Inlägg från: Anonym (mama) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mama)

    Skulle du kunna tänka dig att ha en hemmapartner?

    John22 skrev 2017-06-30 10:30:20 följande:

    Absolut inte, lata personer intresserar mig inte det minsta. Att ta hand om ett hem kan inte ens klassas som ett deltidsjobb med hänsyn till mängden timmar som faktiskt behövs för det.


    Om man har säg fyra barn, vill ge dem en harmonisk och pedagogisk barndom och samtidigt sköter om ett hushåll kanske ett hus är det nog ett hemtidsjobb. Själv har jag bara ett barn och bor i lägenhet. Tycker ändå det är slappare att jobba än att gå hemma.
  • Anonym (mama)
    Anonym (Olika) skrev 2017-06-30 10:59:18 följande:

    Det handlar om vilket jobb du har och vad du tycker är jobbigt. Jag har gård, skog, hästar, övriga djur och har två barn. Jag tycker att det är en semester att vara föräldraledig om jag jämför med mitt jobb.


    Jag har ett kvalificerat och krävande jobb men tycker att det är slappare eftersom jag på jobbet ändå har någon sorts lugn och ro och möjlighet till återhämtning. Och kanske också för att jag har ett rätt intensivt barn. Tanken på att vara hemma med fyra barn och ta hand om hem och gård att sköta ger mig panikångest. Ja det låter mysigt men skulle nog inte orka.
  • Anonym (mama)
    Jw83 skrev 2017-06-30 11:09:23 följande:

    Och jag skulle aldrig vilja utsätta mina barn för att ha en hemmaförälder. Barnen sätts i en farlig sits där familjens ekonomi rasar om den ena blir sjuk/dör/lämnar. Barnen förlorar även rätten till mycket tid med den arbetande föräldern. Utöver det så förlorar barnen en sund syn på förhållande och könsroller. Barnen kommer växa upp och tro att man omöjligtvis kan jobba och ha familj och själv hamna i ett osunt ekonomiskt beroende i sina relationer.

    Om båda föräldrarna bidrar lika mycket, ex båda arbetar deltid, så ger det familjen så mycket mer. Familjen klarar sig om den ena blir sjuk/dör/lämnar, barnen får båda sina föräldrar närvarande, båda föräldrarna få tid med sina barn, barnen får en sund syn på förhållanden, förhållandet mår bättre osv. Är man en normalfungerande vuxen så kräver inte ens ett stort hushåll speciellt många timmars arbete.


    Allt beror väl på hur planerande man är. Med tillräckligt god ekonomi går det ju att spara och ha försäkringar.

    Sedan finns det ingenting som säger att det är sunt att ha två heltidsarbetande föräldrar. Kanske är man ett bättre exempel om man lever anspråkslöst men harmoniskt.

    Alla jag känner där båda jobba heltid har städhjälp, matkasse, barnvakt/mormor etc. Säger en hel del.
  • Anonym (mama)
    Jw83 skrev 2017-06-30 19:35:05 följande:

    Oftast så umgås man med likasinnade. Du tycker att det är tungt att gå hemma med ett barn och lägenhet och alla dina vänner har städhjälp, matkasse osv för att klara av att arbeta heltid. Mina vänner klarar av gårdar, hus, husdjur, barn och heltidsarbete utan städhjälp. Precis som jag. Deras barn går inte heller heltid på dagis då föräldrarna planerar sina arbetstider och tar lite föräldradagar.

    Nu har jag iofs lyxen att ha en riktigt bra make. Jag valde den bästa möjliga pappa till mina barn så vi lever jämställt och lyckligt :) Han VILL liksom jag vara med barnen och klarar av att sköta hemmet. Mina vänner lever också i lyckliga äktenskap med vuxna män som gillar sina barn :). Jag och min man har också unnat oss att vara föräldralediga lite mer och gemensamt och kommer båda att gå ner i tid när våra föräldraledighetsdagar är slut ;)

    Kanske är det så att du och dina vänner alla är ensamstående alt. har dåliga män? Kanske är det därför ni inte orkar?


    Oj vad lyckad du är. Vad kul för dig att du inte bara valt rätt man utan också klarar av fjorton barn, heltidsjobb, husdjur, stort hus och säkert också hålla dig fin med ett colgatesmile utan att storkna. Grattis.
  • Anonym (mama)
    hammarhajen skrev 2017-07-01 08:30:50 följande:

    Jobbar man heltid på förskola har man kanske 6-8 barn att ansvara för. Inte ritkigt samma hushållsarbete som i ett hem, men däremot dokumentation, Skolverksregler, föräldrakontakter och annat som fyller upp varje sekund man inte är med barnen. Jobbar man som dagmamma har man också typ 6 barn och då tillkommer ju allt hushållsarbete. 

    Tycker att det är lite nedvärderande mot personal i förskola och fritidshem att kalla det "heltidsjobb" att vara hemma med bara några få barn (så länge barnen är över 1 år och normalkrävande och kan jämföras med förskolebarn. Självklart annorlunda om två är koliktvillingar på 3 mån eller om något har ett funktionshinder som genereat resursperson på förskola). Fyra barn som du skriver om är ju rätt många förstås, så länge de är så små att de alla är hemma. När de är i skolan halva dagen blir det ju lättare.

    Sedan skulle jag inte stå ut hemma och tycker att det är intensivt så det räcker med fyra små barn. Men jag skulle def inte stå ut med arbete på förskola heller. Beundrar de som orkar jobba där!


    Ja man har inte lika många barn som förskolepedagogerna har och har ingenting dokumentation. Men man har ett hushåll att ta hand om. Maten behöver lagas, bilen besiktas, golven skuras, gräsmattan klippas samtidigt som barnen ska tas om hand.
Svar på tråden Skulle du kunna tänka dig att ha en hemmapartner?