Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)

    Mina fysiska symptom är i princip icke existerande längre. Jag är superkänslig och har kort stubin. Och så är jag ständigt trött, men det kan lika gärna bero på kombinationen småbarn+skiftarbete+pollenallergi.

    Jag är lite orolig för MA, jag ska på inskrivning på fredag så då får vi se om vi kan höra ett litet hjärta slå.

    Mitt i allt så pottränar vi sonen (eller, sambon gör. Jag är på tok för skör för att orka) och eftersom det är superläskigt att kissa utan blöja så håller han sig tills han får så ont att han gråter :/

  • Iowhannah
    telly skrev 2017-06-26 13:36:11 följande:

    Förra graviditeten tog jag extra ultraljud för att jag inte kände mig ett dugg gravid.

    Denna graviditet verkar jag må rätt ok. Mina symptom har minskat. Men är lugnare denna gång eftersom jag vet att jag hade så förra gången och då gick allt bra. Jag tänker såhär: om det ändå blir missfall, vilket det kan bli oavsett starka eller svaga symptom, vill jag hellre ha mått bra och orkat jobba och leva, än mått illa och haft ont helt i "onödan". Är jag hemsk som säger så?


    Jag tycker att det var riktigt klokt tänkt! Jag tänker lite samma, går det åt fanders så vill jag iaf inte behöva må dåligt förgäves. Min BM sa förra gången att man kan hålla sig lugn så länge ingenting stort förändras, eller man börjar blöda.
  • Iowhannah

    Jag ska på inskrivning på fredag och hoppas också på att kunna höra hjärtat (för att graviditeten ska bli mer verklig).

    Jag skulle gärna göra NIPT, men här erbjuds man bara det ifall man får låga siffror på KUB (som jag har tid för den 27 juli). Känns inte heller värt att göra om man måste betala flera tusen för det.

  • Iowhannah
    Smka skrev 2017-06-27 12:03:13 följande:

    Kan man alltså lyssna på hjärtljud redan nu? Hade jag ingen aning om. Coolt.


    Förra gången lyssnade vi på hjärtat vid inskrivningen (v 10-11 nån gång), men hon sa också innan att det inte var helt säkert att man skulle kunna höra nåt. Men hon hittade det snabbt och det hördes tydligt :)
  • Iowhannah

    Jag har berättat för min bästa vän och tre andra vänner som också är gravida (igen), samt för två på jobbet (en som också är nygravid och en som frågade "när kommer nummer två då?"). Och för min vaxtjej, men hon räknade ut det själv. Sambon har berättat för sin mamma.

  • Iowhannah
    telly skrev 2017-06-27 22:34:50 följande:

    Bara av nyfikenhet, hur kunde vaxtjejen räkna ut det? ????


    Huden i underlivet blir extra känslig när man är gravid (och runt mens, det är väl nåt hormonellt). Jag gör brasiliansk vaxning så hon såg det nog ganska snabbt. Dessutom har jag gått till henne så länge så hon märker varenda liten förändring.
  • Iowhannah
    telly skrev 2017-06-28 13:45:33 följande:

    Vad roligt.

    Jag går runt och väntar på att nån ska fråga om jag är gravid. Att det ska synas. Det gör det ju inte men jag är så himla dålig på att ljuga och hålla masken. Har ett paket salta kex med mig i väskan mot illamåendet och tänker att om nån ens slänger en blick mot paketet kommer det flyga ur mig "JA jag är gravid! Gud vad skönt att äntligen få berätta" ????

    Förresten. Är gravid v 6+4 med andra barnet så undrar om magen kommer tidigare denna gång?


    Du är inte svullen heller då? En kollega till mig frågade eftersom jag kissade så ofta (enligt henne). Jag är också värdelös på att ljuga så jag fattar inte hur hon kunde tro mig när jag sa nej :P

    Jag är väldigt svullen och självklart blir det värre när jag äter. Jag kan inte minnas att det var så illa med första barnet. Antar att själva bebismagen kommer tidigare den här gången också (förra gången började det synas i v 16 och nu är jag i v 9 så det är inte alls långt bort).
  • Iowhannah
    3hjärtan skrev 2017-06-28 20:31:15 följande:

    Hittades inget hjärta. Ska få hjälp att få ut det då kroppen ej verkar fixa det själv. Vill ej gå hur länge som helst.


    Åh nej :( Hur mår du?
  • Iowhannah
    jojjan01 skrev 2017-06-29 10:58:53 följande:

    Hej!

    Hittade precis hit :) Är i v 6+1 (tror jag) och ska på tidigt UL i eftermiddag då jag har 13 tidiga missfall under 8 år bakom mig. Har egentligen helt gett upp tanken på bebis och planen var att sätta in en hormonspiral snart vid nästa mens som aldrig kom. Vi är nog lite i chock både jag och min sambo och han är inte lika positiv till en bebis som jag. hoppas det vänder om detta går bra men vågar inte riktigt ha hoppet uppe. Mår annars bara pyttelite illa, är otroligt trött, öm i brösten och har en molnande värk i magen hela tiden...


    Hoppas verkligen att det går vägen den här gången! Vet du varför din sambo inte är så positiv till en bebis? Är det för att han inte vågar hoppas kanske?

    Grattis!
  • Iowhannah

    Fy vad hemskt att läsa, jojjan01 :( Och konstigt att de inte hittar något fel.

    I morgon ska jag på inskrivning klockan 09, jag är både taggad och nervös, hoppas vi kan höra hjärtat!

Svar på tråden Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)