga illamående kan verkligen ta kål på en!

  • Babyplan2018
    3hjärtan skrev 2017-06-26 10:32:22 följande:
    Jag är 7+5 men trodde jag skulle vara v 9+0. Gjorde ett vul förra veckan pga blödning av och till. Mest bruna flytningar men en dag med mensblödning som fortsatte med bruna. Då sågs ändå ett hjärta slå men i mindre stl än motsvarande vecka. Så räknar med det dom mätte då. Han kunde ej säga varför jag blödde utan en ny tid bokades in. Så idag har jag nytt vul. Men efter förra vul så har ja haft en dag till med mensblödning som sen avtagit men varit mkt mer ön sist. Nu blandad med färskt och gammalt blod. Som flytningar men även som lite mens. Så känner inte så stort hopp längre.

    Brukar må illa denna vecka men känner Bara av Lätt illamående. Lätt ömma bröst. Brukar kräkas från v6 i vanliga fall.

    Usch, Lämgtar efter ett svar nu. Så jobbigt.
    Hur har det gått 3hjärtan?
  • Babyplan2018
    3hjärtan skrev 2017-06-28 20:31:15 följande:
    Hittades inget hjärta. Ska få hjälp att få ut det då kroppen ej verkar fixa det själv. Vill ej gå hur länge som helst.
    Åh nej vad tråkigt att höra!! Beklagar verkligen :( hoppas att allt går smidigt och att ni lyckas bli gravida snabbt igen! Styrkekramar!!!
  • Babyplan2018

    Ush vad tråkigt att läsa om er som haft oturen att drabbas av missfall :( man blir ju själv extra orolig! Styrkekramar till er!!

  • Babyplan2018
    jojjan01 skrev 2017-07-04 15:23:21 följande:

    Ja jag hoppas det. Läkaren ringde nu och sa att värdena på hormonerna i blodprovet jag tog idag såg bra ut, det hade mer än fördubblats sedan i fredags vilket var normalt och bra :)

    Vi ska åka utomlands på söndag så det käns skönt med ett ultraljud till på fredag för att kolla.


    Wow vad roligt att höra!! Håller tummar och tår förmer :) :)
  • Babyplan2018
    gul sandal skrev 2017-07-06 17:34:51 följande:

    Alltså min mage är såå stor! Och jag går i morgon in i vecka 9! Visst det är tredje barnet och jag kan ju inte direkt skryta med några magmuskler men det här är ju helt galet. Ser typ ut som v17 första barnet.... men det är ju inte bebismage utan bara fläskigt daller... känner mig FET! Dessutom är jag bara sugen på onyttiga saker som läsk, chips och godis. Det här kommer sluta illa ????


    Känner mig också ENORM!!! Är i v9 (8+2) men ser på kvällen ut som v20, har inga barn sedan tidigare. Mår jättedåligt över det och idag åkte jag hemifrån när vi skulle ha gäster bara för att slippa visa upp mig :'(
  • Babyplan2018

    Roligt att läsa om alla som redan fått se sina små hjärtan ticka!! :)

    27 år och väntar första barnet med min jämngamla sambo. Ett MA i v11+6 i december förra året så vi hoppas på bättre lycka denna gången! Går det inte vägen denna gången så kommer vi nog ta en paus i försökandet, tar på krafterna och ligger på ca 10kg plus sen innan första graviditeten.

    Bor i Skåne i vårt nybyggda hus tillsammans med vår katt.

  • Babyplan2018

    Åh nej, ikväll börjar nog helvetet. Blod på pappret efter toalettbesök och ont i ryggslut. Samma symptom som mitt MA i december. Blir bara sååå ledsen :(

Svar på tråden Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)