Inlägg från: Sandraberg |Visa alla inlägg
  • Sandraberg

    Hur mycket pengar skänker ni till välgörenhet och ideella föreningar?

    theflame skrev 2018-06-25 00:01:40 följande:

    Inte sett ett enda svar i tråden som antyder att man är beredd att göra några som helst betydande uppoffringar från sitt materiella välstånd för att göra världen till en bättre plats för de som har det riktigt dåligt ställt. Eller med andra ord, våra nya mobiler, tv-apparater och gofika på stan är mkt viktigare för oss än att Habib nånstans i Afrika har rent dricksvatten och mat för dagen på bordet. Själv skänker jag ingenting till välgörenhet men är nyfiken på att få höra vart den som skänket ett par hundringar i månaden drar gränsen, och hur resonemanget går? T ex japp nu offrar jag två kebabtallrikar i månaden men tänker inte offra fler, eller att jag tänker banne mig inte börja köra en bil som är äldre än fem år eller sluta köpa Björn Borg-kalsonger, så viktigt är det inte att Habib har mat på bordet. Är det ungefär så de flesta som skänker till välgörenhet resonerar? (Jag förstår att man inte tänker så men rent krasst är det ju så slutresultatet blir. En del skänker pengar för att stilla sitt samvete och därmed må bättre. Andra skänker för att de blir påverkade av reklam. Ett fåtal skänker betydande delar av sina inkomster för att de genuint bryr sig om sina medmänniskor.)


    Nu svarar jag på ett väldigt gammalt inlägg men är nyfiken på hur du själv resonerar när du inte skänker nånting alls själv?

    Själv anser jag att jag redan skänker väldigt mycket vid skatten som går till bla Sida mm. Skulle jag skänka något mer så skulle det vara till något i Sverige.
Svar på tråden Hur mycket pengar skänker ni till välgörenhet och ideella föreningar?