• Lite frågor

    Magsjuka EXTREMT ofta

    Jag är helt förtvivlad och fattar inte vad vi gör för fel! Här två barn, en treåring och en som snart fyller två. Både går på förskola men har sommarlov och är nu hemma sedan en månad. Sedan jul har vi haft magsjuka fem gånger!! Vi trodde att det skulle bli lugnt nu när de inte är på förskolan men nej, nu är de inne på femte omgången. Det får någon månad emellan och sen åker vi dit igen. Fem gånger på ett halvår! Vad gör vi för fel? Är det NÅN annan som har haft det så här? Bör vi uppsöka läkare? Vi städar med ångtvätt och klorin efter varje magsjuka, tvättar barnens händer efter utelek, men ändå åker de dit hela tiden. Hjälp!

  • Svar på tråden Magsjuka EXTREMT ofta
  • EpicNurse

    Äter ni mycket färsk kyckling? Noga med att skölja grönsaker? Har ni husdjur?


    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
  • Lite frågor

    Tror inte det är matförgiftning eftersom det är symtom som vid magsjuka: huvudvärk, feber, kräkningar och diarré. Vi har inga husdjur och sköljer frukt och grönsaker.

  • Hilda07

    Har ni egen vattenbrunn? Tänkte om det kunde vara dricksvattnet. Blir fler barn sjuka samtidigt på dagis? Tänker om det bara är era barn kan det ju bero på något i er omgivning. Klarar ni föräldrar er eller blir ni smittade?

  • Lena

    Blir ni smittade av barnen?
    Matförgiftning kan ge samma symptom som magsjuka men går ofta över snabbare.

  • Lite frågor

    Ibland blir vi smittade och ibland inte. Vi bor mitt i stan och har inte egen brunn. Ofta går det snabbt över. De kräks 1-2 ggr sen lite feber sen bra. Ett par gånger har yngsta haft diarré som hängt kvar några dagar extra.

  • Fru Ve

    Med småbarn som går på förskola är det tyvärr normalt men väldigt jobbigt att ha magsjuka ofta. Människor verkar ju ha olika lätt för att drabbas också. Ni kanske har oturen att era barn är extra känsliga. Vi har kunnat ha magsjuka hemma 3-4 gånger per år också :( Man är ju bara immun upp till 2 veckor efter en omgång och sen är det möjligt att smittas igen. Om andra föräldrar på förskolan är lite slarviga med att ha barnen hemma 48 timmar också dessutom.

  • Lite frågor

    Tyvärr har folk varit otroligt slarviga på vår förskola. Har till och med varit med om att barn med magsjuka kommit på skolavslutning samt att barn med magsjuka syskon lämnas som vanligt.

  • nevermind
    Lite frågor skrev 2017-07-16 12:58:46 följande:

    Tyvärr har folk varit otroligt slarviga på vår förskola. Har till och med varit med om att barn med magsjuka kommit på skolavslutning samt att barn med magsjuka syskon lämnas som vanligt.


    Men det måste ni ju ta upp med skolan!
  • Lite frågor

    Japp det här vi gjort. Det blev inte bättre så nu har barnen sommarlov sedan början av juni i väntan på att börja på ny förskola i augusti. Men tyvärr blev de magsjuka nu igen, trots att de är hemma från förskolan.

  • nevermind

    Blir någon av er vuxna lätt magsjuk? Här är barnen väldigt sällan sjuka, och de vuxna var väldigt sällan sjuka när de var barn. Kanske genetiskt? Alla är ju olika mottagliga.

Svar på tråden Magsjuka EXTREMT ofta