Inlägg från: Greennorthernlight |Visa alla inlägg
  • Greennorthernlight

    Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)

    Hej! Jag och min sambo är 28 år. Vi har försökt att få barn i lite mer än ett år och har ett MA i bagaget som skedde i feb 2017. Går imorgon in i vecka 7 +0 och ska på VUL på torsdag. Jag hoppas allt ser normalt ut och att vi får se ett litet hjärta picka. Jag har PCOS och blev gravid båda gångerna med hjälp av gonal-f och ovitrelle.

    Det ska bli roligt att följas åt och jag önskar alla lycka till! :)

  • Greennorthernlight
    Victoriaa skrev 2017-06-23 17:19:53 följande:

    Hej! Hoppar också in här. Är i vecka 7+0 idag, BF 8/2. Har någon gjort VUL i vecka 8+ någon gång? Ska göra ett i vecka 8+3, då måste man väl ändå kunna se hjärta osv? Grattis till alla som väntar!


    Jag gjorde ett VUL i min förra graviditet i vecka 9, då kunde vi se ett litet hjärta slå. Tyvärr sa min läkare att embryot mer såg ut att vara i vecka 7 storleksmässigt så vi fick återbesök två veckor senare i vecka 11 och då på VUL hade embroyt tillbakabildats och inget hjärta slog längre.

    Nu är jag i vecka 8 och ska på VUL på torsdag, så hoppas det ser bättre ut denna gång.
  • Greennorthernlight

    Jag var på VUL idag och allt såg bra ut. Hjärtat slog och embryot låg helt rätt storleksmässigt. Är i vecka 7 +5 och anmälde mig även till BM idag för inskrivningssamtal. Läkaren sa att jämfört men hur det såg ut förra gången så blir det nog ett barn i början på februari :)

  • Greennorthernlight
    linnhe skrev 2017-06-30 23:53:52 följande:

    Hej, är det okej om jag också hoppar in här? Har suttit och läst tråden nu och blir både glad och ledsen över att läsa allas historier. Glad för dom vars foster ser bra ut för men ledsen för dom som fått missfall. Kan verkligen inte sätta mig in i hur det måste kännas, massor med styrkekramar till er!

    Själv gick jag in i v.10 idag (9+0) och enl BM är jag beräknad till början av februari. Vägen till ett plus var inte lätt för oss, vi är väldigt unga jag är 23 och min sambo 25 men fick försöka 1,5 år innan vi fick plusset. Vi hade en lång resa, min mens kom inte på 10 månader efter vi slutade med skydd och landstinget hjälpte oss aldrig trots flera besök på akuten pga smärtor. Tillslut tog jag kontakt med en privat gyn som på första besöket såg klart och tydligt att jag hade PCOS. Han förstod inte hur dom på kvinnokliniken inte kunde se det trots när VUL gjordes vid flera tillfällen. Fick äta provera och sedan letrzol som är äl stimulerande och ta en äl spruta på det. På första försöket hade vi turen att plussa.

    Vi gjorde tidigt VUL i v 5+3 men man kunde inte se ett foster utan bara hinnsäcken och en liten del av gulsäcken. Enl gyn var det för tidigt för att få höra ett hjärta slå men rädslan för nått ska vara fel är fortfarande stor. Vi får vänta på RUL som är sista veckan i augusti trots att vi bett om att gå på tidigt UL. Jag förstår inte att man inte bara kan glädjas åt att man är gravid utan att oron hela tiden ska finnas i bakhuvudet, som att man förbereder sig på det värsta. 

    Vi var på inskrivning redan i v7 och våran BM var lite sisådär, hon svarade bra på våra frågor men sa vissa uttalanden som kändes obekväma.. 

    Kände att detta blev en lång text men har liksom inte så många att prata med då inte så många vet om våran resa, hoppas ni orkar läsa och trevlig helg på er!


    Jag har också PCOS och har fått behandling i form av provera, gonal-f och ovitrelle. Åt först provera och letrozol men letrozol tabletterna gav dålig effekt så gick över till sprutor istället. Vi blev gravida på första ägglossningen och på VUL i vecka 9 kunde vi se ett litet hjärta slå. Tyvärr sa min läkare att embryot mer såg ut att vara i vecka 7 storleksmässigt och att de var lite litet. Var på återbesök två veckor senare och då var hinnsäcken tom och embroy t hade tillbakabildats. Fick konstaterat MA och fick göra en medicinsk abort med tabletter då kroppen inte ville stöta ut det själv.

    Är nu gravid igen (vecka 9) och var på VUL i torsdags och den här gången såg allt mycket bättre ut. Jag fick PCOS konstaterat när jag var 16 år och har alltid vetat att jag kommer behöva hjälp för att bli gravid, är idag 27. Slutade med mina p-piller i maj 2016.

    Jag hoppas att allt kommer gå bra för er!
Svar på tråden Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)