Inlägg från: honeybunch |Visa alla inlägg
  • honeybunch

    Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)

    Hej!

    Jag är 27 och sambon 33. Vi väntar vårt första barn som kommit till genom IVF, vi blev gravida på andra försöket (2 år efter att vi bestämde oss för att försöka skaffa barn). Är i vecka 6+0, är så himla trött och vimsig, får lite illamående ibland och molvärk i livmodern till och från. Får ni det med? Vi ska på ultraljud på fertilitetskliniken i vecka 8. Det här är så spännande!

    Jag har en jättebra app (Ovia pregnancy) som säger att "bebisen" just nu är stort som ett (amerikanskt) blåbär och att hjärtat slår redan. Jag är så rädd för missfall att jag inte riktigt vågar tänka på den som ett foster eller en bebis än... det känns också så overkligt allting.

  • honeybunch

    Hur är era symptom? Jag är i vecka 7 (6+5) nu och blir enormt illamående och yr mellan måltider, måste ta en banan eller en smörgås då och då för att hålla det stången. Det känns ju som ett gott tecken - att graviditeten är kvar och fortfarande går framåt.

    Men i brösten känner jag absolut ingenting. Och cirka var tredje dag har jag småblödningar med brunt eller rostrött blod. :( Blir så orolig att den inte ska må bra där inne, eller att den kanske till och med har dött.

    Om en vecka har jag tid för vul på ivf-kliniken. Hoppas förstås få se ett tickande hjärta då, eller det kanske man inte kan se så tidigt även om det slår sen vecka 6?

  • honeybunch
    telly skrev 2017-06-26 13:18:14 följande:
    Du borde kunna se ett hjärta slå i 8+5. Har ni fått fertilitetshjälp?
    Inte säker på vad du syftar på med fertilitetshjälp, men vi har gjort ivf, alltså provrörsbefruktning. :) Dock har vi gjort återföring i ostimulerad (naturlig) cykel så jag har inte gått på några mediciner/inte fått extra hormoner som kan stöka till mitt mående.
  • honeybunch
    telly skrev 2017-06-26 18:02:11 följande:

    Aa, menade det. Spännande och grattis till graviditeten! Bra att ni får tidigt ultraljud.

    Jag bokade idag ett privat i v 11, nu är jag i v 7 så lååång längtan.


    Tack! Jag är väldigt glad att vi får förmånen med tidigt ultraljud. Också för att man kan avsluta graviditeten om det visar sig att något är fel, om den växer på fel ställe till exempel, men hoppas förstås mest att det ska lugna nerverna och att vi ska få se att allt är bra.

    Hur mycket kostar det att göra ul privat?
  • honeybunch

    Hej alla!

    Jag är nu i vecka 12 (11+3) och har ultraljud om 6 dagar. Är så orolig att den ska ha slutat växa och bara hänger kvar där inne. Jag tycker att magen har krympt och att jag gått ner i vikt generellt (dock svårt att veta då jag är bortrest och alla vågar visar ju olika), men det kanske bara beror på att jag är mindre svullen nu än vad jag var för några veckor sedan. Är det normalt? Att den här svullnaden går över men att fostret mår bra ändå?

    Jag mår fortfarande illa varje dag, det kommer och går, men kräks kanske två-tre gånger i veckan totalt.

Svar på tråden Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)